2020. oktober 01. | Malvin, Teréz

Események a mai napon

Hírek a mai napon

Ezeken a napokon ürítik idén a sárga fedeles szelektív kukákat Kunszigeten

09/28
09:50

A GYHG tájékoztatása szerint a szelektív hulladékgyűjtő edények (sárga fedeles kukák) ürítése napjai Kunszigeten 2020-ban a következők:

- október 12., hétfő

- november 9., hétfő

- december 14., hétfő.

A kukákat 19 óráig kell kihelyezni a ház elé, az ürítést este 8 és reggel 6 között végzik.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Éjszaka üríti a kukákat a GYHG október 5-től

09/28
09:46

A közlekedés tehermentesítése érdekében a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. október 5-től éjszakai műszakban történő hulladékgyűjtésre áll át. Az ürítésre szánt hulladékgyűjtő edényeket a járatnapon 19 óráig kell a házak elé kihelyezni (a barnafedeles komposzos kukák esetén a kunszigeti járatnap szombat, a fekete, "maradékos" kukáknál pedig minden második csütörtök). Az ürítést a szolgáltató este 8 és reggel 6 között végzi el.
Ugyancsak vonatkozik az esti ürítés az októbertől bevezetendő sárgafedeles szelektív kukákra is, amiknek idei ürítési napjai: október 12., november 9. és december 14.)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Mobil Kormányablak Kunszigeten

09/24
17:01

2020. október 6-án, kedden 13.45-től 15.30-ig a kultúrház előtti téren érkezik a kormányablak busz falunkba. Részletek itt >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Eboltás szeptember 23-án és 29-én

09/21
10:41

Értesítjük az ebtartókat, hogy az ebek 2020. évi kötelező veszettség elleni védőoltásának ideje:
2020. szeptember 23. (szerda) 10:00-12:00-ig és
2020. szeptember 29. (kedd) 14:00-16:00-ig.

Az oltás helyszíne ezúttal a Piactér (a Kisduna Vendéglő mellett).

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szünetel az ügysegédi feladatellátás

09/20
20:20

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az ügysegédi feladatellátás a 38. naptári héttől (2020. szeptember 14-től) átmenetileg szünetel.

Dr. Antal Péter, jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Áramszünet október 14-én

09/20
20:19

Az E.ON tájkoztatása szerint áramszünet lesz Kunszigeten 2020. október 14-én, szerdán 8 és 16 óra között.

Az érintett utcák, szakaszok: Fő utca 1-47., Fő utca 8-24., József Attila utca 1-25., József Attila u. 2., a teljes Kertes utca, Kossuth tér 9-15., Petőfi tér 12-től végig, valamint a Petőfi téri üzletek, intézmények.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hétfőtől vehetők át az új, sárga fedeles kukák

09/17
11:53

Október 1-től lép életbe az az új szelektív hulladékgyűjtési rendszer, amelyről többször beszámoltunk már (legutóbb itt). A rendszerben használatos 240 literes hulladékgyűjtő edények megérkeztek Kunszigetre. A használatukhoz már csak az kell, hogy a szolgáltatóval (GYHG) szerződésben álló ügyfelek átvegyék és hazaszállítsák ezeket az edényeket, valamint ezek átvételekor aláírják GYHG-vel kötött haszonkölcsön szerződést.

Az edények átadására-átvételére, valamint a haszonkölcsön szerződések aláírására a Községgazdálkodási Telephelyen kerül sor (Kunsziget, Fő u. 24.)
szeptember 21-én, hétfőn 8-17 óra,
szeptember 22-én, kedden 10-18 óra, valamint
szeptember 23-án, szerdán 12-18 óra között.

Kérjük, hogy az ügyintézéshez hozzák magukkal a lakcímkártyájukat! Arra is kérjük Önöket, hogy a járványhelyzetre vonatkozó előírásokat az átadás-átvételkor is tartsák be: tartsák egymástól a legalább 1,5 méteres távolságot, és viseljenek maszkot!

Az idős, mozgásukban akadályozott lakosok szeptember 21-én, hétfőn 13 óráig kérhetik a kiszállításban az önkormányzat és a polgárőrség segítségét a +36/70/63-18-914-es telefonszámon. Akik a fenti időpontokban esetleg nem tudják átvenni az edényeket, azok a GYHG Győr-Sashegyi telephelyén (Győr, Külső Fehérvári út 1.) vehetik át azokat, vagy kiszállítási díjért kaphatják meg azt. 

További tájékoztató a rendszerről letölthető innen >>

Kunsziget Község Önkormányzata

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Változás a beiskolázási támogatás kifizetésének rendjében

09/15
10:32

Szeptember 14-től szünetel a személyes félfogadás az önkormányzati hivatalban dr. Antal Péter jegyző tájékoztatása értelmében. Ez az intézkedés részben érinti a beiskolázási támogatás második kifizetési napjának időpontjait is, amely korábbi tájékoztatásunkban is szerepel: szeptember 17., 9-12 óráig és 13-15 óráig. A támogatás kifizetése a korábbiakban ismertetett időpontban történik az Önkormányzati Hivatalban, viszont a támogatás kiadása során kérjük Önöket, hogy egy főnél több személy ne tartózkodjon a hivatal épületében. Kötelező az orrot és a szájat fedő maszk viselése, és az alapos kézmosás elvégzése a Hivatalban történő belépést követően, a bejárat mellett elhelyezett kézfertőtlenítő használata útján.

Tisztelettel: Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Kezdődik a kunszigeti bekötőút részbeni felújítása

09/12
17:53

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mint tulajdonos és megrendelő, valamint a Magyar Közút Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága munkatarület átadást-átvételt kezdeményezett a 14101-es számú út (kunszigeti bekötőút) 0+395 és 1+50 szakasza közötti útburkolat felújítására. A munkaterület átadása-átvétele szeptember 11-én történt meg. Rövid időn belül kezdődnek az útfelújítási munkák. A munkák alatt kérjük szíves türelmüket, az esetenként elrendelt félpályás útzár miatt a megértésüket.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szünetel a hivatali ügyfélfogadás

09/10
11:39

- A Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatalban a személyes ügyfélfogadást 2020. szeptember 14. (hétfő) napjától határozatlan időre felfüggesztem - áll dr. Antal Péter jegyző hirdetményében. Az elektronikus úton (e-Önkormányzat Portál) történő ügyintézés továbbra is biztosított.

Kollégáink telefonos elérhetőségeinken, valamint e-mailben továbbra is szíves rendelkezésükre állnak. Halaszthatatlan és indokolt esetben a személyes ügyfélfogadás külön jegyzői engedély alapján biztosított. A jegyző engedélyével a Hivatalt személyesen felkereső ügyfeleknek a Hivatal épületében kötelező az orrot és a szájat fedő maszk viselése és az alapos kézmosás elvégzése a Hivatalba történő belépést követően a bejárattal szemben elhelyezett kézfertőtlenítő használata útján.

Az egyes ügycsoportok tekintetében kijelölt ügyintézők és elérhetőségeik az "Olvasson tovább" gombra kattintva találhatók.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendelés

08/28
15:22

Tisztelt Betegek!


2020.08.31-től 2020.09.04-ig
Rendelés a következő időpontokban lesz.
Hétfő: 13.30.-15.30.
Kedd: 12.30.-14.30.

Szerdán és csütörtökön/09.02.-09.03./ áramszünet miatt a rendelés elmarad.
Pénteken 09.04-én Dr.Póda István nem lesz elérhető. 08.00.-11.00.óra között az ápoló
receptekkel, táppénzes igazolásokkal, beutalókkal ,ellátja Önöket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Házhoz jönnek a szelektív hulladékért

08/27
18:34

Tisztelt Lakosság!

Korábbi tájékoztatásomat követően ismételten információkat osztok meg Önökkel a házhoz menő szelektív hulladék gyűjtéssel kapcsolatban.
Célunk: a környezetünk fokozott védelmének erősítése, klímavédelem: levegő-víz-talaj védelem, valamint a családi házaknál keletkezett hulladék helyszínen való gyűjtése, ezzel megkönnyítve az állampolgárok hulladékelhelyezési problémáinak megoldását. Megteremteni a szelektív gyűjtés lehetőségét minden ingatlanban.
A szolgáltatás bevezetéséről a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2020. augusztus 24-én egyeztetést tartott Kunszigeten.A kísérleti jellegű szolgáltatásban tíz település vesz részt várhatóan 2020. október 1-től. Az ingatlanokon 240 literes gyűjtő edény kerül elhelyezésre 2020. szeptember hónapban. A gyűjtőedények szállítása-átvétele kapcsán a későbbiek folyamán további tájékoztatást adunk, elöljáróban e tájékoztatás keretében is rögzítem, hogy az edényzet átvétele haszonkölcsönszerződés aláírásával, az edényzet sorszámozásával történik, melynek módjáról később tájékoztatjuk Önöket.
Az edénybe műanyag-papír és fém gyűjthető, ürítése havonta történik. A kommunális hulladékot az edénybe tenni tilos.
A házhoz menő szelektív hulladék-gyűjtés ingyenes. Ezt követően a szelektív gyűjtő szigeten kizárólag csak az üveg hulladék elhelyezésére lesz lehetőség.
A barna és a szürke kukák használata változatlan.
A hulladékudvar nyitvatartási ideje meg fog hosszabbodni.
A további információkat lakossági tájékoztatás és videófilm közzététele útján folyamatosan biztosítjuk Önök felé.

Kunsziget, 2020. augusztus 25.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Gépkezelőt, gépkezelő-gépbeállítót és készregyártót keres a Federal Mogul

08/27
18:28

A Federal Mogul Hungary Kft a Tenneco csoport tagja, amely egy vezető nemzetközi autóipari beszállító. A cég Kunszigeten található leányvállalatának fő profilja a gumi és gumi-fém tömítések előállítása fröccsöntési és préselési technológiával. Új termékportfólió keretében hővédő-pajzsokat gyárt a gépjármű- és nehézgépjármű ipar részére.

Felvételt hirdetünk az alábbi munkakörökre:
- GÉPKEZELŐ
- GÉPKEZELŐ - GÉPBEÁLLÍTÓ
- KÉSZREGYÁRTÓ
Amit kínálunk:
- Versenyképes jövedelem
- Cafeteria és bónusz rendszer
- Ingyenes buszjárat (Győr, Pápa, Bősárkány, Szlovákia – Ekecs irányából) vagy útiköltség térítés
- Vállalati élet-, baleset-, és betegbiztosítás
- Stabil, hosszú távú munkalehetőség
- Barátságos légkör
- Tiszta, rendezett munkakörnyezet, minőségi munkaeszközök biztosítása
- Kedvezményes vállalati flotta csomag
- Vállalati rendezvények
Jelentkezés: kunsziget.job@tenneco.com e-mail címen, vagy a 96/552-656-os telefonszámon.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Pénteken elmarad, szombaton délelőtt viszont lesz orvosi rendelés

08/27
14:57

Tisztelt Betegek!

2020. augusztus 28-án, pénteken az áramszünet miatt a rendelés elmarad.
2020. augusztus 29-én, szombaton 7.30-9.00-ig rendelünk.

