2021. április 23. | Béla, Adalbert

Események a mai napon

Hírek a mai napon

Elvitték az ATM-et, az önkormányzat szerint elfogadhatatlan az eljárás

04/22
17:08

A Takarékbank Zrt. mint a Kunsziget, Kossuth tér 1. számú ingatlan és az azon felépült Takarékszövetkezet épületének tulajdonosa előzetes lakossági és önkormányzati tájékoztatás nélkül április 22-én az épület tartozékát képező ATM-et a településről elszállította, az ATM szolgáltatást, mint tulajdonos megszüntette.

Az eljárás és a szolgáltatás hiánya elfogadhatatlan önkormányzatunk számára, ezért a mai napon megkezdtük a tárgyalásokat új ATM kihelyezéséről.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Később rendel a háziorvos április 22-én

04/21
13:03

Dr. Póda István április 22-én, csütörtökön a megszokottnál később, 15.30-tól 17 óráig tartja a rendelést. 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A sárga fedeles kukák ürítési időpontjai áprilisban, májusban és júniusban

04/06
15:26

A GYHG tájékoztatása szerint a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében a sárga fedeles kukákat április 12-én, május 10-én és június 14-én (vagyis minden hónap második hétfőjén) ürítik.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Jézuskeresés - idén is otthonról

04/03
22:35

Népi archaikus európai hírű hagyományunk, a Jézuskeresés kiemelkedő értéke falunknak. Sajnos közösen idén sem rendezhetjük meg, Zsolt atya azt írja a plébánia Facebook-oldalán, hogy idén egy szűk kör járja végig a Jézuskeresés állomásait, erről pedig valamilyen formában tudósítani fognak.

Ide kattintva részletes leírást olvashatnak a hagyományról, megtalálják az énekek szövegeit és a 2015-ben a kunszigeti templomban rögzített hanganyagokat is.

Lélekben így bárki bekapcsolódhat a közös énekbe és imába a korábbi években rögzített hanganyagok, videók és leiratok segítségével.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Óvodai beiratkozás

03/30
16:22

Tisztelt Szülők!

A kunszigeti Tündérvár Óvoda és Kunsziget Község Önkormányzata mint fenntartó tájékoztatja Önöket a 2021/2022 nevelési évre az óvodai beiratkozás időpontjáról.

Beíratás időpontja, helyszíne: Kunsziget Tündérvár Óvoda (9184 Kunsziget, József Attila utca 2/a)
2021. április 26-án hétfőn 7 órától 15 óráig
2021. május 3-án hétfőn 13 órától 18 óráig

Jogszabály alapján beíratásra kötelezett gyermek:
a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján: „minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2021. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett.”

Az óvoda sok szeretettel várja azon kisgyermekeket és szüleiket, akik 2022. augusztus 31-ig harmadik életévüket betöltik.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok:

 • Gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímkártya
 • Szülő nevére kiállított személyi azonosító és lakcímkártya
 • A gyermek születési anyakönyvi kivonata,
 • A gyermek TAJ kártyája

Az óvodába elektronikusan is be lehet íratkozni: a tundervar@kunsziget.hu e-mail címre elküldve az adatokat. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a kisgyermek első óvodai napján kerül sor.

Óvodaköteles gyeremekek esetén a szándéknyilatkozot itt lehet letölteni, nem óvodaköteles gyermekek esetén pedig itt.

Frank Gyuláné, óvodavezető

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Fontos a karantén szabályainak betartása

03/22
20:30

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy a koronavírus világjárvány napjainkban zajló harmadik hulláma miatt megnövekedett fertőzésszámra tekintettel szíveskedjenek a vonatkozó jogszabályi kötelezettségeiknek és a közegészségügyi szervek ajánlásainak maradéktalanul eleget tenni, ennek megfelelően pedig az alábbiak betartásában kérem együttműködésüket:

Azon személyek és hozzátartozóik, akiknek a vonatkozásában a népegeszésgügyi hatóság házi karantént rendelt el, a karatén elrendelt időtartama alatt tartózkodjanak otthon, az utcára, boltba, gyógyszertárba vagy egyéb helyekre ne menjenek ki!

Önkormányzatunk az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésésben segítséget nyújt önöknek, amennyiben erre irányuló igényüket az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelzik:
TELEFON: (96) 485-040, (30) 226-9730
E-MAIL: polgarmester@kunsziget.hu

Azon személyek, akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon, szintén maradjanak otthon és a háziorvosuktól kérjenek telefonon tájékoztatást!

