2020. április 03. | Buda, Richárd, Hóvirág

Események a mai napon

Hírek a mai napon

Tájékoztatás az óvodai beiratkozásról

03/31
14:59

Tisztelt Lakosság!

Köszönöm, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdejében fegyelmezettenbetartják a szabályokat. Falunkban egyre kevesebb idősödő emberrel találkozni az utcán, kinn létük csak kivételes vagy indokolt esetű.

Köszönöm, hogy egymást kölcsönösen segítik. Nagyon sokat jelent a veszélyhelyzetben egy telefonhívás is.

Köszönöm az önkénteseknek, hogy szájmaszkok varrásávalsegítik a fertőzés akadályozását.

Napi feladatainkon túl foglalkozunk az intézményekbe történő beiratkozással, amelyről a tájékoztatót az alábbiakban olvashatják.

 

Tisztelt Szülők! Tisztelt Érdeklődők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett (a továbbiakban: óvodáskorba lépő gyermek).

A kunszigeti Tündérvár Óvoda (a továbbiakban: Óvoda) alapító okirata szerint a Kunszigeten élő óvodáskorba lépő gyermekek vonatkozásában kötelező felvételt biztosító óvodának minősül, de szabad kapacitásai terhére a környező településekről is fogadhat óvodáskorba lépő gyermekeket.

A koronavírus-járvány által előidézett helyzet miatt az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) számú EMMI határozatában az óvodai beíratások vonatkozásában megtett rendelkezései alapján az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

  1. A kunszigeti lakcímmel rendelkező, 3 életévüket a 2020/21-es tanévben (2020. szeptember 1 – 2021. augusztus 31.) betöltő gyermekek felvétele automatikusan történik az Óvodába. A felvétel tényéről az Óvoda vezetője határozatban értesíti Önöket 2020. április 21. és április 30. között. Önöknek ebben az esetben tennivalójuk nincs. A gyermekek adatainak pontosítása később történik majd, az óvodába járással kapcsolatos tudnivalókról (pl.: első nevelési nap) az óvoda következő elérhetőségein érdeklődhetnek: telefon: 20/265-00-75; e-mail: tundervar@kunsziget.hu
     
  2. Azoknak a gyermekeknek a szüleitől, akik gyermeküket a kunszigeti Óvodába szeretnének beíratni, de nem rendelkeznek kunszigeti lakcímmel az alábbi tennivalók elvégzését kérjük:
  • A beiratkozási szándékukat szíveskedjenek közölni az Óvoda fent megjelölt elérhetőségein;
  • A beiratkozási szándék bejelentését az Óvoda vezetője 2020. április 17-ig fogadhatja el. 

A felvétel tényéről (vagy szabad férőhely hiányában annak elutasításáról) határozatban értesítjük Önöket 2020. április 21. és április 30. között.

A beiratkozással és az óvodai nevelési év kezdetével kapcsolatosan minden további információt az Önök tájékoztatása érdekében folyamatosan közzéteszünk a www.kunsziget.hu; www.dkoh.hu honlapokon, továbbá Kunsziget község hivatalos Facebook oldalán és a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal Facebook oldalán is.

Kunsziget, 2020. március 30.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A Rábakész kunszigeti konyhájának tájékoztatása

03/30
18:48

A Korona vírus miatt kialakult nehéz helyzetben igyekszünk megkönnyíteni az Önök mindennapjait.

Hétfőtől péntekig változatos menü ebéd (leves + főétel) elvitelére van lehetőség a kunszigeti Tündérvár Óvoda konyhájáról.

A menü ára: 760 Ft + 100 Ft csomagolás (egyszerhasználatos, műanyag dobozban)

A megrendeléseket az étkezés előtti nap 8.00 óráig kérjük leadni a 06/96/686-911-es telefonszámon.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendelési idő változás

03/30
12:55

Tisztelt Betegek!