Megértésüket köszönjük.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Foci: Kunsziget - Bőny augusztus 30-án

08/25
14:44

Megyei II. o. Kelet U19, 3. forduló
Kunsziget SE - Bőny SE
Kunszigeti sportpálya, 2020. augusztus 30., vasárnap 15:00

Eddig mindkét meccsét megnyerte az U19-es csapatunk (a Dunaszeget hazai pályán 4-0-ra, múlt héten pedig Enesén 3-2-re), így két forduló után a 3. helyen áll a tabellán. A bőnyiek Enese ellen hazai pályán nyertek 3-0-ra, múlt hétvégén viszont Győrújbaráton kikaptak 6-0-ra, ők a 6. helyről várják a hétvégi bajnokit. A Bőny SE U19-es csapata első helyen állt az előző bajnokság márciusi lezárásakor, mi kilencedikek voltunk. A két csapat 2019 szeptemberében játszott legutóbb egymással, 8-2-re akkor a bőnyiek nyertek.

Megyei II. o. Kelet, 3. forduló
Kunsziget SE - Bőny SE
Kunszigeti sportpálya, 2020. augusztus 30., vasárnap 17:00

Két fordulón vagyunk túl eddig. A Bőny hazai pályán 4-1-re verte Enesét, múlt szombaton pedig 5-1-re kikapott Győrújbaráton, így a 6. helyen állnak. Mi még nyeretlenek vagyunk: Dunaszegtől 4-3-ra kikaptunk az első fordulóban hazai pályán, múlt vasárnap pedig a hosszabbításban sikerült csak pontot mentenünk Enesén, jelenleg a 9. helyen állunk a tabellán. Bőnnyel legutóbb tavaly ősszel játszottunk, akkor hazai pályán 5-0-s vereséget szenvedtünk.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Értesítés iskolakezdési támogatás fizetéséről

08/25
11:55

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Kunsziget Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2020. július 9.-én a 71/2020(VII.09) és a 72/2020(VII.09) számú képviselőtestületi határozataival döntött a családokat segítő iskolakezdési támogatásáról.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az önkormányzat a családok jövedelmi viszonyára való tekintet nélkül, egyszeri iskolakezdési támogatásban részesíti azokat a kunszigeti lakóhellyel rendelkező:
- általános iskola tanulókat,
- Győrben gimnáziumi osztályban tanuló, általános iskolás korú tanulók,
- középiskolák nappali rendszerű oktatásában résztvevő tanulók,
- felsőoktatási intézmény nappali rendszerű képzésében résztvevő hallgatók.

 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Optikai hálózatot épít ki az Arany János utcában a Micro-Wave

08/19
22:34

Értesítem Önöket, hogy Kunsziget dél-nyugati részén, az Arany János utcában GPON optikai hálózat kiépítése kezdődik 2020. augusztus 25-én a Micro-Wave Kft. a NMHH építési megbízásából engedélyszámon: CS10213-13/2019. jóváhagyott terv alapján.
A kivitelezést érinti az Ady, Rákóczi és Ifjúság utca egy-egy szakaszát, melyről aktualitásának megfelelően értesítjük Önöket.
A beruházás az Arany János utca lakóinak internet, telefon, kábel tv szolgáltatását biztosít. Falunk műszaki infrastruktúra ellátása javul.
A munkavégzés alatt szíves megértésüket, türelmüket köszönjük.

Lendvai Ivánné, polgármester


Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés augusztus 24-én

08/19
22:32

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai védekezés lesz 2020. augusztus 24-én a napnyugta utáni időszakban Kunszigeten - tájékoztatta az önkormányzatot a Szerocor Konzorcium. Tartaléknapok: 2020. augusztus 25-26.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Foci: Enese - Kunsziget augusztus 23-án

08/17
15:40

Megyei II. o. Kelet, 2. forduló
Enese SC - Kunsziget SE
Enesei focipálya, 2020. augusztus 23., 17:00

Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot. Mi hazai pályán Dunaszegtől szenvedtünk 4-3-as vereséget úgy, hogy az 55. percről emberhátrányban játszottunk. Enese Bőnyben kapott ki 4-1-re. Enese az előző bajnokságban a soproni csoportban szerepelt, a bajnokság félbeszakadásakor a 9. helyen álltak. Legutóbb 2019 májusában játszott egymással a két csapat, akkor idegenben 3-1-re kikaptunk.

Megyei II. o. Kelet U19, 2. forduló
Enese SC - Kunsziget SE
Enesei focipálya, 2020. augusztus 23., 15:00

Kunsziget múlt vasárnap 4-0-ra nyert a Dunaszeg ellen, az Enese 3-0-ra kikapott Bőnyben. Az eneseiek az előző bajnokságban a soproni csoport 12. helyén álltak, amikor márciusban félbeszakadt a bajnokság - 14 mérkőzésből csak kettőt nyertek és egyetlen döntetlent játszottak. 2019 májusában Enesén játszott egymással utoljára a két együttes, akkor 5-2-re a kunszigeti csapat győzött.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Áramszünet augusztus 28-án, szeptember 2-án, 3-án és 7-én

08/17
15:02

Az E.ON tájkoztatása szerint áramszünet lesz
augusztus 2-án 8:00-16:00 óráig,
szeptember 2-án 8:00-16:00 óráig,
szeptember 3-án 8:00-16:00 óráig, és
szeptember 7-én 8:00-16:00 óráig.

Az érintett utcák, szakaszok: Fő utca 1-47., Fő utca 8-24., József Attila utca 1-25., József Attila u. 2., a teljes Kertes utca, Kossuth tér 9-15., Petőfi tér 12-től végig, valamint a Petőfi téri üzletek, intézmények.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Augusztus 20.

08/17
14:47

Államalapítónk, Szent István király ünnepe alkalmából ünnepi szentmisére várjuk falunk lakosságát a Szent Antal kápolnába 2020. augusztus 20-án, csütörtökön 9.30-ra. A szentmisét bemutatja és az új kenyeret megáldja Winkler Zsolt plébános, ünnepi beszédet mond és a kenyérszegést végzi Lendvai Ivánné polgármester.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Vigyázzunk a gyermekeinkre!

08/06
17:49

Augusztus első napjaiban, az esti órákban egy környékbeli településen egy gyermeket két idegen akart egy autóba betuszkolni. A gyermek kiszabadította magát és elfutott, így nagyobb tragédia nem történt.

Az eset bárhol bárhol megtörténhet, és arra világít rá, hogy továbbra is ébernek kell lennünk, figyelni kell minden ismeretlen autóra és a benne ülőkre is. Jegyezzük meg a rendszámot, az autó típusát, színét és az időpontot. Fontos, hogy mindannyian nagyobb figyelmet fordítsunk a gyermekekre, figyeljünk oda a mozgásukra, főleg esténként! Jó lenne, ha a gyermek nem lenne egyedül az utcán, közterületen. Tudom, hogy minden tényezőt, veszélyhelyzetet nem lehet teljesen kizárni, azonban egymásra figyelve, azonnali értesítéssel megelőzhető a probléma. Kérem, hogy továbbra is figyeljünk egymásra, kölcsönösen felelősek vagyunk egymásért, különösen a fiatal és az idősödő korosztályért. A polgárőrség gyakran járőrözik alkonyati időben is, önkormányzatunk pedig mindent megtesz a település bizonságáért.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Búcsú ünnepe - augusztus 9-10.

08/03
17:45

Kunsziget első templomát Szécsényi Lőrinc építtette az 1670-es évek környékén, amit Szécsényi Pál nagyprépost Szent Lőrinc vértanú tiszteletére szentelt fel 1677 táján. A falu a búcsú ünnepét azóta Szent Lőrinc ünnepén, augusztus 10-én (pontosabban az ahhoz legközelebbi vasárnapon és hétfőn) üli. Fogadott ünnepként a háború előtt munkaszüneti nap volt, a kétnapos ünnepre régen meghívták a környékbeli rokonságot, bőséges ebéddel várták a vendégeket, cigányzenészek járták a falut, a délutáni litánia után elkezdődött a bál, ami hajnalig tartott. A búcsú állandó szereplői a mutatványosok a körhintával, újabban a dodzsemmel, a céllövöldével, a búcsúfiát áruló kereskedőkkel együtt.

A búcsú hagyományát 2020-ban is igyekszünk megőrizni, bár idén több változás is lesz a korábbi évekhez képest.

Szentmise augusztus 8-án, szombaton lesz 18 órától a Szent Antal kápolnában, a búcsúi szentmise pedig - ugyancsak a kápolnában - augusztus 10-én, hétfőn 18 órakor kezdődik.

A búcsúi forgatag helyszíne a bölcsőde építése miatt változik: a bolt és a vendéglő előtti téren, az épülő bölcsődével szemben, valamint a vendéglő és a játszótér közötti - a búcsú idejére ideiglenesen lezárásra kerülő - útszakaszon lesz.

Kérünk mindenkit, hogy járványügyi készültség szabályait a búcsú idején is tartsák be!

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés augusztus 5-én

07/29
16:57

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai védekezés lesz 2020. augusztus 5-én a napnyugta utáni időszakban Kunszigeten - tájékoztatta az önkormányzatot a Szerocor Konzorcium. Tartaléknapok: 2020. augusztus 6-7.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendelés

07/29
14:15

Tisztelt Betegek!

A rendelési időpont az alábbiak szerit változik:

2020.07.29-én, csütörtökön 10 órtól - 12.óráig Dr. Póda István rendel, Némethné F.Tímea szabadságon lesz.

2020.07.30-án, pénteken 9 órától- 11 óráig

2020.08.03-tól - 2020.08.07-ig, Dr.Skapér Beáta rendel

Hétőf: 8 órától - 10 óráig
Kedd: Áramszünet miatt a rendelés elmarad.
Szerda:14 órától -16 óráig
Csütörtök:13 órától -15 óráig
Pénteken: Áramszünet miatt a rendelés elmarad.

Sürgős,indokolt esetben Dr.Skapér Beáta a
20/528-1756-os telefonszámon elérhető.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztató a kerítés építésének szabályozása tárgyában

07/23
14:10

Az Önkormányzat vezetése az elmúlt időszakban több lakóingatlan esetében érzékelte azt - különösen az új beépítésű utcákban -, hogy sorra épülnek a kerítések, amelyek jelentős része az Önkormányzat felé történő bejelentés és megfelelő önkormányzati felügyelet nélkül valósul meg, úgy hogy azok a településképi illeszkedésnek nem minden esetben felelnek meg. A falu arculatát - az utcaképet - a kerítések sora nemcsak befolyásolja, de meg is határozza.

A kerítés létesítése csak abban az esetben szabályos, ha azt településképi bejelentési eljárás előzi meg, amelyet az Önkormányzat felé kell megtenni.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés július 22-én

07/16
15:31

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai védekezés lesz 2020. július 22-én a napnyugta utáni időszakban Kunszigeten - tájékoztatta az önkormányzatot a Szerocor Konzorcium. Tartaléknapok: 2020. július 23-24.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Újraindul az települési ügysegédi feladatellátás

07/14
14:53

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal tájékoztatása szerint a járványügyi vezélyhelyzet miatti szünetelést követően július 20-tól újraindul a települési ügységedi feladatellátás.

Kunszigeten minden páros héten csütörtökön 13.30 és 14.15 között zajlik az ügysegédi feladatellátás.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Forgalomkorlátozás a Kossuth téren a bölcsődeépítés miatt

07/14
14:43

Öröm számomra, hogy ismételten új intézmény épülhet falunkban, a Tündérkert Bölcsőde épülhet falunkban. Az építkezés jelenlegi munkafázisában szükséges a szennyvízhálózat kiváltása a Kossuth tér – József Attila utcai szakaszon (Kossuth tér – Tündérvár Óvoda udvar sarok).