Felhívom a figyelmüket továbbá arra is, hogy koronavírus elleni védőoltásra történő jelentkezésre az alábbi lehetőségek állnak az Önök rendelkezésére:

A regisztráció leggyorsabb módja, ha az oltásra az alábbi linken elérhető felületen küldik el jelentkezésüket: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

Amennyiben nem az internetes jelentkezés mellett döntenek, akkor a Magyar Államkincstár alábbi elérhetőségein kérhetik, hogy küldjenek Önöknek papír alapú regisztrációs űrlapot, amelyhez a Magyar Államkincstár díjmentes válaszborítékot is küldeni fog. A Magyar Államkincstár elérhetőségei:
telefonszám: 06 80 204 884;
e-mail cím: nyufig@allamkincstar.gov.hu

Végül az alábbi linken is elérhetik a COVID-19 elleni vakcina beadatásához szükséges regisztrációs űrlapot, amely a linkre kattintást követően nyomtatható: https://dkoh.hu/useruploads/files/0001.jpg

A kitöltött űrlapot az alábbi címre kell elküldeni:
Magyar Államkincstár Pf. 1848

Kunsziget, 2021. március 22.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Ügyeleti rendre tér át a Manóvár

03/17
18:25

A Kunszigeti Gyermekellátó Társulás (a továbbiakban: Társulás) Társulási Tanácsának Elnöke a Társulás által fenntartott kunszigeti Manóvár Családi Bölcsődében (a továbbiakban: Bölcsőde) 2021. március 18. napjától a településen jelentkező COVID-19 fertőzéssel érintett esetszámok növekedésére tekintettel ügyeleti rend bevezetéséről dönt.

Az ügyeleti rend a jelen döntés visszavonásáig marad hatályban.

Az ügyeleti rendben a Bölcsőde kizárólag azon gyermekek részére biztosítja a napközbeni felügyeletet, akiknek szülője vagy törvényes képviselője ezt az ügyelettel érintett napot megelőző napon legkésőbb 15:00 óráig írásban benyújtott indokolt kérelme útján igényli. A kérelmet a manovar@kunsziget.hu e-mail címre kell megküldeni.

A Bölcsőde által biztosított ügyelet elrendelésére és nem a Bölcsőde bezárására elsősorban annak az érdeknek a méltánylása alapján kerül sor, hogy azon szülők vagy törvényes képviselők, akik az egészségügyben dolgoznak vagy munkájukkal a járvány elleni védekezést segítik elő a hivatásukból fakadó kötelezettségeiknek eleget tehessenek. 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Március 16-tól újra nyit a Manóvár

03/12
10:55

Tisztelt kisgyermekes szülők!

Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése a Manóvár Családi Bölcsőde fenntartójának képviseletében arról tájékoztatja Önöket, hogy a Manóvár Családi Bölcsődében vírusveszély miatt elrendelt hatósági karatén utolsó napja 2021. március 14-e. A fentieknek megfelelően a családi bölcsőde 2021. március 16. napjától ismét megnyitja kapuit a legkisebbek előtt.

Kérjük a tisztelt szülőket arra, hogy kizárólag egészséges gyermekeiket hozzák a családi bölcsőde!

A Tündérkert Bölcsőde megnyitása kapcsán a fenntartó arról határozott, hogy a Kunszigeti Tündérkert Bölcsőde legkorábban 2021. április 1. napján nyitja meg kapuit, tekintettel arra, hogy jelenleg a koronavírus világjárvány harmadik hullámának felszálló ágában egész Magyarországon komolyan emelkedik a napi fertőzési esetszám, amely sajnálatos módon községünket sem kerüli el.

Kunsziget, 2021. március 12.

Tisztelettel: Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hatósági karantén a Manóvárban

03/08
15:50

TISZTELT KISGYERMEKES SZÜLŐK!

Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése a Manóvár Családi Bölcsőde fenntartójának képviseletében arról tájékoztatja Önöket, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya a Manóvár Családi Napköziben a vírusveszély miatt hatósági karantént rendelt el.

A Manóvár Családi Bölcsőde ennek megfelelően legalább 2021. március 15. napjáig (hétfő) rendkívüli szünet miatt zárva tart.

A Manóvár Családi Bölcsőde újranyitásáról a járványhelyzet alakulásának függvényében későbbiekben pontosabban tájékoztatjuk önöket.

Kérjük a szülőket, hogy a Manóvár Családi Bölcsődébe járó gyermekük otthoni felügyeletét szíveskedjenek megszervezni, és szíveskedjenek gondot fordítani arra, hogy gyermekük folyamatosan otthon tartózkodjon, tekintettel a karaténhatározat rendelkezéseire.

A Tündérkert Bölcsőde várhatóan 2021. március 16 napjától megnyitja kapuit a bölcsődés gyermekek számára.

Kunsziget, 2021. március 8.

Tisztelettel: Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szigorítja védelmi intézkedéseit a PANNON-VÍZ Zrt.

03/08
15:43

- A koronavírus járvány helyzete miatt a védelmi intézkedések központi szigorítására került sor - tájékoztatta önkormányzatunkat a PANNON-VÍZ Zrt..

"A víziközmű-rendszerek kiemelt jelentőségű infrastruktúrának minősülnek. A PANNON-VÍZ Zrt. feladata az ivóvíz-, és szennyvízellátás, mint kötelező közszolgáltatás folyamatos biztosítása. Mindezeket figyelembe véve az alapellátás zavartalan fenntartása, a fogyasztók és a munkatársaink biztonsága érdekében további intézkedéseket rendelek el, melyek közül az alábbiakban tájékoztatást adunk azokról, amelyek a fogyasztókat közvetlen érintik.

