2020. augusztus 11. | Zsuzsanna, Tiborc, Klára

Energetikai korszerűsítés

Projekt címe: A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű
Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
épületenergetikai korszerűsítése
Projekt azonosítószám: TOP-3.2.1-15-GM1-
2016-00029

 


Falunk fejlődésének alapja a takarékos gazdálkodás, az átgondolt, egymásra épülő fejlesztési feladatok meghatározása, a következetes munka, és a sikeres pályázatok.
A megvalósuló felújítások, beruházások évről-évre jelentősek.

A „Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI energetikai felújítása” címen projektünket az Irányító Hatóság támogatásban részesítette, pályázatunk sikeres, a támogatási szerződés aláírásra került, a támogatás összege: 68,1 millió forint. A pályázat azbesztmentesítést (palacserét), az épület külső hőszigetelését (a műemlékvédelmi előírások alapján), a bejárati ajtók cseréjét, akadálymentesítést, valamint levegő-levegő hőszivattyú rendszer kialakítását, fűtéskorszerűsítést tartalmaz. A pályázati dokumentáció része volt a költségvetésen túl az építési engedélyezési terv és az Örökségvédelmi Hatóság engedélye a kivitelezés megkezdéséhez. Szükség van az építési tenderterv elkészíttetésére, a gépészeti kiviteli tervre, az energetikai számításokra. A kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében történik. A kivitelezést 2018 tavaszi-nyári időszakába tervezzük, melyet számos tényező befolyásol, a megoldásukon folyamatosan dolgozunk.

Műszaki tartalom: külső szigetelés, héjazat (pala) cseréje, levegő-levegős hőszivattyús rendszer kialakítása.
A közbeszerzési eljárás, az árajánlatok elemzése folyamatban van.


RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL


Az épület fűtési energiaellátására inverteres, változó tömegáramú levegő/levegős hőszivattyús berendezés kerül beépítésre. A fűtési teljesítményigénynél a kapott épületszerkezeti adatokat, valamint a felmérés során rögzített igényeket vettük figyelembe. A dokumentációban szereplő beépített névleges fűtési teljesítmény 75 kW. A tantermek fűtésére az elhelyezhetőségi szempontok alapján, oldalfali vagy mennyezetkazettás egységek kerülnek beszerelésre. A berendezések változó szívóoldalúak, kiválasztásuknál kiemelten fontos szempont, hogy alacsony zajszintűek (22/28dB(A)) Elhelyezésüktől függően gipszkartonos elburkolást kapnak. Ezt követően kerülnek beépítésre a befúvó (kétsoros, állítható lamellázatú, RAL 9010 színű) és elszívó (egysoros, állítható lamellázatú, RAL 9010 színű) anemosztátok, valamint szükség szerint a gyártóműi előírásoknak megfelelő pozíciójú kezelőajtók (400x400mm-es) A változó hűtőközeg áramú rendszer direkt elpárologtatással képes a felfűtött hőcserélő egységeken hőt leadni. Jelen beruházásnál a levegő-levegő hőszivattyús, Zuba-Dan technológiájú rendszer kerül beépítésre, vagy ezzel egyenértékű műszaki tartalom. A rendszer R-410A környezetbarát hűtőközeggel dolgozik. Működési tartomány: fűtés során -25°C—tól
+15,5°C-ig, melynek köszönhetően még a leghidegebb külső hőmérséklet esetén is alternatív fűtés nélkül alkalmazható. A rendszer az egyedülálló műszaki fejlesztések révén -15°C-os külső hőmérséklet esetén is képes a 100%-os fűtési teljesítményének leadására. A nagy csövezési hossz tág elhelyezési lehetőséget tesz lehetővé. Mivel a rendszerben környezetbarát R-410A hűtőközeg áramlik, nem víz, így fagyveszély nem alakul ki. A fejlesztés keretében az épület hőszigetelése és nyílászáró korszerűsítés is történik. A kötelezően megvalósítandó tevékenységek között elvégezzük a
tetőfedés szórt azbesztmentesítését és a projektarányos akadálymentesítést is. Ezek alapján a jelenlegi GG kategória helyet CC energetikai besorolást kap az épület.

 

 

 

Múlthét óta gondolkodtam, hogyan kéne kezdenem, mert nem szeretném, hogy félre értés legyen belőle. Mivel szeretek itt dolgozni, és jó a csapat. Ezrét nyíltan fogok beszélni.
Forrás: https://goo.gl/KoDBBJ

Miniszter a tanévnyitón - újult energiával indul a tanév a kunszigeti iskolában – fotók
A kunszigeti iskola épületenergetikai korszerűsítésen esett át a nyári szünetben. A pályázaton nyert 68,1 millió forintból a korábbi, elavult földgáz-fűtést egy korszerű, levegő-levegő hőszivattyúrendszerre cserélték, amely két kültéri és 46 beltéri egységgel a legtakarékosabb fűtési módszer. A rendszer a külső levegőből nyeri a hőt, melyet felmelegítve befúvásos módszerrel melegíti a tantermeket.
A berendezés egyrészt környezetvédelmi szempontokat szolgál, hiszen takarékosan bánik a természeti erőforrásokkal, különös tekintettel a vízkészlet védelmére, másrészt pedig energiatakarékos: csak addig szükséges üzemeltetni, amíg a tantermeket használják.