2020. április 1-től a rendelési idő a következők szerint változik

Hétfő: 08.00 - 11.00
Kedd: 12.00 – 15.00
Szerda: 08.00 – 11.00
Csütörtök: 13.00 – 16.00
Péntek: 08.00 – 11.00

Orvos: dr. Póda István (tel.: 06-30/278-92-21)
Ápoló: Némethné Frank Tímea (tel.: 06-20/428-61-03)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Köszönet a faluért dolgozóknak, és tájékoztatás az óvodások, bölcsődések szülei részére

03/28
12:29

Tisztelt Lakosság, tisztelt kunszigetiek!

A veszélyhelyzet, a koronavírus elleni küzdelem, a vírus terjedésének lassítása mindannyiunkra óriási terheket ró.
Napjaink eltérnek a korábban megszokottól, azonban mindenkit a segíteni akarás vezérel.

Önöknek megerősítem pénteki köszönetemet és kérem, hogy továbbra tartsák be az elmúlt hetek alatt kialakult és elfogadott szabályokat.

Csökkentsük a társas érintkezést a legcsekélyebb szintre, a „maradj otthon!” kérést tartsuk be!

Önkormányzatunk minden segítséget megad önöknek, ha jelzik igényüket a 96/485-040-es telefonszámon.

Jelen közleményemben kiemelem, és ezútön köszönöm meg a házi segítségnyújtás keretében, a gyógyszertárban, az egészségügyi alapellátásban dolgozók – háziorvos, asszisztens, védőnő – munkáját. Köszönöm Kunsziget Község Polgárőrségének segítségét. Köszönöm az élelmiszer- és egyéb ellátásban dolgozók munkáját. Köszönöm munkatársaimnak a falu közterületeinek fertőtlenítését, gondozását. Köszönöm a képviselő-testület tagjainak, a hivatal dolgozóinak, hogy a nap jelentős részében önönkért is dolgoznak.

Tisztelt Szülők!
A fentieken túl az intézményekről szeretnék szólni. A Tündérvár Óvoda oktató-nevelő munkájában jelentős változást jelentettem be tegnap. Nagyon fontos az iskolai életre való felkészítés a nagycsoportos gyermekek részére. Kértem az óvodapedagógusokat, hogy digitális formában vegyék fel a kapcsolatot az óvodás gyermekek szüleivel, és digitális formában az iskolai oktatáshoz hasonlóan feladatlapokkal, játékos oktató-nevelőtevékenységekkel bővítsék a gyermekek ismereteit. Elindul a logopédiai fejlesztő foglalkozás is. Az önkormányzat által megbízott logopédus vezeti azon gyermekek számára, akiknek szükségük van rá. Fokozatosan valósul meg ez a kapcsolat az óvoda összes gyermekével és családjaikkal.

A Manóvár Bölcsődébe járó gyermekek és szüleik részére mese, vers, mondóka segíti a veszélyhelyzet nehéz napjait.
Keresni fogják Önöket, kedves szülők az intézmények dolgozói. Kérem, éljenek a lehetőséggel, higgyék el: együtt könnyebb!
Kérem a szülőket, mindennapi problémáikkal forduljanak bizalommal az intézmények dolgozóihoz!

Szép hétvégét kívánok Önöknek!

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Közlemény a kijárási korlátozással kapcsolatban

03/27
16:50

 

Tisztelt Lakosság!

Első soraimban szeretném megköszönni, hogy kérésünket meghallgatták, és egyre kevesebben hagyják el otthonukat az idősödő korosztály közül. Köszönöm a fiatalabb családtagoknak, rokonoknak, hogy segítségükre vannak.

Ismételten felajánlom önkormányzatunk segítségét akár a beváráslásban, akár a gyógyszerkiváltásban.