A kivitelezés 2020. július 15-én kezdődik, egy rendkívül mély munkaárok ásásával. A szükséges közbiztonsági, közlekedésbiztonsági intézkedéseket megtesszük.

Az érintett útszakaszon (Kossuth tér 1. – Kossuth tér 9.) félpályás közlekedést biztosítunk a lakóházak megközelítéséhez.

Kérem, hogy a Tündérvár Óvodát minden esetben gyalogosan a József Attila utca irányától közelítsék meg. Az autók parkolásához az étterem, a hivatal, a tornacsarnok parkolóját használják.

Megértésüket az építkezés ideje alatt köszönöm!

Kunsziget, 2020. július 14.

Lendvai Ivánné
Kunsziget község polgármestere

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hálózatépítés kezdődik a Duna utca és a Mosoni-Duna partja között

07/10
15:00

2020. július 13-tól kezdődik a Duna utca-gátőrház-Mosoni-Duna partot ellátó csatornavízhálózat kiépítése az infrastruktúra bővítése részeként. Lendvai Ivánné polgármester felhívásában a kivitelezés ideje alatt kéri a közlekedési szabályok fokozott betartását, az arra közlekedők mégértését pedig köszöni.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Technikai hiba miatt nem működött az ATM

07/08
15:38

A Takarékbank tájékoztatása alapján a kunszigeti ATM-jük (a takarékszövetkezetnél található pénzkiadó automata) technikai okok miatt nem üzemel, a hiba mielőbbi elhárítása érdekében a szükséges intézkedéseket megteszi az üzemeltető - írtuk június 20-án.

A hibát július elejére elhárították, az ATM ismét működik.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés július 6-án

07/03
09:38

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai védekezés lesz 2020. július 6-án a napnyugta utáni időszakban Kunszigeten - tájékoztatta az önkormányzatot a Szerocor Konzorcium. Tartaléknapok: 2020. július 7-8.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés

06/19
17:01

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül a földi kémiai védekezés 2020. június 23-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre Kunszigeten - tájékoztatta az önkormányzatot a Szerocor Konzorcium. Tartaléknapok: 2020. június 24-25.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A kultúrház és a teleház használatáról

06/10
16:23

Lakossági tájékoztatás
A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

- Veszélyhelyzet kihirdetése 40/2020 (III. 11) történt Magyarország kormánya által, melynek célja a korona vírus terjedésének megakadályozása volt. Ezt követően számos kormányrendelet szabályozta ezt.

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a 2020. május 11. és 2020. május 15. napján hozott részleges enyhítést jelentő polgármesteri intézkedéseket további enyhítő rendelkezések bevezetése kövesse, amelyek indoka, hogy az Önök példaértékű magatartásának köszönhetően a vírus a mai napig sem jelent meg Kunszigeten.

Világos ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, ezért a mindennapok során az óvatosság továbbra is indokolt.
Azonban lehetőség van további enyhítésre: IKSZT épületének és a Teleház megnyitására.

A kultúra és közművelődés területén hozott döntésem alapján
- 2020. június 2-től a könyvtár a szokott rendben várja látogatóit (hétfő és csütörtök 17:00-18:00.)
- 2020. június 10-től az IKSZT épülete és
- 2020. június 15-től a Teleház is megnyitásra kerül.

A veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok a könyvtár, az IKSZT, és Teleház látogatása során az ott tartózkodók felelőssége;
A csoportosulást lehetőség szerint kerülni kell, a 1.5-2 méteres szociális távolság megtartása az épületben tartózkodó személyek között indokolt.

Kunsziget, 2020. június 9.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné polgármester
dr. Antal Péter jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A sportpályák használatáról

06/09
22:04

Lakossági tájékoztatás
A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a kunszigeti községi futballpálya és a mellette lévő műfüves kispálya, sportöltöző, fedett tér az alábbi szabályokkal igénybe vehető:

1. A sportpályákat elsősorban a Kunsziget SE igazolt játékosai használhatják edzés céljára. Az edzések időtartama alatt az edzést irányító edző feladata és felelőssége a veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok betartatása a sportolókkal.
2. A sportpályák kizárólag sportcélú használata engedélyezett az egyesület tagjain kívül, azoknak is, akik nem igazolt játékosai a Kunsziget SE civil szervezetnek abban az idősávban, amikor a Kunsziget SE a pályákat nem használja. Ebben az időszakban a veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok sportolókkal történő betartatása elsődlegesen a sportfoglalkozást vezető személy feladata; amennyiben pedig a pályákat a gyermekek használják, akkor a szabályok betartatásáért a gyermekek szülei a felelősek.
3. A sportpályák melletti fedett közösségi térben a veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok betartása kötelező. A sporttevékenységben részt nem vevő, de azt felügyelő személyek között legalább másfél méteres távolságot meg kell tartani.
4. A sportpályákhoz tartozó öltözők használata során a koronavírus veszélyhelyzet megelőzése érdekében hozott hatályos rendelkezések betartása kötelező.
5. A teniszpálya rendeltetésszerű használata a lakosság számára engedélyezett.

Köszönjük megértésüket és továbbra is számítunk szíves együttműködésükre.

Kunsziget, 2020. június 9.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester
dr. Antal Péter jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A Nemzeti Összetartozás Napja Kunszigeten, 2020. június 4.

06/04
08:00

Képek az elmúlt túz év megemlékezéseiből, az erdélyi testvértelepülési kapcsolatunkról, valamint Kunsziget múltjáról és jelenéről. 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A tornacsarnok újra használható

06/03
14:10

Lakossági tájékoztatás a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

- Veszélyhelyzet kihirdetése 40/2020 (III. 11) történt Magyarország kormánya által, melynek célja a korona vírus terjedésének megakadályozása volt. Ezt követően számos kormányrendelet szabályozta ezt.

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a 2020. május 11. és 2020. május 15. napján hozott részleges enyhítést jelentő polgármesteri intézkedéseket további enyhítő rendelkezések bevezetése kövesse, amelyek indoka, hogy az Önök példaértékű magatartásának köszönhetően a vírus a mai napig sem jelent meg Kunszigeten.

Világos ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, ezért a mindennapok során az óvatosság továbbra is indokolt. Azonban lehetőség van további enyhítésre, a sport és szabadidőtevékenység biztosítására: Kossuth tér- József Attila utca találkozásánál lévő Tornacsarnok megnyitása.

2020. június 3-tól a tornacsarnok a szokott rendben működik.
Használata során az alábbi szabályok betartása kötelező:
1. A veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok a tornacsarnokban történő betartása az ott tartózkodók felelőssége;
2. Az öltözőkben egyidejűleg 6 sportoló tartózkodhat.

A 2020. május 11-i , május 15-i, május 20-i és a május 27-i polgármesteri intézkedések változatlanul érvényesek.

Kunsziget, 2020. június 3.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester
dr. Antal Péter jegyző


Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Egy Miatyánk a Magyarokért

06/02
12:38

Kunszigeten is csatlakozhat bárki az "Egy Miatyánk a Magyarokért" - imalánc Trianon 100. évfordulóján nevű kezdeményezéshez, amelynek keretében 2020. június 4-én csütörtökön délután 4 órakor imaóra lesz a kunszigeti Szent Antal kápolnában. 

Aki tud. jőjjön el. és hívja ismerőseit, hogy közösen imádkozzunk Hazánkért. és valamennyi nemzettársunkért - írja a szervezők.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Júniustól újra nyit a könyvtár

06/02
12:32

Lakossági tájékoztatás a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

- Veszélyhelyzet kihirdetése 40/2020 (III. 11) történt Magyarország kormánya által, melynek célja a korona vírus terjedésének megakadályozása volt. Ezt követően számos kormányrendelet szabályozta ezt.

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a 2020. május 11. és 2020. május 15. napján hozott részleges enyhítést jelentő polgármesteri intézkedéseket további enyhítő rendelkezések bevezetése kövesse, amelyek indoka, hogy az Önök példaértékű magatartásának köszönhetően a vírus a mai napig sem jelent meg Kunszigeten.

Világos ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, ezért a mindennapok során az óvatosság továbbra is indokolt. Azonban lehetőség van további enyhítésre: IKSZT épületében lévő könyvtár megnyitása.

A kultúra és közművelődés területén hozott döntésem alapján a könyvtárhoz-könyvhöz való hozzáférés biztosított azáltal, hogy 2020. június 2-től a könyvtár a szokott rendben várja látogatóit (hétfő és csütörtök 17:00-18:00. Használata során az alábbi szabályok betartása kötelező:

1. A veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok a könyvtárba történő betartatása a látogatók felelőssége;
2. A könyvtárba a csoportosulást lehetőség szerint kerülni kell, a 1.5-2 méteres szociális távolság megtartása a könyvtárba tartózkodó személyek között indokolt;

A 2020. május 11-i és május 15-i polgármesteri intézkedések változatlanul érvényesek.

Kunsziget, 2020. május 27.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester dr. Antal Péter, jegyző
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szülői tájékoztató a bölcsőde és az óvoda rendes működési rendjéről

05/21
18:02

Tisztelt Szülők!

Kunsziget Község Önkormányzata képviseletében, mint a Tündérvár Óvoda fenntartója, továbbá a Manóvár Bölcsődét fenntartó Kunszigeti Gyermekellátó Társulás elnökeként eljárva tájékoztatom Önöket arról, hogy 2020. május 25. napján lép hatályba az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet, amelynek értelmében 2020. május 25. napjától, vagyis jövő hét hétfőtől a vidéki óvodák és bölcsődék újra nyitják kapuikat és visszaállnak a veszélyhelyzet kihirdetése előtti működési rendbe.

Kérem Önöket, hogy amennyiben a jövő héttől gyermekük napközbeni felügyelete érdekében az óvodai vagy bölcsődei nevelést igénybe kívánják venni, akkor e szándékukat legkésőbb a 2020. május 22. (péntek) napján délig, vagyis holnap 12:00 óráig szíveskedjenek bejelenteni az óvodás gyermekek vonatkozásában a tundervar@kunsziget.hu e-mail címre küldött üzenet útján vagy telefonon a 06-20-265-0075 -as telefonszámon.

A bölcsődés korú gyermekek vonatkozásában manovarbolcsode@kunsziget.hu e-mail címre küldött üzenet útján vagy telefonon a 06-20-315-7517-es telefonszámon, továbbá minkét esetben a polgarmester@kunsziget.hu e-mail címre vagy a 06-30-226-9730-as telefonszámon.

A fenti szándékbejelentés megtétele azért nagyon fontos, hogy az intézményi étkeztetés megszervezése, az intézmények működéséhez szükséges óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek, gondozók, dajkák jelenlétével zökkenőmentes lehessen. Emiatt kérem a fenti tájékoztatásom szíves tudomásul vételét, és az annak megfelelő együttműködés tanúsítását az Önök részéről.

Kunsziget, 2020. május 21.

Lendvai Ivánné polgármester, elnök

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hulladékudvar nyári nyitvatartása

05/21
10:15

Az öttevényi hulladékudvar 2020. június 1-től nyári nyitva tartás szerint üzemel,

kedden 12:00-18 óráig,
szombaton 14:30-tól 18 óráig
fogadják a lakossági hulladékot.