- Üzembiztonság: a folyamatos ivóvízellátás és szennyvízelvezetés fenntartása érdekében fokozott figyelmet fordítunk a vízbázisok és objektumok védelmére. Új munkarendeket vezettünk be és biztosítjuk az alapellátáshoz szükséges műszaki, logisztikai feltételeket. Rendelkezésre állnak a munkatársak fertőzéselleni védelméhez szükséges eszközök valamint higiéniás szabályokat vezettünk be.

- Ügyfélszolgálatok: valamennyi ügyfélszolgálati irodánkat zárva tartjuk, a személyes ügyintézésre nincs lehetőség. Az üzemmérnökségeken a személyes közműegyeztetés szünetel. A többi ügyfélkapcsolati módot megerősítettük, az elektronikusan, írásban benyújtott és telefonon közölt ügyeket igyekszünk a megfelelő hatékonysággal rendezni.

- A lakossági bekötési vízmérők cseréjét és a személyes mérőleolvasásokat felfüggesztettük.

- A fogyasztókat érintő változásokról a média felületeken tájékoztatást adtunk.

A szolgáltatás zavartalansága érdekében folyamatosan figyelemmel kísérjük a járvánnyal kapcsolatos eseményeket, bejelentéseket, és a fogyasztók széles körét érintő további intézkedéseinkről tájékoztatást adunk."

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztató a szülők részére a 2021. március 8. napjától a Tündérvár Óvodában szervezett napközbeni gyermekfelügyelet igénybevételéről

03/07
17:33

Tisztelt Szülők!

Figyelemmel a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet vonatkozó szabályaira Kunsziget Község Önkormányzata, mint a Tündérvár Óvoda (a továbbiakban: Intézmény) fenntartójának vezetője tájékoztatja a Tisztelt Szülőket arról, hogy 2021. március 8. napjától az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet időtartama alatt (2021.03.08-tól 2021.04.06-ig) az óvodás gyermekek napközbeni felügyeletét az alábbi szabályok szerint szervezi meg:
- A napközbeni felügyelet igénybevételére vonatkozó szülői kérelmek benyújtását megelőzően kérjük, hogy fontolják meg azt, hogy a járvány elleni védekezés csak akkor lehet hatékony, ha a személyes találkozások számát drasztikus mértékben sikerül közös erőfeszítéseink eredményeként csökkenteni. Ennek megfelelően kérjük, hogy csak azok a szülők éljenek az intézményi napközbeni gyermekfelügyelet igénybevételével, akik az egészségügyben dolgoznak vagy munkájukkal a járvány terjedésének megfékezését segítik elő.
- A kérelmek benyújtását megelőzően kérjük, hogy fontolják meg azt is, hogy a koronavírus legújabb és immár hazánkban is fertőző mutációi a legkisebb gyermekekre is veszélyesek és náluk is komoly szövődmények kialakulásához vezethet a megfertőződés. Ennek megfelelően kérjük, hogy csak akkor igényeljék a gyermekük intézményi napközbeni felügyeletét, ha Önök az egészségügyben dolgoznak vagy munkájukkal a járvány terjedésének megfékezését segítik elő.
- Az intézményi napközbeni gyermekfelügyelet igénybevételére irányuló kérelmüket írásban, indokolással ellátva (vagyis a gyermekfelügyelet igénybevételének okát megjelölve) emailben szíveskedjenek megküldeni az tundervar@kunsziget.hu e-mail címre küldött üzenet útján.

ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY AZ INTÉZMÉNYI GYERMKEFELÜGYELET MEGSZERVEZHETŐ LEGYEN KÉRJÜK, HOGY A HOLNAPI NAPRA VONATKOZÓ GYERMEKFELÜGYELET IGÉNYBEVÉTELÉRE IRÁNYULÓ INDOKOLT KÉRELMÜLMÜKET A MAI NAPON LEGKÉSŐBB 15:00 ÓRÁIG MEGKÜLDENI SZÍVESKEDEJENEK A FENTI E-MAIL CÍMRE. TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT SZÜLŐKET ARRÓL, HOGY A 15:00 ÓRA UTÁN ÉRKEZŐ KÉRELMEKET NEM TUDJUK FIGYELEMBE VENNI!

Az intézményi napközbeni felügyelet ideje alatt az azt igénybe vevő gyermekek részére az étkezés biztosított.

A Manóvár Családi Napközi a korábbi tájékoztatásnak megfelelően zavartalanul működik a továbbiakban is. A Tündérkert Bölcsőde vonatkozásában a járványügyi intézkedést tartalmazó döntéshozatal a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező járási szakigazgatási szerv előtt továbbra is folyamatban van, ezért a Bölcsőde megnyitásáról érdemi tájékoztatást jelenleg nem tudunk adni. A határozatról annak kézbesítését követően haladéktalanul tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket.