A Tündérvár Óvoda épületében lévő konyha folyamatosan üzemel. Lehetőségük van 760 Ft/menü áron ebédet vásárolni, amit szükség esetén eljuttatunk Önöknek. Igényeiket kérem a 96/485-040-es telefonszámon jelezzék 8 és 15 óra között. Sürgős esetben hívjanak a 30/226-97-30-as telefonszámon.

A továbbiakban Magyarország Kormányának 2020. március 27-én kiadott kormányrendeletéről [71/2020. (III. 27.)] szeretnék szólni. A március 28-án, szombaton életbe lépő kormányrendelet a kijárás korlátozásáról szól. Célja mindannyiunk fokozott védelme. „Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével lehető legkisebb mértékűre korlátozni…” – áll a rendeletben.

A kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy a 65 év felettiek élelmiszerboltba, gyógyszertárba menjenek 9 és 12 óra között, de kérem önöket, ne tegyék: maradjanak otthon továbbra is olyan példaértékűen, mint eddig tették.

Segítségünket ismételten felajánlom, és megköszönöm hozzátartozóik gondoskodását.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Lakossági tájékoztató a család- és gyermekjóléti szolgáltatás igénybevételéről

03/23
11:15

Molnár Veronika családsegítő tájékoztatása itt olvasható >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szentmise vasárnap 10 órakor Zsolt atya Facebook-oldalán

03/21
18:58

- 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapján 10 órai kezdettel a Facebook oldalamon élő adásban szentmisét közvetítünk az öttevényi plébánia közösségi terméből. Kérem, kapcsolódjanak bele közös imádságunkba! A szentmisét követve végezzenek lelki áldozást és imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért és az áldozatokért - írja Facebook oldalán Winkler Zsolt plébános. Az atya Facebook-oldalát itt érhetik el: https://www.facebook.com/winkler.zsolt.9 

Az imádságokat megtalálják a http://otteveny.plebania.hu oldalon.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A rendkívüli helyzetben még nagyobb a szükség az idősek segítésére

03/19
11:09

Tisztelt Lakosság!

Falunk lakosságának közel egyötöde időskorú ember, akik számára a megváltozott élethelyzet, amit a koronavírus terjedése okoz különleges, egyedi és hihetetlen.

A koronavírus terjedésének megelőzése nem kap kellő hangsúlyt életünkben.

Önkormányzatunk mindent megtesz a falu lakossága védelme, a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Ugyanakkor nagy szükség van mindenki, főként az idős ember rokonai, hozzátartozói segítségére, ahogy eddig is.

Kérem, mondják el közvetlen környezetükben a rendkívüli helyzet tudnivalóit. Legfontosabb, hogy ne menjünk oda, ahol sok ember van. Fertőtlenítsünk! Ha bármilyen segítségre szükség van, kérem, jelezzék.

Bízom benne, ha sokszor, sokan mondjuk, kérjük, az idős embereket; ne menjenek a boltba, a közösségbe, gyógyszertárba és egyéb olyan helyekre, ahol tömeg van; ha felajánlják, hogy elmennek helyettük, és ők elfogadják azt, biztosítják a legfontosabbakat, a védelmüket.

Kérem, tegyék meg Önök is családjukban, az Önöket körül vevő emberek körében. Ha ennek akadálya van, jelezzék felénk.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Csoportokról, vásárlásról, otthoni karanténról

03/19
11:05

Tisztelt Lakosság!

A fokozatosan terjedő koronavírus okozta fertőzések elleni küzdelemben, rendkívül nagy szerepe van a felelős emberi magatartásnak.

Kérem, kerüljék a kisebb csoportok kialakítását, a felhalmozás jellegű vásárlást.

Falunkból többen külföldön tartózkodtak, tartózkodnak munkavégzés és egyéb céllal. Attól függetlenül, hogy a terület fertőzött vagy nem fertőzött kategóriába tartozik, javaslom, hogy kerüljék a társas érintkezést, lehetőség szerint lakásukban tartózkodjanak.

Fontos, hogy nyugodt, biztonságos környezetben érezze magát mindenki.