Az udvarba történő beszállítás előtt a jogosultságot igazolni kell, melyre a hulladékgyűjtési számla szolgál.
A hulladékudvarban egyszerre három ügyfél tartózkodhat, a várakozó ügyfeleknek az udvar előtt kell várakozni a belépésre.

A szájmaszk használta kötelező.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Újra használható az Extrém park

05/20
20:29

Lakossági tájékoztatás
A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a 2020. május 11. és 2020. május 15. napján hozott részleges enyhítést jelentő polgármesteri intézkedéseket további enyhítő rendelkezések bevezetése kövesse, amelyek indoka, hogy az Önök példaértékű magatartásának köszönhetően a vírus a mai napig sem jelent meg Kunszigeten.

Világos ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, ezért a mindennapok során az óvatosság továbbra is indokolt.

Május 21-tól megnyitja kapuit a József Attila utcai EXTRÉM PARK /játszótér/. A EXTRÉM PARK /játszótér/ használata során az alábbi szabályok betartása kötelező:
1. A játszóteret a szülők gyermekeikkel saját felelősségükre használhatják;
2. A veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok játszótéren történő betartatása a gyermekekkel az őket felügyelő szülők felelőssége;
3. A játszótéren a csoportosulást lehetőség szerint kerülni kell, a 1.5-2 méteres szociális távolság megtartása a játszótéren tartózkodó személyek között indokolt;
4. A játszótéri játékoknál lehetőség szerint egy család tartózkodjon egy időben.

A 2020. május 11-i és május 15-i polgármesteri intézkedések változatlanul érvényesek.

Kunsziget, 2020. május 20.


Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester
dr. Antal Péter, jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Korlátozásokkal, de ismét használható szombattól a Petőfi téri játszótér

05/15
12:55

Lakossági tájékoztatás
A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a 2020. május 11. napján hozott részleges enyhítést jelentő polgármesteri intézkedéseket további enyhítő rendelkezések bevezetése kövesse, amelyek indoka, hogy az Önök példaértékű magatartásának köszönhetően a vírus a mai napig sem jelent meg Kunszigeten.

Világos ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, ezért a mindennapok során az óvatosság továbbra is indokolt.

Május 16-tól megnyitja kapuit a Petőfi téri „Gyermekekért 2000” játszótér. A játszótér használata során az alábbi szabályok betartása kötelező:

 • 1. A játszóteret a szülők gyermekeikkel saját felelősségükre használhatják;
 • 2. A veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok játszótéren történő betartatása a gyermekekkel az őket felügyelő szülők felelőssége;
 • 3. A játszótéren a csoportosulást lehetőség szerint kerülni kell, a 1.5-2 méteres szociális távolság megtartása a játszótéren tartózkodó személyek között indokolt;
 • 4. A játszótéri játékoknál lehetőség szerint egy család tartózkodjon egy időben.

A 2020. május 11-i polgármesteri intézkedések változatlanul érvényesek.

Kunsziget, 2020. május 15.

Tisztelettel:
Lendvai Ivánné, polgármester
dr. Antal Péter, jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Az autóbusz-menetrenddel kapcsolat javaslatokat várjuk

05/12
12:59

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedés Szervező Iroda a 2020/2021 évi menetrend tárgyában kereste meg önkormányzatunkat.
Személyszállítási közszolgáltatási menetrendek egységes egyeztetési eljárásról szóló 15/2010 (III.5) KHEM rendelet értelmében a -lakosságot képviselő- önkormányzatot bevonja az egyeztetésbe.

Tisztelettel kérem, a lakosságot, amennyiben észrevétele; javaslata van a Kunsziget- Győr; Győr-Kunsziget helyközi autóbusz járat 2020/21 évi (2020 dec. 13-án életbe lépő) helyközi autóbusz menetrenddel kapcsolatba azt kérem, jelezze 2020. május 18-ig e-mail formájában a polgarmester@kunsziget.hu címre.

Lendvai Ivánné, polgármester 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás a sportpályák és a teniszpálya használatáról

05/11
17:18

Lakossági tájékoztatás a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében polgármesteri hatáskörben elrendelt újabb intézkedésekről

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Kunszigetiek!

Magyarország Kormányának a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete 1. § (2) bekezdése szerint 2020. május 4. napjától vidéken a kijárási korlátozás megszüntetésére került.

A fenti kormányzati döntéssel összhangban Kunsziget Község Önkormányzatának vezetése arról döntött, hogy a mai naptól a kunszigeti községi futballpálya és a mellette lévő műfüves kispálya az alábbi szabályokkal sportolás céljára ismét igénybe vehető:

1. A sportpályákat elsősorban a Kunsziget SE igazolt játékosai használhatják edzés céljára. Az edzések időtartama alatt az edzést irányító edző feladata és felelőssége a veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok betartatása a sportolókkal.

2. A sportpályák kizárólag sportcélú használata engedélyezett továbbá azoknak is, akik nem igazolt játékosai a Kunsziget SE civil szervezetnek abban az idősávban, amikor a Kunsziget SE a pályákat nem használja. Ebben az időszakban a veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt magatartási szabályok sportolókkal történő betartatása elsődlegesen a sportfoglalkozást vezető személy feladata; amennyiben pedig a pályákat a gyermekek használják, akkor a szabályok betartatásáért a gyermekek szülei a felelősek.

3. A sportpályák melletti fedett közösségi térben tilos a tartózkodás. A sporttevékenységben részt nem vevő, de azt felügyelő személyek között legalább másfél méteres távolságot meg kell tartani.

4. A sportpályákhoz tartozó öltözők használata tilos.

5. A teniszpálya rendeltetésszerű használata a lakosság számára engedélyezett.

Köszönjük megértésüket és továbbra is számítunk szíves együttműködésükre.

Kunsziget, 2020. május 11.

Tisztelettel:
Lendvai Ivánné, polgármester
dr. Antal Péter, jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Pénteki helyzetjelentés

05/08
17:24

Tisztelt Lakosság!

Köszöntöm Önöket és tisztelettel köszönöm, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetésétől eltelt 60 napon át fegyelmezetten, a szabályok betartásával, példaértékűen segítették a koronavírus terjedésének megakadályozását.

Tisztelettel kérem Önöket, a továbbiakban is ezt tegyék.
- Kerüljék a társas, csoportos kapcsolatokat.
- Tartsák be a 1,5 – 2 méter távolságot egymástól.
- Viseljenek szájmaszkot, védőkesztyűt.
- Az Önök számára kijelölt időpontban vásároljanak.
- Mosoni-Duna part, bányatavak környékén kerüljék a csoportosulást.

Kérem, figyeljenek egymásra, segítsék egymást. Továbbra is jelezzék, ha önkormányzatunk az Önök segítségére lehet.

Köszönöm azt a körültekintő, segítő, figyelmes munkát, melyet a szolgáltatások biztosítása érdekében dolgozók végeznek (egészségügyi dolgozók, gyógyszerészek, kereskedelemben, vendéglátásban, oktatásban, házi segítségnyújtásban, az óvoda épületében lévő konyhán dolgozók).

Köszönöm a mezőgazdaságban, az ipari üzemekben dolgozók termelő munkáját.

Köszönöm munkatársaimnak a falu fertőtlenítését, a zöld felületek gondozását.

Önkormányzatunk rendelkezik megfelelő mennyiségű védelmi és fertőtlenítő felszereléssel, anyaggal. Megkezdtük a sportpálya, játszótér előkészítését, hogy alkalmas egyen a nyitásra a veszélyhelyzet csökkenésével.

Köszönöm a polgárőrség segítő munkáját.

KÉREM, VIGYÁZZANAK MAGUKRA!

Kunsziget, 2020. május 8.

Lendvai Ivánné, polgármester


 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Az enyhítő rendelkezések ellenére is maradjunk elővigyázatosak!

05/04
18:44

A Magyarország Kormánya által hozott döntés értelmében 2020. május 4-én enyhítő rendelkezések lépnek életbe, amelyeket kormányrendeletek határoznak meg.

A COVID-19 vírus terjedésének lassítása érdekében tanúsított példaértékű magatartásukat ismételten köszönöm. Azonban a megbetegedések száma nő Magyarországon, ezért nagyon fontos, hogy a jövőben is fokozottan betartsuk a szabályokat.

 • A társas, csoportos érintkezéseket kerüljük, tartsuk a 1,5-2 méteres távolságot egymástól!
 • A 65 év feletti korosztály a kereskedelmi egységekben, gyógyszertárban továbbra is csak 9-12 óráig tartózkodjon!
 • Közterületeken és vásárláskor viseljenek szájmaszkot, gumikesztyűt!
 • A 170/2020. (IV. 30.) korm. rendelet lehetőséget ad a sportrendezvények nézők nélküli megtartására, a sportegyesületek által szervezett amatőr és szabadidősport edzések megtartására. Ennek értelmében a sport- és műfüves pályát megnyitjuk. Előkészítést, fertőtlenítését ismételten elvégezzük, ugyanakkor a játszótér, a sportpark és az extrém park zárva marad. Megnyitásáról a járvány terjedésének ismeretében döntünk (előkészületet, fertőtlenítését elvégezzük).
 • A 168/2020. (IV. 30.) korm. rendelet értelmében megnyithatnak a vendéglátó helyek kerthelyiségei a szabályok ismeretében. Köszönjük a nyitva tartás során mutatott eddigi példás hozzáállásukat.
 • A boltok a régi nyitva tartás szerint várják önöket, a korábbi szabályok fokozottan érvényesek.
 • Fontos a háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi tevékenység, mely az orvosok által előírt védelmi szabályok alapján biztosítható.
 • A Mosoni-Duna partján, a bányatavak területén továbbra is a korábbi védelmi intézkedések érvényesek.
 • Az oktatás 2020. május 31-ig biztosan digitális formában történik. Köszönöm az iskola, az óvoda és a bölcsőde pedagógusainak, dolgozóinak a munkáját.

A középfokú oktatási intézményekben érettségi vizsgát tevő diákoknak szokatlan körülményekkel kell megbirkózniuk, nekik sok sikert kívánok a vizsgáikhoz!

Önkormányzatunk védőeszközöket, fertőtlenítő szereket, eszközöket vásárolt. A közel 2000 szájmaszk – aminek nagyrészét önkéntesek készítették, amiért ezúton is köszönetet mondok – az önök egészségét, az intézmények és szolgáltatások működését biztosította.

Kérem, vigyázzanak magukra!

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Anyák napja 2020-ban

04/30
18:28

Tisztelt Édesanyák, Nagyszülők, Dédszülők! Kedves Családok!

Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. Az elmúlt hónapban, napjainkban más értéket, értelmet kapnak a mindennapok, az egészség, az élet. Rendkívül felértékelődött az ünnepnap jelentősége, a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet idején. 

Mindannyian érezzük, hogy pár pillanat alatt megváltozhat a bennünket körülvevő világ! Rámutatott arra, hogy a legfontosabb az édesanya, a gyermek, a család erős kapcsolata, összetartozása. Ez hitet, erőt, reményt ad, ahogy a távolról elmondott köszönő szavak.

Bízzunk benne, hogy nem sokat kell várni a szeretetteljes ölelés pillanatára, amikor elmondhatjuk: köszönjük az életet, a szeretetet, az aggódó gondoskodást.

Köszönöm Önöknek, amit édesanyaként, nagyszülőként, dédszülőként, gyermekként, családként tettek falunkért.