Kérjük, hogy a rendkívüli szünet időtartama alatt a következő napra vonatkozó intézményi napközbeni felügyeltre irányuló indokolt kérelmüket az előző nap 15:00 óráig szíveskedjenek megküldeni, ellenkező esetben a napközbeni intézményi gyermekfelügyeletet nem tudjuk biztosítani.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kunsziget, 2021. március 7.


Tisztelettel:

Lendvai Ivánné sk.
polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Lakossági tájékoztató a fennálló veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről

03/05
13:41

A március 4-én kihirdetett kormányzati intézkedésének megfelelően Kunsziget Község Önkormányzata az alábbiakról tájékoztatja a község lakosságát:

- A kunszigeti Tündérvár Óvoda és a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI 2021. március 8. napjától 2021. április 6. napjáig zárva tart. A zárva tartás időszaka alatt gyermekfelügyelet a felettes szervek utasításának megfelelően sem az óvodában sem pedig az iskolában nem biztosítunk.

- A Tündérkert Bölcsőde megnyitásáról és a Manóvár Bölcsőde működéséről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket, az intézmények megnyitása és működése ugyanis a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának döntésétől függ, e döntéshozatal pedig jelenleg folyamatban van.

- Az önkormányzati főzőkonyha továbbra is változatlan rendben üzemel, a felnőtt étkeztetés és a szociális étkeztetés továbbra is igénybe vehető.

- Az intézményi gyermekétkeztetésben fontos változás, hogy a szülő írásbeli kérelmére az intézményi gyermekétkeztetés biztosított a továbbiakban is, azonban az ételt a konyháról a szülő vagy az általa megbízott személy köteles elszállítani, az étel helyben történő elfogyasztására nincs lehetőség. Kérjük az óvodás és az iskolás gyermekek szüleit, hogy az étkezés igénybevételére irányuló igényüket az intézmények felé szíveskedjenek jelezni.

- A Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a jövő héttől otthoni munkavégzés keretében látják el a feladataikat, ennek megfelelően a személyes ügyintézésre nincs lehetőség sem a Hivatal dunaszegi székhelyén, sem pedig annak kunszigeti kirendeltségén. Halaszthatatlan esetben telefonos időpontegyeztetésre az alábbi telefonszámon biztosítunk lehetőséget: (20) 313-1224.

- Felhívjuk az általános iskolás gyermekek és szüleik figyelmét arra, hogy a digitális oktatási rend bevezetése nem jelent tanítási szünetet, ennek megfelelően a jövő héttől a polgárőrség tagjai a tanítás idején (hétköznaponként 8 órától 16 óráig) a közterületen tartózkodó iskolás gyermekeket haza fogják küldeni.

A tegnapi Kormányinfón bejelentett intézkedések közül a legfontosabbakat itt is megismételjük:

- Az üzletek március 8. napja és március 22. napja között bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, a patikákat, a drogériákat, a dohányboltokat és benzinkutakat;
- A szolgáltatások március 8. napja és március 22. napja között szünetelnek, kivéve a bankfiókokat és a magánegyészségügyet;
- A maszkhasználat a szabadtéren mindenhol kötelező.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kunsziget, 2021. március 5.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Néhai Frank Major jr. hagyatéki ügye

02/26
12:47

A Dunaszegi Közös Önkormányzati hivatal felhívását itt tekinthetik meg.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Nyisson Start Számlát!

02/26
12:42

Tájékoztatás Babakötvényről
Kunsziget Község Önkormányzata 2009 óta napjainkig a szülők kérése alapján, immáron 50 gyermeket, családot támogat e rendelet értelmében. Feltétele start-értékpapírszámla nyitása, továbbá megállapodás kötése az önkormányzattal.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Véradás március 2-án

02/18
16:24

A Magyar Vöröskereszt kihelyezett véradást szervez Kunszigeten a kultúrházban 2021. március 2-án, kedden 16-tól 19 óráig. 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendkívüli szünet az óvoda Mókus csoportjában

02/12
12:52

Az Oktatási Hivatal a nemzetközi köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (5) bekezdése c) pontjában biztosított jogkörében hivatalból eljárva arról döntött, hogy a kunszigeti Tündérvár Óvodában koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt a 2021. 02. 11. – 2021. 02. 15. közötti időszakban a Mókus csoport vonatkozásában rendkívüli szünetet rendel el.

Az óvoda Mókus csoportja ennek megfelelően a mai (február 12.) és hétfői (február 15.) napon zárva tart.

