2024. junius 21. | Alajos, Leila

Események a mai napon

Hírek a mai napon

Földi szúnyoggyérítés szombaton is

06/20
16:24

Ezúton értesítjük Önöket, hogy Önkormányzatunk illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A rendkívüli szúnyoggyérítés költségét önkormányzatunk költségvetéséből biztosítja.

A védekezés időpontja: 2024. június 22. napján, késő esti, éjszakai órákban.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

06/19
14:05

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2024. június 25. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2024. június 26-27. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Nyári diákmunka 2024-ben is

06/17
10:24

Tisztelt Fiatalok!

Kunsziget Község Önkormányzata szívese látja nyári diákmunkára 2024. július 1-től augusztus 31-ig a 16 és 25 év közötti fiatalokat, akik tanulmányaikat végzik.

Lehetőség van az önkormányzatnál, önkormányzati fenntartású intézményeknél napi 6 óra időtartamú munkavégzésre.

Szakképzettséget igénylő munkakör esetén a bruttó havi munkabér 244 500 Ft, a szakképesítést nem igénylő munkakör esetén 200 100 Ft.

A munkavállaláshoz regisztráció és az önkormányzat által benyújtott kérelem (igény) szükséges. Kérem, hogy részvételi szándékukat június 19-ig jelezzék az önkormányzatnál, és június 17-e után regisztrálhatnak.

Lendvai Ivánné
polgármester
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A választás eredménye

06/14
19:44

A 2024-es önkormányzati választáson június 9-én a névjegyzékben szereplő 1120 választásra jogosult polgár 67,68 százaléka élt szavazati jogával. Az önkormányzati választás eredményes volt, az eredmény pedig immár jogerős.

A polgármester 558 szavazattal Lendvai Ivánné lett.
Nagy Zsolt 162 szavazatot kapott. A polgármesterválasztáson 38 volt az érvénytelen szavazat.

Az egyéni listás választáson 9 érvénytelen szavazólap volt.
Képviselői mandátumot nyertek:

 • Banga Richárd 596 szavazattal
 • Kopacsek Antalné 552 szavazattal
 • Frank Dániel 465 szavazattal
 • Tóth Róbert 456 szavazattal
 • Jagadics Ármin 397 szavazattal
 • Csapó Gábor 388 szavazattal

Nem nyert mandátumot dr. Virág Károly (308 szavazat), Mátrai Adrián Elemér (286 szavazat) és Nagy Zsolt (157 szavazat).

A vármegyei listákra leadott szavazólapok közül 43 érvénytelen volt. Kunszigeten a Fidesz-KDNP listája 329, a Mi Hazánk 193, s Momentum 104, a DK 88 szavazatot kapott.

Ugyanezen a napon európai parlamenti választást is tartottak, a részvételi arány 68,63 százalék volt (az eltérést a két szavazás között az okozza, hogy volt, aki csak a helyi önkormányzati választáson volt jogosult részt venni, a Kunszigetre átjelentkezők pedig csak az EP-listákra szavazhattak Kunszigeten).
Az érvénytelen szavazólapok száma 29 volt. Az EP-listákra érkezett érvényes szavazatok:

 • Fidesz-KDNP 313 szavazat
 • TISZA 232 szavazat
 • Mi Hazánk 76 szavazat
 • MSZ-DK-Párbeszéd-Zöldek 30 szavazat
 • Momentum 30 szavazat
 • Magyar Kétfarkú Kutya Párt 29 szavazat
 • Jobbik 10 szavazat
 • 2RK Párt 7 szavazat
 • LMP-Zöldek 5 szavazat
 • MEMO 3 szavazat
 • Mindenki Magyarországa Néppárt 3 szavazat

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés június 19-én

06/14
19:14

Kunsziget területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz 2024. június 19-én, a napnyugta utáni órákban. (Pótnapok: június 20-21.)