Kérem, hogy a veszély helyzetre való tekintettel megfontolt döntéseinkkel segítsük egymást.

https://dkoh.hu/useruploads/files/sajat/covid19_tarsashazban_karanten_20200315.pdf

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Az óvoda épületében működő konyha biztosítja a meleg étkezést a lakosság számára

03/18
15:30

- Kunszigeten, a Tündérvár Óvoda épületében működő Rábakész Kft. által üzemeltetett konyha a lakosság számára továbbra is biztosítja a meleg étkeztetést 760 Ft-os adagáron - áll Lendvai Ivánné polgármester tájékoztatásában. A rendeléseket a 96/686-911-es telefonszámon adhatják le.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendkívüli szünet az óvodában és a bölcsődében

03/18
14:05

Tisztelt Kunszigeti Szülők!

Alapos mérlegelést követően Önkormányzatunk vezetése azt a döntést hozta, hogy a kunszigeti óvodában és bölcsődében rendkívüli szünetet rendel el.

Mindezek alapján kérjük Önöket, hogy a gyermekeik felügyeletét otthoni környezetben szíveskedjenek megszervezni a holnapi naptól (március 19., csütörtök).

Tájékoztatom Önöket, hogy amennyiben a gyermekeik otthoni felügyeletét nem tudják megszervezni, akkor e tényről szíveskedjenek Önkormányzatunkat értesíteni. Az Önkormányzat vezetése minden ilyen kérelemet egyedileg mérlegel és bírál el.

Tisztelettel:
Antal Péter, jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

COVID-19 tájékoztató anyagok a kunsziget.hu-n

03/17
22:45

Az EMMI Egyészségügyért Felelős Államtitkársága kérésére a kunsziget.hu oldalra feltöltöttülk a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató anyagokat. Elérhetők a Dokumentumok menü alatt.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt intézkedések

03/16
15:39

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

Az alábbi tájékoztatásban hívom fel a figyelmüket azokra a kiemelten fontos tudnivalókra és az állampolgárok részére javasolt intézkedésekre, amelyek figyelembe vételével és betartásával lényegesen csökkenthetők a koronavírus terjedésének kockázatai.

Életünk legfontosabb értéke az egészségünk, amelynek megőrzése a koronavírus miatti veszélyhelyzetben mindannyiunk közös felelősségévé vált. A saját döntéseink és viselkedésünk komoly hatással lehet embertársaink egészségére is, ezért fontos, hogy ezt tudatosítsuk magunkban, és ennek megfelelően szervezzük a mindennapjainkat.

A járvány terjedésének megelőzése első sorban rajtunk múlik, ezért fontos annak a tudatosítása is, hogy az egyes emberek tehetnek a legtöbbet azért, hogy a fertőzés ne terjedhessen és a járványügyi helyzet ne váljon kezelhetetlenné. A legfontosabb ebben a vonatkozásban az, hogy lehetőség szerint kerülni kell a társas érintkezéseket és otthonunkat csak a legszükségesebb tennivalók elvégzése érdekében hagyjuk csak el.

Ezen az elvi megfontolások mellett hozta meg Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése az alábbi döntéseit:

Az óvodát és a bölcsődét 2020. március 17. napjától a fenntartó csak ügyeleti rendben működteti, amely folyamatos, és amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak azon gyermekeket fogadják az Intézmények, akiknek az otthoni felügyeletét a szülők nem tudják megszervezni, illetve a szülők a munkavégzésük alól mentesítést nem kaptak, mert az gazdasági, egészségügyi vagy egyéb érdekbe ütközne.

Beteg gyermek az óvodát és a bölcsődét nem látogathatja!

A település játszóterei zárva tartanak, azok használata tilos!

A tornacsarnok zárva tart, annak használata a rendelkezés visszavonásáig tilos!

A Kultúrház, Teleház és a Könyvtár zárva tart, azok használata a rendelkezés visszavonásáig tilos!