Lendvai Ivánné polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Kunszigeten is leadható a használt sütőolaj

02/06
20:37

Február első hetében telepítették a kunszigeti Ifjúság utcába azt a gyűjtőpontot, ahol a háztartási használt, lejárt, romlott étolajakat, zsírokat, margarinokat, vajakat leadhatjuk. Fontos, hogy a használt olajokat, zsírokat csavaros PET-palackba gyűjtve helyezhetjük el ezen a ponton, ahonnan azt elszállítják és bioüzemanyag készülhet belőle. Hogy a használt sütőolaj leadása miért jelent kétszeres környezetvédelmet, azt a cikk további részében elolvashatják.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - pénzügyi-gazdálkodási előadó

01/29
12:33

Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet  Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal - pénzügyi-gazdálkodási előadó munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Győr-Moson-Sopron megye, 9184 Kunsziget, József Attila utca 2.
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hétfőtől újra várja a gyermekeket a Manóvár Bölcsőde

01/17
11:47

A Kunszigeti Gyermekellátó Társulás és Kunsziget Község Önkormányzata - a Manóvár Bölcsőde fenntartója - képviseletében örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a bölcsőde 2021. január 18-tól, hétfőtől újra várja a gyermekeket. Önkormányzatunk vasárnap a kisgyermekgondozók koronavírus-tesztvizsgálatát elvégeztette: eredménye negatív. A bölcsőde ismételt ès rendszeres fertőtlenítését elvégeztük. Körültekintő Intézkedéseink a fokozott biztonság érdekében történtek!

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Megemlékezés az urivi áttörés évfordulóján

01/11
20:47

Tisztelettel emlékezem az Urivi áttörés 78. évfordulóján a Donnál elesett, hősi halált halt katonákra. Őszinte részvéttel osztozom azon családok, hozzátartozók gyászában, akik tábori levelezőlapból, üzenetből, hivatalos értesítőből kapták a hírt, hogy szeretett családtagjuk soha nem tér soha vissza. Marad az emlékezés, az emlékképek felidézése.

„Nem tudja hol nyugszunk
feleség, barát, rokon.
elszórt testünk nyomtalanul
magába nyelte a föld”

(Keresztúry Dezső: Sírvers)

1943. január 12-e. Helyszín a Don-kanyar. Borzalmas hideg tél, a hőmérő -36 °C-t mutat. Ekkor kerül sor az Urivi-áttörésre. A harc több mint két héten át tart. A veszteség óriási, emberi ésszel föl nem fogható: 150 000 - 200 000 ember. Ennyi fiatal élet, ennyi család, és ugyanennyi tragédia. A máig is élő miértek és hogyanok? Miért, mikor hol halt meg? Nincsenek sírhelyek, valahol mindig ott vannak a végtelenben. Falunkból 19 katona nem tért vissza.

Baracskai Lajos, élt 33 évet - Bősze Mihály, élt 30 évet - Farkas Károly, élt 26 évet - Fömötör Antal, élt 32 évet - Kóczán Ignác, 33 évet - Kovács Sándor, élt 31 évet - Madarász Lajos, élt 36 évet - Major Gábor, élt 22 évet - Nagy Ferenc, élt 31 évet - Naszádos Lajos, élt 22 évet - Pék Géza, élt 37 évet - Szalai Bódog, élt 29 évet - Szalai Ignác, élt 40 évet - Szalai Iván, élt 29 évet - Tóth Imre, élt 26 évet - Varga Ferenc, élt 26 évet - Idős Varga Ferenc, élt 41 évet - Varga József, élt 25 évet - Virág János, élt 41 évet.

Emléküket a temetőben 2000-ben felállított kopjafa őrzi a közös nyughely faragott jelképeként. Az évfordulón emléktűz lobban, imát mondunk értük, emlékezünk 30 éve ezen a helyen is. Ma is emberéletekért küzdünk és emlékezünk. Koszorúval, gyertyaláng melletti főhajtással csendesen. A kopjafánál idén is elhelyeztük az emlékezés koszorúját az Önök nevében is. Kérem Önöket, gyújtsák meg otthonukban értük az emlékezés lángját.

Halottja van mindannyiunknak,
Hisz percről-percre temetünk,
Vesztett remény mindenik percünk
És gyászmenet az életünk.

Sírhantolunk, gyászolunk mindig,
Temetkező szolgák vagyunk!
– Dobjuk el a tettető álcát:
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!

(Ady Endre: Halottak napján)

Kunsziget, 2021. január 11.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendkívüli szünet a bölcsődében

01/07
17:31

Kunsziget Község Önkormányzata a Kunszigeti Gyermekellátó Társulás keretében működő Manóvár Bölcsőde fenntartójának képviseletében arról döntött, hogy a bölcsőde 2021. január 8-tól 15-ig rendkívüli szünet elrendelése miatt zárva tart.