Boldog Anyák napját kívánok Önöknek, békességben, egészségben.

Kunsziget, 2020.04.30.
Lendvai Ivánné, polgármester

 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Helyzetjelentés a veszélyhelyzet 50. napján

04/30
18:25

Tisztelt Lakosság!

A COVID-19 vírus okozta fertőzés 50. napján továbbra is az érvényben lévő rendeletek, utasítások FOKOZOTT betartására kérem Önöket.

Köszönöm, hogy községünk lakosságának nagy része betartja a koronavírus terjedésének lassítását eredményező intézkedéseket.
Védik ezzel saját és embertársaik életét.

Továbbra sincs tudomásunk arról, hogy falunkban fertőzött személy lenne, ez részben Önöknek is köszönhető. Hogy ez így is maradjon a továbbiakban is nagy szükség van arra, hogy MARADJANAK OTTHON, kerüljék a csoportosulást, csoportokban történő beszélgetést, a társas érintkezést és tartsák a 1,5-2 méteres távolságot egymástól bevásárlás, gyógyszerkiváltás idején.

A megbetegedések, halálozások száma sajnos nő, ezért nincs lehetőség arra, hogy a közterületeken, játszótereken tartózkodjanak, a közintézmények, sportpályák nyitva legyenek. Kérem, hogy a Mosoni-Duna partján, a Nagyföldi- és Csiszlói bányató partjain mellőzzék a tartózkodást. A fentieket a rendőrség, polgárőrség fokozottan ellenőrzi.

Az ellátórendszerek működése jó. Az egészségügyi szolgáltatás, a gyógyszerellátás, a házi segítségnyújtás példaértékű. Az élelmiszerellátás kiváló. A Tündérvár Óvoda épületében lévő főzőkonyhán ebédet vásárolhatnak.

A polgárőrség tagjai is védik Önöket. 

A közterületek fertőtlenítése folyamatos. Önkormányzatunk a veszélyhelyzet feladatainak ellátásához szükséges védőeszközöket beszerezte. Biztonságunk fokozása, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében folyamatosan segítséget nyújt önkormányzatunk Önöknek. Kérem, jelezzék továbbra is felénk ezen irányú kéréseiket.

A hét folyamán a falu minden házának postaládájába szájmaszkot helyeztünk el Önöknek. Kérem használják közterületeken, vásárláskor, egyéb társas intézkedéskor. Ismételten nagy tisztelettel köszönöm minden önkéntes segítő munkáját.

2020. május 4-től új rendelkezések lépnek életbe, melyet Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke jelentett be. Ezek a szabályok kissé enyhébbek a vidéki településekre nézve. Azonban a járvány terjedésének lassítása miatt nagyon fontos a 1,5-2 m távolságtartás, a társas kapcsolatok kerülése.

A saját hatáskörben hozott rendeleteket megvizsgáljuk és minden a járvány terjedését befolyásoló körülményt megvizsgálva, módosítjuk azokat.

Együttműködésre kérem továbbra is Önöket, Embertársaik és saját egészségük védelmében. Fontos, az eddig elért „eredmény” fenntartása. Kérem Vigyázzanak Magukra!

Kunsziget, 2020. 04. 30.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A Rábakész kunszigeti konyhájának 19. heti menüje

04/30
10:51

Kedves Kunszigetiek!

A Korona vírus miatt kialakult nehéz helyzetben igyekszünk megkönnyíteni az Önök mindennapjait.
Hétfőtől péntekig változatos menü ebéd (leves + főétel) elvitelére van lehetőség a kunszigeti Tündérvár Óvodában található konyhánkról. A menü ára: 760 Ft + 100 Ft csomagolás (egyszerhasználatos, műanyag dobozban). A megrendeléseket az étkezés előtti nap 8.00 óráig kérjük leadni a 06/96/686-911-es telefonszámon.

19. heti menü:

 • Május 4., hétfő: Daragaluska leves, lecsós sertésszelet tarhonyával
 • Május 5., kedd: Csurgatott leves, paprikás csirketokány tésztával
 • Május 6., szerda: Bakonyi betyárleves, vargabéles vaníliaöntettel
 • Május 7., csütörtök: Gombaleves, babfőzelék sertéspörkölttel
 • Május 1., péntek: Gyömülcsleves, kukoricabundás halfilé rizzsel.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szülői tájékoztató óvodai ügyeletről

04/29
16:02

TISZTELT SZÜLŐK!
Kunsziget Község Önkormányzata képviseletében, mint a Kunszigeti Tündérvár Óvoda és a Manóvár Családi Bölcsőde (a továbbiakban: Óvoda és Bölcsőde) fenntartója tájékoztatom Önöket arról, hogy 2020. április 30. napján lép hatályba a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) Korm. rendelet, amelynek értelmében, az Óvodában és Bölcsődében az elrendelt rendkívüli szünet időtartama alatt a gyermekek napközbeni felügyeletét ügyeleti rendben meg kell szervezni erre irányuló szülői igény esetén.
Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket arról, hogy az Óvodában és Bölcsődében az III/305-1/2020. iktatószámú polgármesteri határozat kiadása útján 2020. március 19. napjától határozatlan időre rendkívüli szünet elrendelésére került sor. A rendkívüli szünet megszűntetését az Önkormányzatunk vezetése a jelenleg is fennálló járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel nem látja indokoltnak, sőt a közegészségügyi kockázatok ismeretében továbbra is az a Tisztelt Szülők felé megfogalmazott kérésünk, hogy aki a gyermeke napközbeni felügyeletét otthoni környezetben meg tudja szervezni, az a szülő ne vegye igénybe az óvodai ügyelet keretében megszervezett gyermekfelügyeletet.
Az ügyelet igénybevételének feltétele, az ügyeleti igény jelzése, benyújtása továbbá a szülőnek írásban kell nyilatkoznia arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben. Az írásbeli nyilatkozatot a polgarmester@kunsziget.hu, Óvoda esetén: tundervar@kunsziget.hu és a Bölcsőde esetén: manovarbolcsode@kunsziget.hu e-mail címekre küldött üzenet útján kell megtenni legkésőbb az ügyeleti szolgáltatás igénybevételét megelőző napon 09:00 óráig. Az írásbeli nyilatkozat megtételét 5 naponként meg kell ismételni.
Különösen fontos felhívni a figyelmet a Korm. rendelet 1. § (2) bekezdésére, amely szerint a fertőző betegségben szenvedő gyermekek az Óvodában és Bölcsődésben biztosított ügyeletet nem vehetik igénybe. E rendelkezéshez kapcsolódóan tájékoztatom Önöket, hogy az ügyelet ideje alatt az Óvodában és Bölcsődében minden reggel az érkező gyermekeknél lázmérést végzünk, amely egy olyan digitális lázmérő használatával valósul meg, amely 10 cm távolságból azonnali eredmény kimutatásával jelezi, hogy a gyermek lázas-e vagy sem. Láz vagy hőemelkedés igazolása esetén az Óvoda és a Bölcsőde a gyermeket nem fogadja.
Az ügyelet ideje alatt a napközbeni ellátást igénybe vevő gyermekek részére az intézményi gyermekétkeztetést a megszokott módon biztosítja Önkormányzatunk, amely azt jelenti, hogy azon gyermekek, akik az étkezést eddig törvény adta lehetőség szerint ingyenesen vették igénybe, ők az ügyelet alatt is ingyenesen étkeznek, míg azon gyermekek, akik az étkezésért térítési díjat fizettek, ők az ügyelet ideje alatt is térítési díj megfizetése mellett vehetik igénybe az étkeztetést. Az étkezés igénybevételéről, illetve annak lemondásáról az étkezéssel érintett napot megelőző napon legkésőbb 9 óráig e-mail üzenet küldése útján vagy telefonon szükséges tájékoztatni az Óvodát (tundervar@kunsziget.hu, +36-20-265-0075) és Bölcsődét (manovarbolcsode@kunsziget.hu, +36-20-315-7517).
Az igénybejelentés folyamatos, az elhelyezés időpontja előtt 48 órával kérjük jelezni.
A fentiek alapján tehát azon szülőknek, akik az ügyeletet 2020. május 4. napjától (hétfő) igénybe kívánják venni, szükséges, hogy legkésőbb 2020. április 30-án (csütörtök) 16:00 óráig jelezzék ezt az Óvoda és Bölcsőde felé a fent megjelölt elérhetőségek valamelyikén, valamint a polgármester@kunsziget.hu e-mail címen vagy a +36-30-226-9730 telefonszámon
Az ügyelet igénybevételével kapcsolatban szükséges felhívni a figyelmet a Korm. rendelet 1. § (4) bekezdésére, amely szerint az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható. Az ügyelet vegyes életkori csoportokban is megszervezhető.
A fentieket összefoglalva Önkormányzatunk hangsúlyos kérése a Tisztelt Szülők felé, hogy csak azok vegyék igénybe az óvodai ügyeleti ellátást, akik munkavégzésük okán a gyermekük napközbeni otthoni felügyeletét nem tudják megszervezni.
Az ügyeleti rendben bekövetkező további változásokról Önkormányzatunk folyamatosan tájékoztatni fogja Önöket.
Kérem a fenti tájékoztatásom szíves tudomásul vételét és az annak megfelelő együttműködés tanúsítását az Önök részéről.
Kunsziget, 2020. április 29.

Lendvai Ivánné, polgármester sk.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A Rábakész kunszigeti konyhájának heti menüje

04/28
09:41

Kedves Kunszigetiek!

A Korona vírus miatt kialakult nehéz helyzetben igyekszünk megkönnyíteni az Önök mindennapjait.
Hétfőtől péntekig változatos menü ebéd (leves + főétel) elvitelére van lehetőség a kunszigeti Tündérvár Óvodában található konyhánkról.

A menü ára: 760 Ft + 100 Ft csomagolás (egyszerhasználatos, műanyag dobozban)

A megrendeléseket az étkezés előtti nap 8.00 óráig kérjük leadni a 06/96/686-911-es telefonszámon.

18. heti menü:

Április 27., hétfő: Fokhagyma-krémleves, hentestokány tarhonyával

Április 28., kedd: Lebbencsleves, rozmaringos sertésszelet rizibizivel, csemegeuborkávaé

Április 29., szerda: Gulyásleves, aranygaluska vaníliaöntettel

Április 30., csütörtök: Csontleves eperlevéllel, chilis bab

Május 1., péntek: ünnep.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Ezen a hétvégén sem szigorítja a kijárási korlátozási rendeletet az önkormányzat

04/24
14:58

Tisztelt Lakosság!

Az önkormányzatok a 148/2020.(IV.23.) kormányrendelet alapján a hét szombatjára és vasárnapjára (április 25-én 00:00 órától április 26-án 24:00 óráig) is megkapták azt a jogi lehetőséget, hogy önkormányzati rendelettel a kijárásról szóló 71/2020.(III.27.) kormányrendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályozásokat állapíthatnak meg a településen.

A COVID-19 vírus okozta fertőzés 42. napján továbbra is az érvényben lévő rendeletek, utasítások FOKOZOTT betartására kérem Önöket. Önkormányzatunk szigorító rendeletet nem vezet be.

Köszönöm, hogy községünk lakosságának nagy része betartja a koronavírus terjedésének lassítását eredményező intézkedéseket.
Védik ezzel saját és embertársaik életét.