Az utcabajnokság (tekebajnokság) lebonyolítását felfüggesztettük.

A település rendezvényei e rendelkezés visszavonásáig elmaradnak.

A Hivatalban az ügyfélfogadást határozatlan időre felfüggesztettük.

A köznevelési intézmények (iskola, óvoda, bölcsőde) bezárása, illetve korlátozott nyitva tartása a fenntartók részéről egy nagyon radikális és komoly áldozatok meghozatalával járó döntés, amelynek azonban csak akkor van értelme, ha e döntésekben érintett gyermekek is meghozzák a maguk áldozatát, amelyet a szülők is segítenek és ennek megfelelően:

- Tudatosítják azt a tényt, hogy a rendkívüli iskolabezárás nem nyári szünetet jelent, hanem tanulni továbbra is kötelező, a távoktatásban rendelkezésre bocsátott tananyagot el kell sajátítani, amely otthoni környezetben, önálló tanulás mellett sokkal nehezebb, mint az iskolai környezetben, ezért az jóval nagyobb erőfeszítés, mint az iskola falai közötti tanulás.

- Az utcai „bandázás”, csoportos együttlét TILOS. Az iskolabezárás célja éppen az, hogy a gyermekek csoportos együttléte megszűnjön ez által csökkentve a fertőzés kockázatát. Az intézkedésnek csak akkor van értelme, ha a gyermekek az iskola, óvoda és bölcsőde falain kívül sem találkoznak egymással, hanem idejüket otthon, tanulással töltik.

- Az iskola rendkívüli zárva tartása kiváló lehetőség arra, hogy a gyermekek az esetleges iskolai lemaradásukat bepótolják.


Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az utcai találkozásokat lehetőség szerint kerüljék.

Kunsziget Község Önkormányzata tájékoztatja továbbá Önöket arról is, hogy a Kormányzat veszélyhelyzeti intézkedéseit és az ennek kapcsán közölt információkat az Önkormányzat folyamatosan nyomon követi és a lakosságot minden fontos fejleményről a www.kunsziget.hu és a www.dkoh.hu honlapokon keresztül folyamatosan tájékoztatja.

Kunsziget Község Önkormányzata tájékoztatja továbbá Önöket arról is, hogy az egészségügyi alapellátásban dolgozó orvossal és védőnői szolgálattal folyamatos a konzultáció és az ennek kapcsán keletkező információk megosztása is rendszeresen meg fog történni a fenti honlapokon.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy az idősebb korosztályok védelme kiemelt fontosságú, tekintettel arra, hogy a fertőzés szempontjából ők minősülnek a legveszélyeztetettebbeknek, ezért kérjük együttműködésüket abban, hogy az idősebbek szükségleteinek kielégítésére és a részükre a segítségnyújtásra fordítsunk figyelmet és tegyük meg lehetőségeink szerint a szükséges intézkedéseket.

Tájékoztatjuk az idősebb kunszigeti lakosokat arról, hogy az Önkormányzat részükre az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében segítséget nyújt. Amennyiben ezt a segítségnyújtást igénybe kívánják venni, kérjük Önöket, hogy telefonon szíveskedjenek jelentkezni a (96) 485-040-es telefonszámon, illetve a polgarmester@kunsziget.hu e-mail címen jelezni.

A koronavírussal kapcsolatos hiteles tájékoztatók a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon olvashatók.

Központi információs vonalak a 80/277-455 és 80/277-456 ingyenesen hívható telefonszámok, valamint a koronavirus@bm.gov.hu elektronikus levélcím.

Településünkön információt munkaidőben Lendvai Ivánné polgármester ((96) 485-040; (30) 226-9730; polgarmester@kunsziget.hu) dr. Antal Péter jegyző (96/352-012; 20/313-1224; jegyzo@dunaszeg.hu) nyújt, aki halaszthatatlan esetben munkaidőn kívül is elérhető.