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Aprók színháza: Dödölle

06/12
10:43

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő családot a győri Vaskakas Bábszínház Aprók Színháza által bemutatásra kerülő „Dödölle” című előadásra, mely 2024. június 15-én (szombaton), délelőtt 10 órakor lesz a kunszigeti kultúrházban.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Közlemény

05/14
13:57

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bolgányi-híd felé vezető Mecséri út I. ütemeként az önkormányzati tulajdonban lévő útszakaszok rövid időn belül felújításra kerülnek a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú sikeres pályázat támogatásával, melyet hosszas, alapos munka előzött meg.
Az út kül- és belterület szakaszból áll, önkormányzatunk költségvetéséből biztosítja a belterületi szakasz felújítását, melyre a pályázati felhívás nem adott lehetőséget.
A felújítás műszaki tartalma útszélesítése, aszfaltozása, kerülőszigetek kiépítése.

A felújítás ideje alatt:
- a közlekedés félpályán biztosított
Kérjük, hogy a sebességkorlátozó táblákat szíveskedjenek betartani, az adott útszakaszon csökkentett sebeséggel vezessenek.
- a Bolgányi-hídon a közlekedés zavartalan
- az ipari üzemek mögött lévő aszfaltozott úton is biztosított lesz a közlekedés, a felújításra kerülő útszakasz helyétől független.
- a munkagépek a torlódás elkerülése érdekében földutakon is közlekednek.

A felújítás ideje alatt, (várhatóan pár hét) folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. A kivitelezéssel kapcsolatban, illetve kérdés esetén az [email protected], [email protected] e-mail címen tudnak érdeklődni.
Segítő együttműködésüket, türelmüket köszönjük! Az út, közlekedés és turisztikai szempontból is kiemelt fontosságú, helyi szerepén túl, térségi jelentőségű.

 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szúnyoggyérítés május 14-én

05/10
13:45

Kunsziget területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz 2024. május 14-én, a napnyugta utáni órákban. (Pótnapok: május 15-16.)

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Menetrendekkel kapcsolatos észrevételi, javaslattételi lehetőség

04/18
13:07

Tisztelt Lakosság!

Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízása alapján az országos, regionális és elővárosi közforgalmú vasúti- és autóbusz-közlekedés szervezésében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. Közszolgáltatási Igazgatósága is közreműködik, koordinálja a menetrendek társadalmi egyeztetésének folyamatát. Ennek keretében lehetőséget nyújtanak a menetrendeket érintő észrevételeink, javaslataink tolmácsolásra.
A fentiek alapján a települést érintően már felmerült, vagy esetleg a jövőre vonatkozóan előre látható, menetrendet érintő észrevételeket, javaslatokat szíveskedjenek

2024. április hó 24. (szerda) napjáig megküldeni

a [email protected] e-mail címre, annak érdekében, hogy azokat továbbíthassuk a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. Közszolgáltatási Igazgatósága részére.
Dunaszeg, 2024. április hó 18. napján

dr. Szentgyörgyi Edina
jegyző

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Ajánlóív közlemény

04/17
09:32

Közlemény ajánlóív Kunsziget by Horváth Rajmund-ezt Használom

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Kunsziget jelképei egykor és ma

04/11
08:01

Házszámtábla igénylés: Igénylőlap(klikk)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Új dokumentum az oldalon

04/05
12:42

Az új dokumentum (Közlemény a polgármesteri és az egyéni listás képviselői ajánlások számának megállapításáról Kunsziget községben) ide kattinva elérhető

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A hulladékudvarok működése húsvétkor

03/25
19:12

A hulladékudvarok március 29-án, nagypénteken, március 31-én, húsvét vasárnap és április 1-jén húsvét hétfőn egységesen zárva tartanak. Március 30-án, szombaton az aktuális nyitvatartási rend szerint üzemelnek a hulladékudvarok - tájékoztatta önkormányzatunkat a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Kedden változik az orvosi rendelés

03/25
14:54

Március 26-án, kedden 8.00-tól 9.30-ig lesz orvosi rendelés a kultúrházban.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - óvodapedagógus

03/12
17:14

A kunszigeti Tündérvár Óvoda pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör betöltésére. Részletek itt >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás március 15-ei hulladékszállításról

03/11
16:42

A hulladékszállítás 2024. március 15-én változás nélkül történik. A szolgáltatással érintett címeken a megszokottak szerint reggel hat órára kérik kitenni ürítésre a hulladékgyűjtő edényeket. A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Győr, Bartók Béla úti ügyfélszolgálati irodája és a hulladékudvarok 2024. március 15-én zárva lesznek, a telefonos ügyfélszolgálat nem működik - tájékoztatta önkormányzatunkat a GYHG.