Továbbra sincs tudomásunk arról, hogy falunkban fertőzött személy lenne, ez részben Önöknek is köszönhető. Hogy ez így is maradjon a továbbiakban is nagy szükség van arra, hogy MARADJANAK OTTHON, kerüljék a csoportosulást, csoportokban történő beszélgetést, a társas érintkezést és tartsák a 1,5-2 méteres távolságot egymástól bevásárlás, gyógyszerkiváltás idején.

A megbetegedések, halálozások száma sajnos nő, ezért nincs lehetőség arra, hogy a közterületeken, játszótereken tartózkodjanak, a közintézmények, sportpályák nyitva legyenek. Kérem, hogy a Mosoni-Duna partján, a Nagyföldi- és Csiszlói bányató partjain mellőzzék a tartózkodást. A fentieket a rendőrség, polgárőrség fokozottan ellenőrzi.

Az ellátórendszerek működése jó. Az egészségügyi szolgáltatás, a gyógyszerellátás, a házi segítségnyújtás példaértékű. Az élelmiszerellátás kiváló. A Tündérvár Óvoda épületében lévő főzőkonyhán ebédet vásárolhatnak. 

A polgárőrség tagjai is védik Önöket. A közterületek fertőtlenítése folyamatos. Önkormányzatunk a veszélyhelyzetben a feladatainak ellátásához szükséges védőeszközöket beszerezte. Biztonságunk fokozása, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében folyamatosan segítséget nyújt önkormányzatunk Önöknek. Kérem, jelezzék továbbra is felénk ezen irányú kéréseiket.

A mai naptól kezdődően szájmaszkot-szájmaszkokat juttatunk el Önöknek, melyet a postaládájukban találnak meg. A maszkok moshatók, fertőtleníthetők. Kérem, használják kiemelt figyelemmel bevásárláskor, gyógyszerkiváltáskor, közterületen.

A védőeszközt önkéntesek késztették, közel 1000 db kerül kiosztásra. Köszönjük Siposné Mezei Szilvia, Gondár Alajosné, Sághy Józsefné, Kullerné Varga Csilla, Szalai Béláné, Szalai Pálné (Győri út), Pintér Józsefné munkáját. Továbbá köszönöm Mindazoknak, akik családjuknak, ismerőseiknek varrtak, továbbá anyagot, egyéb kelléket biztosítottak. Köszönöm az óvoda, a hivatal dolgozóinak ez irányú munkáját. Összességében az elkészített szájmaszkok száma meghaladja a 2000 darabot. Köszönöm a példaértékű összefogást, a falu közösségéért érzett felelősséget, mindazoknak, akik bármit tettek érte.

Vigyázzanak magukra!

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester


 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Május 1-től ismét változik az orvosi rendelés ideje

04/22
12:57

Tisztelt Betegek!

2020. május 1-től a rendelési idő a következők szerinnt változik:

Hétfő: 13.30 - 15.30.
Kedd: 12.30 – 14.30.
Szerda: 9.30 – 11.30.
Csütörtök: 12.30 – 14.30.
Péntek: 8.00 – 10.00.

Orvos: dr. Póda István (tel.: 06-30/278-92-21). Ápoló: Némethné Frank Tímea (tel.: 06-20/428-61-03)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Helyzetjelentés a veszélyhelyzet 35. napján

04/17
13:31

Kunsziget Község Lakossága!

Húsvét ünnepe után pár nappal, a koronavírus okozta veszélyhelyzet 35. napján vagyunk.

Mindannyiunk részére szokatlan, nehéz helyzetet idézett elő a koronavírus járvány megjelenése. Köszönöm, hogy terjedésének lassításához Önök is hozzájárultak. Példaértékűen, néhány kivétellel. Köszönöm az ellátórendszer és a rendvédelmi szervek munkáját. Tették mindannyiunkért erőfeszítéssel, veszélyvállalással.

A betegek száma és az elhunytak száma sajnos emelkedik. A veszélyhelyzet további fokozott fegyelmet, kitartást, következetes, átgondolt munkát igényel.

A fentiek indokolják az érvényben lévő intézkedések fokozott betartását és érvényben tartását.

A legfontosabbak:

 • - Manóvár Családi Bölcsődében, Tündérvár Óvodában elrendelt rendkívüli szünet.
 • - Köz- és sportintézmények zárva tartása.
 • - Játszóterek, sportpálya zárva tartása
 • - Társas kapcsolatok minimalizálása, csoportosulások kerülése.
 • - Közterületeken való tartózkodás csak rendkívül indokolt esetben lehetséges. Szükséges tartani személyenként 1,5 m-es távolságot.
 • - A Mosoni-Duna part, a Nagyföldi bányató, a Csiszlói bányató egyidejűleg két főnél magasabb számú látogatása nem megengedett.
 • - Az élelmiszerüzletekben, gyógyszertárban csak annyi fő tartózkodhat, ahány kiszolgálópult van. A kormányrendelet alapján 9-12 óráig a 65 éven felüliek tartózkodhatnak, a kiszolgáló személyzeten túl.

Kérem saját és embertársaik egészségének védelme érdekében viseljenek szájmaszkot, védőkesztyűt.

Önkormányzatunk rövidesen a postaládájukon keresztül eljuttatja Önöknek a többször mosható szájmaszkot.

A rendeletek betartását fokozottan ellenőrzi és segíti Kunsziget Község Polgárőrségének járőrszolgálata és a Rendőrség munkája.

Kívánom, hogy napjaink teljenek egészségesen, vigyázzanak Magukra és Embertársaikra.

MARADJON OTTHON – MARADJ OTTHON – betartására kérem Önöket.

 

Kunsziget, 2020. április 17.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Jézuskeresés - idén otthonról - videó

04/16
18:51

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Húsvét utáni gondolatok a biztonságról

04/14
15:55

Tisztelt Lakosság!

2020 húsvétjának ünnepe után tisztelettel köszöntöm Önöket!

Bízom benne, hogy a veszélyhelyzetben is megtalálták az ünnep szépségét.

Napjainkat áthatja az aggodalom. Kiemelt célunk, hogy a legfontosabbat, a biztonságot megteremtsük a falunkban. Erről szeretném leírni gondolataimat értékelve az ünnep napjait.

A biztonság összetett fogalom, ahogy a bennünket körülvevő világ változik az esemény hatására, úgy a biztonságunk is változik. A szubjektív és objektív biztonság már szerteágazó.

Elsősorban a biztonság az embereken múlik, Önökön, hogy betartjuk-e a szabályokat. Köszönöm Önöknek, hogy példaértékűen tették ezt húsvét ünnepén is.

Biztonságot ad az élelmiszerellátás, az orvosi rendelés, szeretteink telefonhívása és sorolhatnám még hosszan. A biztonságot szolgálja Kunsziget Község Polgárőrsége, a rendőrség, a rendvédelmi szervek jelenléte is. Most, a veszélyhelyzet idején még fokozottabban szükség van munkájukra. Köszönöm húsvét alatt is megerősített járőrszolgálataikat.

Sajnos többen úgy gondolták, rájuk nem vonatkoznak a rendeletbe foglaltak, így a rendőrségnek több alkalommal kellett eljárást indítani a távolról érkezőkkel szemben. Nem a büntetés a cél, ellenben az összege 100-500 ezer forint, ami nem alacsony. Bár nem lehet a pénz értékét a biztonsághoz hasonlítani.

Köszönetet szeretnék mondani az egészségügyi intézményekben dolgozóknak, kórházak, mentőszolgálat dolgozóinak. Nekik is más volt ünnep!

Azonban méltó módon ünnepeltük meg a húsvétot, hiszen átélhettük az európai hírű Jézuskeresést, a húsvét liturgiáit, köszönjük!
A biztonságra továbbra is szükség van, fokozottabban, mint eddig. Sajnos emelkedik a fertőzöttek és az elhunytak száma.

Kérem MARADJANAK OTTHON, kerüljék a társas kapcsolatokat, tartsák a 1,5-2 méter távolságot. A játszóterek tovbbra is zárva vannak, a távolság tartás mindenhol érvényes – a vízpartokon is. Ahol embertársaikkal találkozhatnak, közösségi helyeken (bolt, posta) kérem, viseljenek maszkot és kesztyűt. Ezzel nem csak önmagukat, másokat is védik.

Az összefogás, az egymásra figyelés, egymás segítése is BIZTONSÁGOT ad, példaértékűen tegyék, erre kérem Önöket!

Kunsziget, 2020. 04. 14.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Jézuskeresés - idén otthonról

04/10
17:00

Népi archaikus európai hírű hagyományunk, a Jézuskeresés kiemelkedő értéke falunknak. Idén sajnos közösen nem rendezzük meg, Zsolt atya azt írja a plébánia honlapján, hogy otthon imádkozzunk, énekeljünk, lélekben így járjuk együtt a Jézuskeresés útját!

Ide kattintva részletes leírást olvashatnak a hagyományról, megtalálják az énekek szövegeit és a 2015-ben a kunszigeti templomban rögzített hanganyagokat is. 

Kérjük, hogy aki otthoni imádsággal, énekléssel csatlakozna ehhez - akár a Jézuskeresés hagyományos időpontjában, vasárnap hajnali fél ötkor, akár más időpontban -, gyújtson egy szál gyertyát, és az otthoni imádságról, éneklésről küldjön e-mailben képet az ikszt@kunsziget.hu címre április 12-én vasárnap délig. A beérkezett képekből speciális videót tervezünk készíteni, megörökítve a jövő nemzedékeknek, hogy 2020-ban sem felejtettük el falunk hagyományát.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendkívüli rendelkezések Kunszigeten húsvétra

04/10
10:26

Kunsziget Község Önkormányzata eljárva a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló kormányrendelet szerinti felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. §  (1) Jelen rendelet Kunsziget község közigazgatási területére terjed ki

(2) Tilos a Mosoni-Duna vízpart és töltés közötti szakasz látogatása és a község játszótereinek látogatása. A Mosoni-Duna töltése kizárólag kerékpárpozás céljaira vehető igánybe.

(3) Tilos a Nagyföldi bányató és a Csiszlói bányató látogatása a horgászat kivételével.

(4) Tilos a közterületeken történő csoportosulás, a közterületeken egy időben és egy helyen - az egy háztartásban élők kivételével - kettőnél több ember nem tartózkodhat. A közterületeken - az egy háztartásban élők kivételével - a személyes kontaktukos során legalább másfél méteres távolságot meg kell tartani.

(5) A húsvéti népi hagyományok megtartása, mint a locsolkodás, a nem egy háztartásban élő rokonok egymás általái felkeresése közeli hozzátartozók kivételével tilos.

2. § A jelen rendelet 2020. április 10. napján 12.00-kor lép hatályba, és 2020. április 14. napján hatályát veszti. 

A rendelet szövege itt tölthető le >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Így készülünk az ünnepre

04/09
21:39

Tisztelt Kunszigeti Polgárok!

Aggodalom hatja át mindennapjainkat. Ha visszatekintünk falunk múltjára, számos példát találunk, amikor küzdeni kellett, összefogni azért, hogy a veszélyhelyzetben helyt álljunk. Akár az 1800-as évek járványai, akár az árvíz bizonyították, hogy reménnyel egymást segítve túl juthatunk a nehézségeken.