Lendvai Ivánné polgármester tájékoztatása szerint az elrendelt rendkívüli szünet időtartama meghosszabbodhat, amelyről a kellő időben tájékoztatást ad. A polgármester kéri a fenti tájékoztatás tudomásul vételét, és arra kéri a szülőket, hogy a bölcsődébe járó gyermekük napközbeni felügyeletét a rendkívüli szünet időtartama alatt szíveskedjenek megszervezni.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Újévköszöntő Kunszigeten

12/30
18:10

Évtizedes hagyomány Kunszigeten, hogy az újév első órájában együtt koccintunk a Kossuth téren, ünnepi beszéddel és tűzijátékkal köszöntjük az új esztendőt. 2021 első órájában nem találkozhatunk úgy, mint a korábbi években, elmarad a koccintás és a tűzijáték is. Hogy a hagyományok mégse szakadjanak meg, Lendvai Ivánné polgármester újévköszöntő beszédet korábban rögzítettük, és a "szokásos" időpontban, január 1-jén 0:30-tól megtekinthetik az alábbi beágyazott videóban.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - kisgyermeknevelő

12/21
11:43

Kunsziget Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet
Kunsziget Község Önkormányzata - 4 fő-Kisgyermeknevelő
munkakör betöltésére.
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - bölcsődei dajka

12/21
11:42

Kunsziget Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet 
Kunsziget Község Önkormányzata - bölcsődei dajka
munkakör betöltésére.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - bölcsődevezető

12/21
10:41

Kunsziget Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet
Tündérkert Bölcsőde - bölcsődevezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Téli igazgatási szünet

12/18
14:06

TISZTELT ÜGYFELEINK!
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy 2020. december 21. és 2021. január 3. közötti időszakban Hivatalunk az alábbiak szerint lesz elérhető:

A Hivatal Dunaszegi Székhelyén a személyes ügyfélfogadás a téli szabadságolások miatt nem biztosított. Halaszthatatlan ügyekben az alábbi elérhetőségeken állunk ügyfeleink rendelkezésére:
Elektronikus levélcím: jegyzo@dunaszeg.hu
Telefon: (20) 313-1224

A Hivatal Kunszigeti Kirendeltségén ügyintézőink az alábbi ügyeleti rendben elérhetők:

december 21-22 Parcsami Szilvia (penzugy@kunsziget.hu - (20) 217-3396)
december 23. - jegyzo@dunaszeg.hu - (20) 313-1224
december 28-30. Horváth-Szécsi Zsanett (igazgatas@kunsziget.hu - (20) 217-3284)
december 31. - jegyzo@dunaszeg.hu - (20) 313-1224

A fenti időpontokban Hivatalunk Kunszigeti Kirendeltségén személyes ügyintézésre 08:00 órától 12:00 óráig lesz lehetőség.

Kunsziget, 2020. december 18.

dr. Antal Péter, jegyző
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hirdetmény partnerségi egyeztetésről

12/17
13:58

Kunsziget településrendezési eszközeinek felülvizsgálata (msz.: 16037)
Munkaközi tájékoztatás

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. Rendelet 38. § (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően ezúton tájékoztatom, hogy Kunsziget Község Önkormányzata felül kívánja vizsgálni településrendezési eszközeit. Az előzetes tájékoztatás 2019. év elején lezajlott, most a munkaközi tájékoztatás következik.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Savanyúságvásár - idén másképp

12/08
17:02

Kedves Vásárlóink!

A megszokott formában nem tudunk savanyúságot árusítani, viszont hogy senki ne maradjon a megszokott áruink nélkül, ezért egy egyszeri kiszállítással oldjuk meg: aki december 13-ig telefonon leadja a rendelését, azt összekészítjük a csomagot és egy megbeszélt időpontban kiszállítjuk a piactérre.
Savanyított káposzta: 640 Ft/kg; savanyított káposztafaj/hasáb 690 Ft/kg; csemege csalamádé 890 Ft/kg; csemege uborka 1360 Ft/kg; kovászos uborka 1360 Ft/kg; töltött uborka 1580 Ft/kg; töltött almapaprika (csípős vagy csemege) 1580 Ft/kg; kertész (dinnyés, karfiolos) 1580 Ft/kg; cékla 980 Ft/kg; chili, csemege paprika, csípős 1400 Ft/kg; gyöngyhagyma mini 1580 Ft/kg.
Telefonszám: 0620 5483007

Üdvözlettel: Laura

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Adenti gyertyagyújtás a korlátozások idején

11/24
17:58

A koronavírus miatti veszélyhelyzet, a járvány elleni védekezés falunk hagyományainak őrzésére is hatással van. Ebben a különleges helyzetben sem mondunk le ezekről, de a járvány terjedésének megakadályozása érdekében más megoldásokat kell keresni.

A közelgő karácsonyt Kunszigeten közös adventi gyertyagyújtás és vásár szokta megelőzni. A jelenlegi helyzetben a vásár elmarad, és a közös gyertyagyújtásra sem hívjuk meg a falu lakosságát. A gyertyagyújtás hagyományát azonban idén is szeretnénk folytatni.

A falu adventi koszorúján, a templom előtti téren Lendvai Ivánné polgármester gyújtja meg az első gyertyát november 28-án, szombaton 16.30-kor - ezt az eseményt Kunsziget Facebook-oldalán élőben közvetítjük is a terveink szerint.  Szeretnénk, ha az otthonokban is felgyúlnának ebben a percben az ünnepvárás fényei, és minél többen csatlakoznának a közös, online gyertyagyújtásunkhoz. És szeretnénk azt is, ha az otthoni adventi koszorúról, gyertyáról minél többen küldenének nekünk fotót az ikszt@kunsziget.hu e-mail címre (december 3-ig), hogy majd a képekből a Kunszigeti Hírmondó decemberben megjelenő számában egyetlen közös fotómontázst adhassunk közzé, megörökítve az utókor számára is azt, hogy 2020 adventjén hogyan vártuk a közelgő ünnepet.