A fűtőrendszer, valamint az épület teljes áramellátását egy korábbi sikeres pályázat eredményeként, felszerelt napelemek biztosítják. A tanévnyitón vasárnap nem csak Farkas Liza Erzsébet, az iskola igazgatója, hanem Lendvai Ivánné polgármester is köszönte mindenki munkáját, akik a nyári hónapokban segítettek, hogy szeptemberre elkészüljön az intézmény.
Az átadó ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, ha egy település számára fontos a jövője, akkor az iskolába fektet – így történt ez Kunszigeten is. Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Ön kormányzat elnöke pedig úgy fogalmazott, a korszerűsített intézmény jó példa arra, hogy lehet tenni korunk egyik legnagyobb problémája, a klímaváltozás ellen.A mostani pályázat tartalmazta a külső szigetelés kivitelezését is. A lábazat nedvesség mentesítését követően az épület egyik falát 15 centiméteres hőszigetelő üveggyapottal borították. A másik fal műemlékvédelmi környezetbe tartozik, így azt az oldalt hőszigetelő vakolattal látták el. Az épületen 6 tetőtéri ablak és két bejárati ajtó cseréjére, valamint a födém hőszigetelésére is sor került. A tető is új cserepet kapott. A pályázat keretében az iskolában akadálymentes mosdót is kialakítottak.

Tájékoztató

Kunsziget Községben 1905 évben épület többszintes iskola épület napjainkban is szolgálja a nevelés-oktatás feladatának ellátását 1-8 osztályban. Az elmúlt évszázad alatt az épületet több alkalommal átalakítottuk, bővítettük, hogy a XXI. század elvárásainak megfeleljen.
Kunsziget Község Önkormányzata 2016.08.12-én pályázatot nyújtott be a Településfejlesztési Operatív Program felhívásra „A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületenergetikai korszerűsítése” címmel.
2017. 09. 07-én kelt Támogatási szerződés a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00029 azonosítószámú projekt megvalósítását támogatta.
A közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2018. június 15-ei munkaterület átadással az alábbi műszaki tartalomú munkával kezdődött meg a korszerűsítés ami fejeződött be
2018. augusztus 15-én.
• azbesztmentesítés (palacsere, héjazat cseréje)
• tető és födény szigetelés
• külső szigetelés 15 cm vastagságban ill. szigetelő habarccsal
• nyílászárók részbeni cseréje (bejárati ajtók, tetőablakok)
• akadálymentesítés
• levegő-levegő hőszivattyú rendszer kialakítása

A műemlékvédelmi környezetben található iskola felújítása, kötelezettségeket rótt ránk.
Az energetikai korszerűsítés előtérbe helyezi a környezet kímélő fűtési módszereket, melyet megelőzött a 2016 évben kialakított fotovoltaikus rendszer kiépítése, napelemek elhelyezése az iskola tetőzetén.
A levegő-levegő hőszivattyú rendszer változó hűtőközeg áramú rendszer, direkt elpárologtatást képes a felfűtött hőcserélő egységen hőt leadni. A rendszer R-410A környezetbarát hűtőközeggel dolgozik, -15 C-ig egyedül álló műszaki fejlesztések révén képes 100% fűtési teljesítmény leadására.
Két darab 75KW külterületi egység 46 db beltéri egység (mennyezeti, oldalfali) biztosítja az iskola fűtését. A termek, folyosók, egyéb helyiségek hőmérséklete használattól függően, egyenként állítható központi vezérlő egységgel.
Eredmény GG energetikai besorolásból CC energetikába sorolódott. Az energetikai értékek növekedését komplex, átgondolt fejlesztés biztosította. A korszerűsítés az Európai Unió, Magyarország kormánya és Kunsziget község önkormányzatának finanszírozásával valósult meg.

Bookmark and Share

Ügyfélfogadás

Önkormányzati Hivatal
Kunsziget, József Attila u. 2.
tel.: (96) 485-040, fax: (96) 552-056
A hivatalban az ügyfélfogadást határozatlan időre felfüggesztettük
Hétfő: 13.00 – 16.00
Kedd: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Szerda: ügyfélfogadás nincs
Csütörtök: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 12.00

A jegyző ügyfélfogadása:
Kedd: 8.00 – 12.00

A pénztár nyitvatartási rendje:
Kedd: 8.00 – 12.00
Csütörtök: 13.00 – 16.00

Adóigazgatási ügyintéző ügyfélfogadása Kunszigeten:
Péntek: 10.30 – 13.00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal ügysegédjének fogadóórája:
csütörtökön (minden páros héten) 13:45 – 14:30

Háziorvos

Kunsziget, Petőfi tér 14/A
tel.: (96) 495-029
Dr. Póda István - 30/278-92-21
Némethné Frank Tímea - 20/428-61-03
Május 1-től
Hétfő: 13.30-15.30
Kedd: 12.30-14.30
Szerda: 9.30-11.30
Csütörtök: 12.30-14.30
Péntek: 8.00-10.00


Vitalitás Fiókgyógyszertár Kunsziget:

Cím: 9184, Kunsziget Petőfi tér 14/A
Tel.: 96/582-028
Hétfő: 10.00 – 11.00
Kedd: 9.00 – 11.00
Szerda: 14.30 – 15.30
Csütörtök: 9.00 – 11.00
Péntek: 10.00 – 11.00
 
Településrendezési eszközök:
Kunsziget Község Településrendezési eszközei itt elérhetők.

E-ügyintézés

Felhasználói név:

Jelszó:
Regisztráció | Elfelejtett jelszó?

Társoldalak

Hirdetés

http://www.dkoh.hu