Már egy hónapja tart a küzdelem a vírus ellen. Mindenki teszi a dolgát, hogy a lehető legkisebb veszteségekkel legyünk túl a megpróbáltatásokon. Nehéz dolog ez, hiszen gazdaságilag is belerokkanthatunk. A szakemberek teszik a dolgukat, nekünk az a
feladatunk, hogy betartjuk az utasításokat. A legfontosabb továbbra is, hogy a „MARADJ OTTHON!” kérést tartsuk be. Ez vonatkozik fiatalra, idősre egyaránt!

Mi az önkormányzat részéréről kísérletet teszünk arra, hogy az otthonmaradással együtt járó komoly mentális terhelést enyhítsük, azzal, hogy az óvónők naponta küldik az óvodai feladatokat az óvodás csoportoknak, és az iskola pedagógusai is végzik
gyermekeink tanítását a digitális oktatás eszközeivel. A Manóvár Bölcsőde gondozónői mesékkel teszi szebbé a gyermekek, családok napjait. A védőnő a terhesgondozási feladatokat ellátja, telefonon tartja a kapcsolatot a családokkal.

Húsvét közeleg, a jó idő hatására megújult a természet. A falugondnoki szolgálat kiemelt figyelemmel gondozza a közterületeket, visszametszette a fákat, nyírja a füvet, az orvosi rendelő mellett virágágyást alakított ki, az elburjánzott évelő bokrok rendbe
tételével.

A házi segítségnyújtó szolgálat zökkenőmentesen végzi feladatát.

A Tündérvár Óvoda épületében folyamatosan működik a konyha naponta közel 80 adag ebédet főz. 

A Hivatal köztisztviselői is otthoni munkavégzés keretében, továbbá ügyeleti rendben a hivatal épületében csökkentett létszámban végzik a dolgukat. Az idősek közül az önkormányzat által az élelmiszervásárlás, gyógyszerkiváltás és a postai ügyintézés körében felajánlott segítséget egyre többen igénybe veszik. Biztatom Kunsziget idős állampolgárait, hogy minél többen vegyék igénybe ezt a szolgáltatás, hiszen több kollégám és önkéntes várja, hogy ezen a területen segíthessen Önöknek. Az idős korosztály védelme kiemelt fontosságú kötelezettségünk, ezért is fontos, hogy ők otthon tudjanak maradni biztonságos és fertőzésmentes környezetükben úgy, hogy az alapellátásukról az Önkormányzatunk által foglalkoztatott – fertőzésveszélynek kevésbé kitett – munkaerő gondoskodjon. 

Tudom, hogy az otthonmaradás nem könnyű, de talán faluhelyen elviselhetőbb ennek a terhe, hiszen az udvar és a kert lehetőséget nyújt a szabad levegőn tartózkodásra.

Köszönöm, hogy szépítik a házak elejét kerítésen kívül, és belül is. Öröm látni, hogy szépen nyílnak a virágok, hírül adva az Önök által végzett munkát, a törődést.

Nagyon fontos egymás segítése, a kölcsönös felelősségvállalás.

Különösen fegyelmezettnek kell lennünk most az ünnepek idején. Tombol a jó idő, négy napos ünnep előtt állunk. De újra csak azt kérem, maradjunk otthon. A távoli rokonokkal telefonon vagy a technikai eszközök által nyújtott lehetőségek igénybevétel
vegyük fel a kapcsolatot.

Ne feledjük: bárki lehet fertőzött tünetmentesen és így fertőzhet másokat!

Az új megfertőződések adatait látva kijelenthetjük, hogy még csak most jön a járványhelyzet neheze, ezért mindannyiunknak kitartást kívánok! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Húsvét ünnepe közeleg. Sokan- sokszor gondolunk az elmúlt évek szorgos készülődésére. A körülmények megváltoztak, ma mást más hogyan kell tennünk. Gondolatban, lélekben átélni az ünnepet, erősítse magunkban a reményt, hogy együtt sikerül.

Népi archaikus európai hírű hagyományunk, a Jézuskeresés kiemelkedő értéke falunknak. Idén sajnos közösen nem rendezzük meg, Zsolt atya azt írja a plébánia honlapján, hogy otthon imádkozzunk, énekeljünk, lélekben így járjuk együtt a Jézuskeresés útját! A kunsziget.hu oldalon egy külön cikkben mutatjuk be a korábbi években készült videókat, szövegeket, és elérhetővé tesszük Jézuskeresés hanganyagáról készült hangfelvételt, ami a templomban készült 2015-ben. A célunk ezzel az, segítsük az otthoni imádkozást, a hagyományos Jézuskeresések felidézését. Egyúttal kérjük, hogy aki otthoni imádsággal, énekléssel csatlakozna ehhez - akár a Jézuskeresés hagyományos időpontjában, vasárnap hajnali fél ötkor, akár más időpontban -, gyújtson egy szál gyertyát, és az otthoni imádságról, éneklésről küldjön e-mailben képet az ikszt@kunsziget.hu címre április 12-én vasárnap délig. A beérkezett képekből speciális videót tervezünk készíteni, megörökítve a jövő nemzedékeknek, hogy 2020-ban sem felejtettük el falunk hagyományát.

Áldott Húsvéti Ünnepeket és jó egészséget kívánok magam, Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testülete, Jegyző úr és a Hivatal kollégáinak nevében!

Kunsziget, 2020. április 9.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Különleges húsvétra készülünk

04/07
17:35

Tisztelettel köszöntöm Önöket!

Több mint húsz nap telt el a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Köszönöm példaértékű munkájukat ebben a korábban elképzelhetetlennek tűnő helyzetben.

Már nem találkozunk kis csoportokban beszélgető emberekkel sem, mindenki siet gyorsan elvégezni a feladatát. Köszönjük azoknak, akik biztosítják a szolgáltatásokat: a postai dolgozók, a kereskedelemben dolgozók, a gyógyszertár alkalmazottai, az orvos és asszisztense munkáját – és a sor koránt sem véges. Akiket mégis kiemelnék, azok a betegeket ápolók, ellátók, a házi segítségnyújtó szolgálat munkatársai: köszönöm nekik, hogy a faluban élő betegek ágya mellett állnak nap mint nap. Hogy bevásárolnak, a gyógyszerek beszerzésében segítenek, ebédet visznek. Mindezt mosolyogva, derűsen, dacára a kialakult helyzetnek. Bíztatják az egyedül lévőket, embertársainkat – ahogy nagyon sokan teszik azt saját családjukban.

Az elmúlt húsz nap megmutatta, mennyire fontos az egymásra figyelés, a kölcsönös segítségnyújtás.

Most húsvétra készülünk, amely nagyon más lesz, mint a korábbi ünnepek. Legnagyobb húsvéti ajándékunkat őseinktől kaptuk, azzal, hogy van hová viszonyulnunk, van mire emlékeznünk.

A Jézuskeresésről, amely 2015 óta nemcsak a helyi értéktárban szerepel, hanem a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktárba is felvették, bővebben olvashatnak a kunsziget.hu oldalán.

2016-ben erdélyi testvértelepülésünkkel közösen dolgoztuk fel a húsvéti hagyományokat, amelyről film is készült. A közel egyórás film megörökítette a kézműves foglalkozásokat, a virágvasárnapi passiójátékot, a nagyheti szertartásokat, a csorgók megtisztítását, a virágozást, az öntözést, a Jézuskeresést, a bálokat, a húsvéti ételeket – és még sok mást. Idézzük fel a húsvéti örökséget - ezúttal az internet segítségével!

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A gyógyszertár áprilisi nyitvatartása

04/06
13:55

A Vitalitás Gyógyszertár kunszigeti fiókgyógyszertára áprilisban a következők szerint tart nyitva:

Hétfő:10.00-11.00 
Kedd:11.00-13.00
Szerda:14.30-15.30
Csütörtök:11.00 -13.00
Péntek:10.00-11.00
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás az óvodai beiratkozásról

03/31
14:59

Tisztelt Lakosság!

Köszönöm, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdejében fegyelmezettenbetartják a szabályokat. Falunkban egyre kevesebb idősödő emberrel találkozni az utcán, kinn létük csak kivételes vagy indokolt esetű.

Köszönöm, hogy egymást kölcsönösen segítik. Nagyon sokat jelent a veszélyhelyzetben egy telefonhívás is.

Köszönöm az önkénteseknek, hogy szájmaszkok varrásávalsegítik a fertőzés akadályozását.

Napi feladatainkon túl foglalkozunk az intézményekbe történő beiratkozással, amelyről a tájékoztatót az alábbiakban olvashatják.

 

Tisztelt Szülők! Tisztelt Érdeklődők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett (a továbbiakban: óvodáskorba lépő gyermek).

A kunszigeti Tündérvár Óvoda (a továbbiakban: Óvoda) alapító okirata szerint a Kunszigeten élő óvodáskorba lépő gyermekek vonatkozásában kötelező felvételt biztosító óvodának minősül, de szabad kapacitásai terhére a környező településekről is fogadhat óvodáskorba lépő gyermekeket.

A koronavírus-járvány által előidézett helyzet miatt az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) számú EMMI határozatában az óvodai beíratások vonatkozásában megtett rendelkezései alapján az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

 1. A kunszigeti lakcímmel rendelkező, 3 életévüket a 2020/21-es tanévben (2020. szeptember 1 – 2021. augusztus 31.) betöltő gyermekek felvétele automatikusan történik az Óvodába. A felvétel tényéről az Óvoda vezetője határozatban értesíti Önöket 2020. április 21. és április 30. között. Önöknek ebben az esetben tennivalójuk nincs. A gyermekek adatainak pontosítása később történik majd, az óvodába járással kapcsolatos tudnivalókról (pl.: első nevelési nap) az óvoda következő elérhetőségein érdeklődhetnek: telefon: 20/265-00-75; e-mail: tundervar@kunsziget.hu
   
 2. Azoknak a gyermekeknek a szüleitől, akik gyermeküket a kunszigeti Óvodába szeretnének beíratni, de nem rendelkeznek kunszigeti lakcímmel az alábbi tennivalók elvégzését kérjük:
 • A beiratkozási szándékukat szíveskedjenek közölni az Óvoda fent megjelölt elérhetőségein;
 • A beiratkozási szándék bejelentését az Óvoda vezetője 2020. április 17-ig fogadhatja el. 

A felvétel tényéről (vagy szabad férőhely hiányában annak elutasításáról) határozatban értesítjük Önöket 2020. április 21. és április 30. között.

A beiratkozással és az óvodai nevelési év kezdetével kapcsolatosan minden további információt az Önök tájékoztatása érdekében folyamatosan közzéteszünk a www.kunsziget.hu; www.dkoh.hu honlapokon, továbbá Kunsziget község hivatalos Facebook oldalán és a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal Facebook oldalán is.

Kunsziget, 2020. március 30.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A Rábakész kunszigeti konyhájának tájékoztatása

03/30
18:48

A Korona vírus miatt kialakult nehéz helyzetben igyekszünk megkönnyíteni az Önök mindennapjait.

Hétfőtől péntekig változatos menü ebéd (leves + főétel) elvitelére van lehetőség a kunszigeti Tündérvár Óvoda konyhájáról.

A menü ára: 760 Ft + 100 Ft csomagolás (egyszerhasználatos, műanyag dobozban)

A megrendeléseket az étkezés előtti nap 8.00 óráig kérjük leadni a 06/96/686-911-es telefonszámon.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendelési idő változás

03/30
12:55

Tisztelt Betegek!