Március 15-e péntekre esik idén. Mivel Kunsziget pénteken nincs hulladékszállítás, és az öttevényi hulladékudvar sincs nyitva péntekenként, ezért a kunszigeti lakosságot a fenti tájékoztatás érdemben nem érinti.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Borverseny 2024

03/08
16:51

A Kunszigeti Faluszépítő Egyesület és Kunsziget Község Önkormányzata idén is megrendezi hagyományos borversenyét. A hagyományokhoz híven a versenyhez ezúttal is kapcsolódik pogácsasütő verseny.

A verseny időpontja 2024. március 23., szombat.
A helyszín a Tündérvár Óvoda épületének étterme.

Kérjük, hogy aki részt venne a rendezvényen, részvételi szándékát jelezze a rendezőknek március 17-ig (vasárnap) az [email protected] e-mail címen vagy Stoller Ernőné elnöknél a +3620/5504553-as telefonszámon. (A részvételi szándék előzetes jelzése nem feltétele a versenyen való részvételnek, de nagyban megkönnyíti számunkra a felkészülést a díjazás és a vendéglátás szempontjából, ha tudjuk, hány fő szándékozik részt venni az eseményen – ezért előre is köszönjük, ha a jelentkezéssel segíti munkákat.)

Kategóriák:
• Kunszigeten termett szőlőből készült fehérborok
• Kunszigeten termett szőlőből készült vörösborok és rozék
• Nem Kunszigeten termett szőlőből készült fehérborok
• Nem Kunszigeten termett szőlőből készült vörösborok és rozék
• Pogácsák

A rendezvény programja:
• 13 és 14 óra között: a borok átvétele (Nevezni két, egyforma palack (7 dl) borral lehet, melyet kérjük, hogy parafa dugóval zárjanak le! Kérjük, hogy a palackokon semmiféle jelzés, címke ne legyen!)
• 14 órától a borok bírálata
• 14 órától várjuk a különféle pogácsákat
• 15 órától eredményhirdetés, a díjak és oklevelek átadása, beszélgetés és vendéglátás
A borokat bíráló bizottság a hagyományoknak megfelelően Győrszemeréről érkezik.

Szeretettel várjuk az immár 29. Kunszigeti Borversenyre!

Rendezők

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Március 15-i ünnepély

03/07
17:47

Tisztelettel meghívjuk Önöket

2024. március 14-én, csütörtökön 14.00-ra
az iskola előtti térre
,
hogy együtt emlékezzünk meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.

A megemlékezésen közreműködnek a Tündérvár Óvoda óvodásai, a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és a Szigetgyöngye Nyugdíjas Klub énekkara. Ünnepi beszédet mond Lendvai Ivánné polgármester.

Esős idő esetén a megemlékezés helyszíne a kultúrház lesz.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Újabb telefonszám a rendelőben

03/07
17:42

Tisztelt Pácienseink!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2024.03.12.-én keddi naptól, a már ismert elérhetőségeink mellett egy harmadik telefonos elérhetőséget biztosítunk.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez a telefonszám csak a rendelési idő alatt lesz elérhető!
Rendelői telefonszám: +36 70 164 86 41

Rendelési idők jelenleg:

hétfőn: 13-15-ig
kedden: 9-12-ig, 12-13-ig prevenciós rendelés
szerdán: 9-12-ig, 12-13-ig prevenciós rendelés
csütörtök: 13-15-ig
pénteken: 9-12-ig

Elérhetőségeink:
Dr. Dobos Marietta: +36 20 580 80 57
Némethné Frank Tímea: +36 20 428 61 03