Tisztelettel: Kunsziget Község Önkormányzata

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Korlátozott nyitva tartás a postán ezen a héten

11/23
11:59

A Magyar Posta arról tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy technikai okok miatt a kunszigeti posta november 23. és 27. között 7.30-tól 8 óráig, valamint 12.30-tól 15.30-ig tart nyitva.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A pénteki áramszünet miatt korlátozott szolgáltatásokkal működik csak a posta

11/19
16:09

A november 20-i áramszünet miatt a kunszigeti postán csak levél és csomag felvétel lesz. A pénzforgalom szünetel, tehát nem lehet levelet feladni, csekket fizetni, lottózni - tájékoztatta önkormányzatunkat a Magyar Posta.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Elmarad a novemberi közmeghallgatás

11/17
12:16

Tisztelt Állampolgárok!

Tisztelettel értesítem Önöket, hogy Magyarország kormánya által a 478/2020. (XI. 3.) kormányrendelet értelmében kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, valamint az Mötv. 54 § -ában foglaltak alapján továbbá a Kat. törvény 46 § (4) bekezdése szerint 2020.11.19-re meghirdetett közmeghallgatás a fenti törvényi rendelkezések miatt elmarad.

A közmeghallgatás a veszélyhelyzetre kihirdetett kormányrendelet visszavonása után kerül megtartásra.

Kunsziget, 2020.11.17.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A koronavírus Kunszigetet sem kerüli el, kerüljük a személyes találkozásokat!

11/13
16:08

Tisztelt Kunszigetiek!

A szerdán közzétett polgármesteri tájékoztatás után ismét szükség van arra, hogy a vírusfertőzés terjedése miatt figyelemfelhívással forduljunk Önökhöz.

Győr-Moson-Sopron megyében a legfrissebb adatok szerint 9.250 fertőzött beteget regisztráltak, amelyből 311 fő az elmúlt 24 órában fertőződött meg.

A fertőzések magas száma miatt a koronavírus járvány sajnos Kunszigetet sem kerüli el, a fertőzésszám településünkön is egyre nagyobb ütemben emelkedik.

Bár a jelen helyzetben polgármesterként kötelezni senkit nem tudok arra, hogy
- viselje a maszkot,
- tartson távolságot,
- rendszeresen mosson kezet és
- lehetőség szerint csökkentse le a személyes találkozásai számát,
mégis arra kérem Önöket, hogy ezeket az ajánlásokat fogadják meg és eszerint szervezzék a napjaikat.

Önkormányzatunk elérhetővé teszi azt az önkormányzati szolgáltatást, hogy az idősebb korosztályhoz tartozó egyedülálló polgárok kérhetik az Önkormányzat segítségét az élelmiszerek bolti beszerzésében. E segítség igénybevétele céljából kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken kereshetik:

tel: (96) 485-040
e-mail: onkormanyzat@kunsziget.hu

Végül településünk Képviselő-testülete nevében is megszólítva Önöket, hívom fel arra mindannyiunk figyelmét, hogy a közösségünket sújtó minden egyes koronavírusos fertőzéssel emelkedik annak kockázata, hogy Kunszigeten fertőzési góc alakul ki.  Kérjük Önöket hogy vigyázzanak magukra és egymásra!

Kunsziget, 2020. november 13.

Tisztelettel:
Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szünetel az ügysegédi ügyfélfogadás

11/11
17:22

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatala arról tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel az ügysegédi ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. Ügyeik intézéséhez az ügyfelek a +3696/795-043-as telefonszámon, a hatosag.gyor@gyor.gov.hu e-mail címen kérhetnek segítséget, illetve postai úton a 9024 Győr, Szabolcska M. u. 1/A vagy a 9020 Győr, Pf. 23/1. címen. 

További információk: https://www.kormanyhivatal.hu/hu/gyor-moson-sopron

Elektronikus ügyintézés:
mo.hu,
https://epapir.gov.hu

A hivatal kéri az ügyfeleket, hogy ügyeiket lehetőleg személyes megkeresés nélkül, telefonon vagy elektronikusan intézzék. 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Korlátozások a járványveszély miatt

11/11
17:13

Tisztelt Kunszigeti Polgárok!

A koronavírus-világjárvány második hulláma egyre nagyobb kihívás elé állít bennünket és egyre nagyobb áldozatvállalást követel mindannyiunktól az a törekvés, hogy a pandémiás helyzeten mihamarabb túljussunk.