2020. április 1-től a rendelési idő a következők szerint változik

Hétfő: 08.00 - 11.00
Kedd: 12.00 – 15.00
Szerda: 08.00 – 11.00
Csütörtök: 13.00 – 16.00
Péntek: 08.00 – 11.00

Orvos: dr. Póda István (tel.: 06-30/278-92-21)
Ápoló: Némethné Frank Tímea (tel.: 06-20/428-61-03)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Köszönet a faluért dolgozóknak, és tájékoztatás az óvodások, bölcsődések szülei részére

03/28
12:29

Tisztelt Lakosság, tisztelt kunszigetiek!

A veszélyhelyzet, a koronavírus elleni küzdelem, a vírus terjedésének lassítása mindannyiunkra óriási terheket ró.
Napjaink eltérnek a korábban megszokottól, azonban mindenkit a segíteni akarás vezérel.

Önöknek megerősítem pénteki köszönetemet és kérem, hogy továbbra tartsák be az elmúlt hetek alatt kialakult és elfogadott szabályokat.

Csökkentsük a társas érintkezést a legcsekélyebb szintre, a „maradj otthon!” kérést tartsuk be!

Önkormányzatunk minden segítséget megad önöknek, ha jelzik igényüket a 96/485-040-es telefonszámon.

Jelen közleményemben kiemelem, és ezútön köszönöm meg a házi segítségnyújtás keretében, a gyógyszertárban, az egészségügyi alapellátásban dolgozók – háziorvos, asszisztens, védőnő – munkáját. Köszönöm Kunsziget Község Polgárőrségének segítségét. Köszönöm az élelmiszer- és egyéb ellátásban dolgozók munkáját. Köszönöm munkatársaimnak a falu közterületeinek fertőtlenítését, gondozását. Köszönöm a képviselő-testület tagjainak, a hivatal dolgozóinak, hogy a nap jelentős részében önönkért is dolgoznak.

Tisztelt Szülők!
A fentieken túl az intézményekről szeretnék szólni. A Tündérvár Óvoda oktató-nevelő munkájában jelentős változást jelentettem be tegnap. Nagyon fontos az iskolai életre való felkészítés a nagycsoportos gyermekek részére. Kértem az óvodapedagógusokat, hogy digitális formában vegyék fel a kapcsolatot az óvodás gyermekek szüleivel, és digitális formában az iskolai oktatáshoz hasonlóan feladatlapokkal, játékos oktató-nevelőtevékenységekkel bővítsék a gyermekek ismereteit. Elindul a logopédiai fejlesztő foglalkozás is. Az önkormányzat által megbízott logopédus vezeti azon gyermekek számára, akiknek szükségük van rá. Fokozatosan valósul meg ez a kapcsolat az óvoda összes gyermekével és családjaikkal.

A Manóvár Bölcsődébe járó gyermekek és szüleik részére mese, vers, mondóka segíti a veszélyhelyzet nehéz napjait.
Keresni fogják Önöket, kedves szülők az intézmények dolgozói. Kérem, éljenek a lehetőséggel, higgyék el: együtt könnyebb!
Kérem a szülőket, mindennapi problémáikkal forduljanak bizalommal az intézmények dolgozóihoz!

Szép hétvégét kívánok Önöknek!

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Közlemény a kijárási korlátozással kapcsolatban

03/27
16:50

 

Tisztelt Lakosság!

Első soraimban szeretném megköszönni, hogy kérésünket meghallgatták, és egyre kevesebben hagyják el otthonukat az idősödő korosztály közül. Köszönöm a fiatalabb családtagoknak, rokonoknak, hogy segítségükre vannak.

Ismételten felajánlom önkormányzatunk segítségét akár a beváráslásban, akár a gyógyszerkiváltásban.

A Tündérvár Óvoda épületében lévő konyha folyamatosan üzemel. Lehetőségük van 760 Ft/menü áron ebédet vásárolni, amit szükség esetén eljuttatunk Önöknek. Igényeiket kérem a 96/485-040-es telefonszámon jelezzék 8 és 15 óra között. Sürgős esetben hívjanak a 30/226-97-30-as telefonszámon.

A továbbiakban Magyarország Kormányának 2020. március 27-én kiadott kormányrendeletéről [71/2020. (III. 27.)] szeretnék szólni. A március 28-án, szombaton életbe lépő kormányrendelet a kijárás korlátozásáról szól. Célja mindannyiunk fokozott védelme. „Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével lehető legkisebb mértékűre korlátozni…” – áll a rendeletben.

A kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy a 65 év felettiek élelmiszerboltba, gyógyszertárba menjenek 9 és 12 óra között, de kérem önöket, ne tegyék: maradjanak otthon továbbra is olyan példaértékűen, mint eddig tették.

Segítségünket ismételten felajánlom, és megköszönöm hozzátartozóik gondoskodását.

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Lakossági tájékoztató a család- és gyermekjóléti szolgáltatás igénybevételéről

03/23
11:15

Molnár Veronika családsegítő tájékoztatása itt olvasható >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szentmise vasárnap 10 órakor Zsolt atya Facebook-oldalán

03/21
18:58

- 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapján 10 órai kezdettel a Facebook oldalamon élő adásban szentmisét közvetítünk az öttevényi plébánia közösségi terméből. Kérem, kapcsolódjanak bele közös imádságunkba! A szentmisét követve végezzenek lelki áldozást és imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért és az áldozatokért - írja Facebook oldalán Winkler Zsolt plébános. Az atya Facebook-oldalát itt érhetik el: https://www.facebook.com/winkler.zsolt.9 

Az imádságokat megtalálják a http://otteveny.plebania.hu oldalon.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A rendkívüli helyzetben még nagyobb a szükség az idősek segítésére

03/19
11:09

Tisztelt Lakosság!

Falunk lakosságának közel egyötöde időskorú ember, akik számára a megváltozott élethelyzet, amit a koronavírus terjedése okoz különleges, egyedi és hihetetlen.

A koronavírus terjedésének megelőzése nem kap kellő hangsúlyt életünkben.

Önkormányzatunk mindent megtesz a falu lakossága védelme, a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Ugyanakkor nagy szükség van mindenki, főként az idős ember rokonai, hozzátartozói segítségére, ahogy eddig is.

Kérem, mondják el közvetlen környezetükben a rendkívüli helyzet tudnivalóit. Legfontosabb, hogy ne menjünk oda, ahol sok ember van. Fertőtlenítsünk! Ha bármilyen segítségre szükség van, kérem, jelezzék.

Bízom benne, ha sokszor, sokan mondjuk, kérjük, az idős embereket; ne menjenek a boltba, a közösségbe, gyógyszertárba és egyéb olyan helyekre, ahol tömeg van; ha felajánlják, hogy elmennek helyettük, és ők elfogadják azt, biztosítják a legfontosabbakat, a védelmüket.

Kérem, tegyék meg Önök is családjukban, az Önöket körül vevő emberek körében. Ha ennek akadálya van, jelezzék felénk.

Tisztelettel:

Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Csoportokról, vásárlásról, otthoni karanténról

03/19
11:05

Tisztelt Lakosság!

A fokozatosan terjedő koronavírus okozta fertőzések elleni küzdelemben, rendkívül nagy szerepe van a felelős emberi magatartásnak.

Kérem, kerüljék a kisebb csoportok kialakítását, a felhalmozás jellegű vásárlást.

Falunkból többen külföldön tartózkodtak, tartózkodnak munkavégzés és egyéb céllal. Attól függetlenül, hogy a terület fertőzött vagy nem fertőzött kategóriába tartozik, javaslom, hogy kerüljék a társas érintkezést, lehetőség szerint lakásukban tartózkodjanak.

Fontos, hogy nyugodt, biztonságos környezetben érezze magát mindenki.

Kérem, hogy a veszély helyzetre való tekintettel megfontolt döntéseinkkel segítsük egymást.

https://dkoh.hu/useruploads/files/sajat/covid19_tarsashazban_karanten_20200315.pdf

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Az óvoda épületében működő konyha biztosítja a meleg étkezést a lakosság számára

03/18
15:30

- Kunszigeten, a Tündérvár Óvoda épületében működő Rábakész Kft. által üzemeltetett konyha a lakosság számára továbbra is biztosítja a meleg étkeztetést 760 Ft-os adagáron - áll Lendvai Ivánné polgármester tájékoztatásában. A rendeléseket a 96/686-911-es telefonszámon adhatják le.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Rendkívüli szünet az óvodában és a bölcsődében

03/18
14:05

Tisztelt Kunszigeti Szülők!

Alapos mérlegelést követően Önkormányzatunk vezetése azt a döntést hozta, hogy a kunszigeti óvodában és bölcsődében rendkívüli szünetet rendel el.

Mindezek alapján kérjük Önöket, hogy a gyermekeik felügyeletét otthoni környezetben szíveskedjenek megszervezni a holnapi naptól (március 19., csütörtök).

Tájékoztatom Önöket, hogy amennyiben a gyermekeik otthoni felügyeletét nem tudják megszervezni, akkor e tényről szíveskedjenek Önkormányzatunkat értesíteni. Az Önkormányzat vezetése minden ilyen kérelemet egyedileg mérlegel és bírál el.

Tisztelettel:
Antal Péter, jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

COVID-19 tájékoztató anyagok a kunsziget.hu-n

03/17
22:45

Az EMMI Egyészségügyért Felelős Államtitkársága kérésére a kunsziget.hu oldalra feltöltöttülk a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató anyagokat. Elérhetők a Dokumentumok menü alatt.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Galériák a mai napon

Ügyfélfogadás

Önkormányzati Hivatal
Kunsziget, József Attila u. 2.
tel.: (96) 485-040, fax: (96) 552-056
A hivatalban az ügyfélfogadást határozatlan időre felfüggesztettük
Hétfő: 13.00 – 16.00
Kedd: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Szerda: ügyfélfogadás nincs
Csütörtök: 8.00 – 12.00, 13.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 12.00

A jegyző ügyfélfogadása:
Kedd: 8.00 – 12.00

A pénztár nyitvatartási rendje:
Kedd: 8.00 – 12.00
Csütörtök: 13.00 – 16.00

Adóigazgatási ügyintéző ügyfélfogadása Kunszigeten:
Péntek: 10.30 – 13.00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Győri Járási Hivatal ügysegédjének fogadóórája:
csütörtökön (minden páros héten) 13:45 – 14:30

Háziorvos

Kunsziget, Petőfi tér 14/A
tel.: (96) 495-029
Dr. Póda István - 30/278-92-21
Némethné Frank Tímea - 20/428-61-03
Május 1-től
Hétfő: 13.30-15.30
Kedd: 12.30-14.30
Szerda: 9.30-11.30
Csütörtök: 12.30-14.30
Péntek: 8.00-10.00


Vitalitás Fiókgyógyszertár Kunsziget:

Cím: 9184, Kunsziget Petőfi tér 14/A
Tel.: 96/582-028
Hétfő: 10.00 – 11.00
Kedd: 9.00 – 11.00
Szerda: 14.30 – 15.30
Csütörtök: 9.00 – 11.00
Péntek: 10.00 – 11.00
 
Településrendezési eszközök:
Kunsziget Község Településrendezési eszközei itt elérhetők.

E-ügyintézés

Felhasználói név:

Jelszó:
Regisztráció | Elfelejtett jelszó?

Társoldalak

Hirdetés

http://www.dkoh.hu