Köszönjük megértésüket és továbbra is számítunk szíves együttműködésükre.

Kunsziget, 2020. március 16.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester sk.

dr. Antal Péter jegyző sk.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Csak sürgősségi ellátás a fogorvosnál

03/16
14:16

A koronavírus miatt a fogászati rendelési idő módosul, csak sürgősségi ellátás lesz 2020. március 16-tól, a következő rend szerint:

Hétfő: 15:30-17:00
Kedd: 8:00-10:00
Szerda: 8:00-10:00
Csütörtök: 15:30-17:00
Péntek: 8:00-10:00

A kormányrendelet értelmében visszavonásig érvényes.

Dr. Konczos György

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Felfüggesztik a személyes ügyfélfogadást az önkormányzati hivatalban

03/16
14:10

A Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadást 2020. március 16. (hétfő) napjától határozatlan időre felfüggesztem - írja hirdetményében dr. Antal Péter jegyző.  Az elektronikus úton (e-Önkormányzat Portál) történő ügyintézés továbbra is biztosított.

Az egyes ügycsoportok kijelölt ügyintézők és elérhetőségeik itt olvashatók >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Kulturális programok és sport a veszélyhelyzet idején

03/14
16:17

A szerdán kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig nem tart klubfoglalkozásokat a Szigetgyöngye nyugdíjas klub, nem lesznek énekkari próbák, továbbá elmaradnak a baba-mama klubos rendezvények is (a kultúrházban és az védőnői szolgálat helyiségében rendezett klubok egyaránt).

A Kunsziget Sportegyesület tájékoztatása szerint március 16-tól az utánpótlás korcsoportok (U7, U9, U11, U13, U14 és U19) edzésit felfüggesztik.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Tekézők Szövetségének tájékoztatója alapján március 14-től felfüggesztik szövetség által szervezett bajnokságokat, így elmaradnak a kunszigeti tekézőbe tervezett bajnoki mérkőzések a Kunsziget Teke Egyesület csapatai és az MTE számára is - a területi és a városi bajnokságokban egyaránt.

Az iskola március 18-án rendezte volna a kultúrházban az angol mondókaverseny iskolák közötti fordulóját, ez a rendezvény szintén elmarad.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás az óvoda és a bölcsőde működtetéséről a veszélyhelyzet idején

03/14
14:44

Tisztelt Kunszigeti Szülők!

Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testülete a koronavírus járvány terjedésének megelőzése és a következményeinek elhárítása érdekében a Tündérvár Óvoda Kunsziget és a Manóvár Családi Bölcsőde működtetése körében szükséges intézkedések bevezetéséről döntött. A jegyzőkönyvet ide kattintva olvashatják el.

A döntés értelmében a Tündérvár Óvoda és a Manóvár Családi Bölcsőde változatlan nyitva tartással működik a továbbiakban is. Amennyiben a szülő döntése alapján az óvodába beíratott gyermek a vészhelyzetre tekintettel az óvodai nevelésben átmenetileg nem vesz részt, akkor ezen okból fakadó hiányzást a fenntartó olyan alapos indoknak minősíti, amely alapján a hiányzás igazoltnak tekintendő. A fenntartó kéri a szülőket, hogy amennyiben úgy döntöttek, hogy gyermekük az óvodai neveléstől távol marad, akkor e tényről az étkeztetés adagszámainak tervezhetősége miatt az intézmény vezetőjét legkésőbb a hiányzással érintett napot megelőző napon értesíteni szíveskedjenek a tundervar@kunsziget.hu e-mail címen (a Manóvár Családi Bölcsőde vezetőjét pedig a manovarbolcsode@kunsziget.hu e-mail címen). A fenntartó az intézmények fokozott fertőtlenítésére és a járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kézfertőtlenítés lehetőségének biztosítására kiemelt figyelmet fordít. 