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Aprók színháza: Nem, nem, hanem

03/05
17:32

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő családot a győri Vaskakas Bábszínház Aprók Színháza által bemutatásra kerülő

„Nem, nem, hanem” című előadásra,

mely 2024. március 9-én (szombaton), délelőtt 10 órakor lesz a kunszigeti kultúrházban.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Egészségmegőrzési előadás

02/27
15:06

Szeretettel várjuk termékinformációs estünkre egészségmegőrzés és javulítás őssejt aktivátor kapszula segítségével-témában Kunszigeten, a kulturházban 2024. 02.29-én 17 órai kezdéssel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés ingyenes, de kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze e-mailben: profilmstudio@t-online. hu címen,
vagy telefonon a szervezőknél:
Havas Csilla +36303519509
Fűzfa Zsolt +36209235784 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Önkormányzati civil pályázat

02/12
11:39

Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének Támogatási és Pályázati Döntés-előkészítő és Döntő Bizottsága a társadalmi szervezetek, alapítványok 2023. évi támogatása céljából pályázatot ír ki.

A pályázati felhívás letöltető itt >>

Pályázati adatlap >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Ideiglenesen új helyen az orvosi rendelés és a védőnői szolgálat, változik a gyógyszerellátás

02/06
18:03

Tisztelt Lakosság!

Kunsziget Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok energetikai korszerűsítése, az Egészségház épületegyüttes felújítására. Sikeres pályázatunknak köszönhetően - jelentős önrész vállalással – megkezdődött a korszerűsítés. Az egészségügyi alapellátást a felújítás alatt is biztosítjuk.

2024. FEBRUÁR 8-TÓL VÁLTOZIK A VÉDŐNŐI ÉS ORVOSI RENDELÉS HELYSZÍNE
A felújítás alatt a szolgáltatások helyszíne: kultúrház - Kunsziget, Kossuth tér 9.

Elérhetőségek: Dr. Dobos Marietta- +36 20/580-8057; Némethné Frank Tímea - +36 20/428-61-03

Az orvosi rendelés ideje változatlan
hétfőn: 13:00 - 15:00 óráig,
kedden: 9:00 – 12:00 óráig
szerdán: 9:00 – 12:00 óráig,
csütörtökön: 13:00 – 15:00 óráig
pénteken: 9:00 – 12:00 óráig
Időpontfoglalás: https://dobos-medical.reservio.com

A védőnői szolgálat ugyancsak a kultúrházban működik a megszokott időpontokban.

VÁLTOZÁS A GYÓGYSZERELLÁTÁSBAN

2024. február 9-én, pénteken a gyógyszertár technikai okok miatt ZÁRVA tart.
2024. február 12-től (hétfő) a gyógyszerellátás a kultúrházban (Kunsziget, Kossuth tér 9.) biztosított lesz.

Gyógyszerigény összegyűjtése, gyógyszerátadás az alábbi időpontokban:
hétfőn: 13:00 - 13:30
szerda: 9:00 – 9:30
péntek: 9:00 – 9:30
Fizetés módja: Készpénz

Sürgős gyógyszerkiváltás esetén az önkormányzat és a gyógyszertár segítséget nyújt Önöknek.

Elérhetőségek: Kunsziget Község Önkormányzata +36 30/226-9730 - Vitalitás Patika (Öttevény): +36 96/485-054

Megértésüket kérem és köszönöm, mellyel segítik az egészségügyi alapellátás helyiségeinek korszerűsítését.

Kunsziget, 2024. február 6.

Tisztelettel: Lendvai Ivánné, polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - jegyző

02/02
17:00

A Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal vezetése, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 81. §-ban meghatározott feladatok és az egyéb vonatkozó jogszabályokban meghatározott jegyzői feladatok és hatáskörök ellátása. A jegyző a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal vezetője, aki szakmailag felelős a Hivatal működéséért és ellátja a polgármesterek által meghatározott feladatokat, kiadja a döntések végrehajtása érdekében szükséges utasításokat, ellenőrzi azok végrehajtását. Felel az önkormányzatok törvényes működéséért. Megszervezi a hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyek intézését. Tevékenysége során felelős a jogszabályoknak megfelelő, szakszerű, páratlan, igazságos, valamint színvonalas ügyintézés szabályai szerinti eljárások lefolytatásáért, ellátja továbbá a képviselő-testületek, és azok bizottságainak működésével kapcsolatos feladatokat.