Az Országgyűlés és Magyarország Kormánya megalkotta azokat a jogszabályokat, amelyek a védekezés fokozása érdekében szükséges intézkedéseket vezetik be. Ezek a jogszabályok a mai naptól már hatályosak, azok rendelkezéseit mindannyiunknak be kell tartania. A szabályok közül a legfontosabbakat itt is felsoroljuk:

 • Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig;
 • Minden gyülekezés tilos;
 • Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni;
 • Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva;
 • Mindennemű rendezvény megtartása tilos;
 • A szabadidős létesítmények használata tilos;
 • Magán és családi rendezvények (például születésnap) 10 főig megtarthatóak;
 • A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön, az üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során, a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén maszkot viselni

Az előbb felsorolt szabályokon túl kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a távolságtartásra vonatkozó szabályokat is szíveskedjenek továbbra is betartani, felhívjuk továbbá a figyelmet az alapos és rendszeres kézmosás fontosságára. A maszkviselés kapcsán fel kell hívni a figyelmet arra is, hogy bár Kunszigeten a közterületeken nem kötelező a maszk viselése, de azokban a helyzetekben, amikor a fertőzésveszély fokozottan fennáll (pl.: sorban állás a gyógyszertár előtt vagy más közintézmény előtt) kérjük Önöket, hogy viseljék a maszkot.

Kunszigeten ezeken felül az alábbi korlátozások lépnek életbe

 • A tornacsarnok hétköznaponta 16:00 órától bezár, továbbá szombaton, vasárnap és egyéb ünnepnapokon zárva tart;
 • Az IKSZT-ben (Kultúrház) rendezvények, foglalkozások nem tarthatók, kivétel a kormányrendelet szerint engedélyezett esküvők;
 • A Könyvtár és a Teleház zárva tart;
 • A Teleház informatikai szolgáltatásait (másolás, szkennelés stb.) a Hivatal látja el naponta 7:30-16 óráig
 • A játszótereken a maszk viselése és a nem egy háztartásban élők között a legalább kettő méteres távolság megtartása kötelező.

A fiatal korosztály tagjaihoz fordulva nem tehetünk mást, minthogy megismételjük Magyarország miniszterelnökének elmondott szavait és felhívjuk a figyelmüket arra,

 • hogy a járvány elleni védekezés sikere elsősorban rajtuk múlik;
 • hogy a felelősségteljes döntéseiknek és a viselkedésüknek különös jelentősége és súlya van, mert a védekezés sikerét tekintve nem mindegy a korlátozásokhoz való viszonyulásuk;
 • hogy a felelőtlenség és a szabályok be nem tartása emberéleteket követelhet, amelyek pótolhatatlan veszteséget jelentenek.

Kérjük Önöket hogy vigyázzanak magukra és egymásra!!

Kunsziget, 2020. november 11.

Tisztelettel:
Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Sírhelymegváltás november 10-én

11/10
09:44

Tisztelt Ügyfelünk!

A sírhely megváltás ügyintézésének időpontja: a mai napon 2020. november 10-én 9 órától 15 óráig lehetséges. Kérjük Önöket, hogy ez idő alatt 1 főnél több személy ne tartózkodjon a hivatal épületében. A sírhely megváltás további időpontjai határozatlan ideig szünetelnek.

A sírhely megváltás ügyében érdeklődni telefonon lehetséges (átutalás, készpénzfizetési csekk).

Köszönjük a megértésüket.

Kunsziget, 2020. november 10.

Lendvai Ivánné, polgármester 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Galériák a mai napon

Ügyfélfogadás

Önkormányzati Hivatal
Kunsziget, József Attila u. 2.
tel.: (96) 485-040, fax: (96) 552-056
A hivatalban az ügyfélfogadást határozatlan időre felfüggesztettük
Hétfő: 13.00 – 16.00
Kedd: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Szerda: ügyfélfogadás nincs
Csütörtök: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 12.00

A jegyző ügyfélfogadása:
Kedd: 8.00 – 12.00

A pénztár nyitvatartási rendje:
Kedd: 8.00 – 12.00
Csütörtök: 13.00 – 16.00

Adóigazgatási ügyintéző ügyfélfogadása Kunszigeten:
Péntek: 10.30 – 13.00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal ügysegédjének fogadóórája:
csütörtökön (minden páros héten) 13:45 – 14:30

Háziorvos

Kunsziget, Petőfi tér 14/A
tel.: (96) 495-029
Dr. Póda István - 30/278-92-21
Némethné Frank Tímea - 20/428-61-03
Május 1-től
Hétfő: 13.30-15.30
Kedd: 12.30-14.30
Szerda: 9.30-11.30
Csütörtök: 12.30-14.30
Péntek: 8.00-10.00


Vitalitás Fiókgyógyszertár Kunsziget:

Cím: 9184, Kunsziget Petőfi tér 14/A
Tel.: 96/582-028
Hétfő: 10.00 – 11.00
Kedd: 9.00 – 11.00
Szerda: 14.30 – 15.30
Csütörtök: 9.00 – 11.00
Péntek: 10.00 – 11.00
 
Településrendezési eszközök:
Kunsziget Község Településrendezési eszközei itt elérhetők.

E-ügyintézés

Felhasználói név:

Jelszó:
Regisztráció | Elfelejtett jelszó?

Társoldalak

Hirdetés

http://www.dkoh.hu