Az önkormányzat a közegészségügyi szervezetek ajánlásaira tekintettel felhívja  szülők figyelmét arra, hogy a gyermek felügyeletét a járvány terjedésének megakadályozása, és következményeinek elhárítása érdekében úgy szükséges megszervezni, hogy az idősebb korosztály az otthon maradó gyermekekkel lehetőség szerint ne érintkezzen. 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A magyar szabadság ünnepére - videókkal

03/13
18:21

„Vannak napok, melyek nem szállnak el,
De az idők végéig megmaradnak,
Mint csillagok ragyognak boldogan
S fényt szórnak minden születő tavasznak.”


1845 és 1848 között Európát komoly gazdasági és pénzügyi válság sújtotta. Ehhez adódott Európa nyugati felén a választójog és a munkások kérdése, Európa közepén pedig a nemzeti függetlenedés kérdése. 1848 tavaszán kezdtek felgyorsulni az események. Egymást erősítve robbantak ki a forradalmak Európában.

Magyarországon a polgári alkotmány, a jogkiterjesztés, a feudális rend felszámolása és függetlenség voltak a legfontosabb követelések. A márciusi ifjak rakták le azokat az alapokat, amik alapján ma nemzetről, magyarságról, hazáról és hazaszeretetről beszélhetünk.

1848. március 15-e volt ennek a folyamatnak a fordulópontja. Nem a kezdete, hiszen mindez a reformkorral, Széchenyivel, Kossuthtal, Deákkal, Batthyány-val, Kölcseyvel már az 1820-as években elkezdődött. 172 éve az a bizonyos márciusi szerdai nap hatalmas lépés volt a szabad nemzetté válás folyamatában. Az április törvények elfogadása, az első felelős magyar kormány megalakulása azt jelentette, hogy Petőfiék céljai elérhetők: béke lesz, szabadság és egyetértés.

A kezdeti sikerek után aztán gyorsan kiderült, hogy nem kapjuk meg könnyen a szabadságot. A ’48-as forradalmak közül a magyar hozta a legkomolyabb ellenállást, a szabadságharc 1849 nyaráig tartott. Komoly áldozatokat követelt a forradalom és a szabadságharc. Azonban ezek az áldozatok nem voltak hiábavalók. Ma, 2020-ban is él a magyarság, a nemzet, szabadságban élünk.

2020. március 15-én különleges módon kell emlékeznünk. 1989 óta nem történt ilyen: ezúttal nincs lehetőségünk közösen ünnepelni, hagyományosan összegyűlni a kultúrházban, hogy az óvodások, iskolások és a nyugdíjas klub énekkara segítségével emlékezzünk meg az ünnepről. Az ilyen helyzetben értékelődik csak fel igazán az együttlét, a közösségben megélt ünnep ereje.

Kérem, hogy a rendkívüli körülmények között is hajtsunk fejet együtt az ünnep évfordulóján a magyar szabadság hősei előtt.

Kívánom, hogy a szerdán kihirdetett veszélyhelyzet megszűnése után mindenki veszteségek nélkül, egészségben, és minél nagyobb létszámban vegyen majd részt Kunsziget rendezvényein, ünnepein.

Lendvai Ivánné, polgármester

 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Elhalasztják az utánpótláscsapatok mérkőzéseit a hétvégén

03/13
14:32

A Kunsziget SE U14-es csapata március 13-án, pénteken fogadta volna Öttevény csapatát - ezt a mérkőzést elhalasztják.

A megyei II. osztályban Kunsziget csapata Nagyszentjánoson lép pályára szombaton, ám csak a nagycsapat, mivel az U19-es bajnokit is elhalasztották.

A Nagyszentjános-Kunsziget megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzést ugyan megrendezik, azonban a szerdán kihirdetett veszélyhelyzet miatt zárt kapuk mögött, vagyis a mérkőzésre nézőket nem engedhetnek be a rendezők.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás a koronavírus miatti veszélyhelyzetről és a különleges jogrendről

03/12
13:07

Tisztelt Lakosság!

Mint Önök előtt ismert Magyarország kormánya a 40/2020 (III. 11) kormány rendeletével 2020. március 11 (szerda) 15:00 órai hatállyal a kialakult helyzetre való tekintettel, az ország területére veszélyhelyzetet hirdetett, ezáltal különleges jogrend lépett életbe. 
Önkormányzatunk folyamatos kapcsolatot tart fenn az érintett hatóságokkal, rendvédelmi szervekkel.
Folyamatos az egyeztetés a település intézményeinek vezetőivel, az egészségügyi szolgáltatókkal. 
A fentieken túl önkormányzatunk biztosítja: 
• tanulók utaztatására biztosított járművek fertőtlenítését
• intézmények fokozott fertőtlenítését, többszöri takarítását
Fentiekhez szükséges tárgyi, személyi feltételek rendelkezésre állnak.
Az internetes felületen teszünk közzé azon információkat, melyek önkormányzatunk rendelkezésére állnak. 
Ezúton kérem Önöket, hogy nyugodt, körültekintő, egymást segítő magatartást tanúsítva segítsék a kialakult helyzet megvalósulását.

Tájékoztató a koronavírusról >>

Az EMMI tájékoztatója az oktatási intézmények számára >>

Kunsziget község Képviselő-testülete
Lendvai Ivánné polgármester

Kunsziget, 2020.03.12.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás vadászterületen történő csapdázásról

03/12
12:58

A Magyar vagon és Gépgyár Vadásztársaság csapdázásról szóló tájékoztatója itt elérhető.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

ELMARAD AZ ÜNNEPÉLY

03/10
19:03

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs azt javasolja, hogy mindenki tekintsen el a nemzeti ünnepre tervezett rendezvények megtartásától – hangsúlyozta a szervezet ügyeleti központjának vezetője az operatív törzs keddi budapesti ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Kunsziget Község Önkormányzata a felhívás értelmében nem tartja meg a kultúrházba március 13-án, péntekre tervezett megemlékezését.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Galériák a mai napon

Ügyfélfogadás

Önkormányzati Hivatal
Kunsziget, József Attila u. 2.
tel.: (96) 485-040, fax: (96) 552-056
Hétfő: 13.00 – 16.00
Kedd: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Szerda: ügyfélfogadás nincs
Csütörtök: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 12.00

A jegyző ügyfélfogadása:
Kedd: 8.00 – 12.00

A pénztár nyitvatartási rendje:
Kedd: 8.00 – 12.00
Csütörtök: 13.00 – 16.00

Adóigazgatási ügyintéző ügyfélfogadása Kunszigeten:
Péntek: 10.30 – 13.00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal ügysegédjének fogadóórája:
csütörtökön (minden páros héten) 13:45 – 14:30

Háziorvos

Kunsziget, Petőfi tér 14/A
tel.: (96) 495-029
Dr. Póda István - 30/278-92-21
Némethné Frank Tímea - 20/428-61-03
Hétfő: 8.00-11.00
Kedd: 8.30-11.30
Szerda: 12.30-16.00
Csütörtök: 8.30-11.30
Péntek: 10.00-13.00


Vitalitás Fiókgyógyszertár Kunsziget:

Cím: 9184, Kunsziget Petőfi tér 14/A
Tel.: 96/582-028
Hétfő: 10.00 – 11.00
Kedd: 9.00 – 11.00
Szerda: 14.30 – 15.30
Csütörtök: 9.00 – 11.00
Péntek: 10.00 – 11.00
 
Településrendezési eszközök:
Kunsziget Község Településrendezési eszközei itt elérhetők.

E-ügyintézés

Felhasználói név:

Jelszó:
Regisztráció | Elfelejtett jelszó?

Társoldalak

Hirdetés

http://www.dkoh.hu