A feladatellátás helye: 9174 Dunaszeg, Országút u. 6; 9184 Kunsziget, József A. u. 2.

A meghirdetett pozícióval kapcsolatban bővebb felvilágosítás Babos Attilától Dunaszeg község polgármesterétől kérhető a +36 20 973 9891-es telefonszámon. Az álláspályázat postai küldeményként és e-mail útján is benyújtható. A postai küldeményt a Hivatal székhelyére (9174 Dunaszeg, Országút u. 6.) kell megküldeni. Amennyiben a pályázat e-mailben érkezik, az a [email protected] e-mail címre küldhető.

Pályázati feltételek:
- Büntetlen előélet
- Cselekvőképesség
- Magyar állampolgárság
- Vagyonnyilatkozattételi eljárás lefolytatása
- Erkölcsi bizonyítvány

Elvárt végzettség/képesítés:  7. Mesterképzés MSc fokozatra épülő szakirányú szakképzettség, Jog, Főiskola (államigazgatás) vagy Egyetem (jog)

A pályázat benyújtásának határideje: 2024.02.23. 00:00

A pályázat elbírálásának módja: Az állásinterjúra meghívott jelentkezőket a polgármesterek személyesen hallgatják meg.

A pályázat elbírálásának határideje: 2024.02.27. 00:00

Állás tervezett betöltésének időpontja: 2024.03.01.

A teljes felhívás letölthető innen >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Sem emlék, sem varázslat - Radnóti Miklós

02/01
09:11

A Kunszigeti Polgári Hagyományőrző és Kulturális Egyesület és Kunszige Község Önkormányzata meghívja Önt

2024. február 8-án, csütörtökön 17 órakor a kunszigeti kultúrházban 

kezdődő előadásra.

"Sem emlék, sem varázslat" - Radnóti Miklós

Előadó dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Iskolába hívogató

01/26
10:49

Sok szeretettel és tisztelettel hívjuk és várjuk a 2024-2025-ös tanév leendő első osztályos tanulóit és szüleiket a 2024. február 03-án (szombaton) 8:30 perckor kezdődő "Iskolába hívogató" foglalkozásunkra.

Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak iskolánk oktató-nevelő munkájáról, az angol nyelv tanításáról. A foglalkozás után a gyermekek kézműves programon vesznek részt. A szülők részére ez idő alatt tájékoztatást tartunk.

Minden kedves érdeklődőt, leendő diákot szeretettel várunk!

Részvételi szándékukat szíveskedjenek 2024. január 30-ig e-mailben jelezni ([email protected])

Tisztelettel: Farkas Liza, intézményvezető

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Megemlékezés a temetői kopjafánál

01/08
18:19

1943 januárjában a 2. magyar hadsereg soraiban kunszigetiek is harcoltak a Don-kanyarban. Közülük tizenhárman elestek a II. világháborúban, és nem térhettek vissza szeretteikhez. Tisztelettel meghívjuk Önöket, hogy együtt emlékezzünk rájuk fáklyák és gyertyák fényénél

2024. január 12-én, pénteken.

17.30-tól emlékműsor, koszorúzás és közös ima lesz a temetőben.

18 órától a templomban szentmisét mutat be Varga Balázs plébános a hősök tiszteletére.
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A homo sapiens tündöklése vagy bukása - a természetes és mesterséges intelligencia a kvantumkorszak küszöbén

12/12
19:46

A Kunszigeti Polgári Hagyományőrző Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt

2023. december 14én, (csütörtök) 18 órára a kunszigeti kultúrházba

dr. Varga Norbert jövőkutató előadására.

Az előadás címe:

A homo sapiens tündöklése vagy bukása - a természetes és mesterséges intelligencia a kvantumkorszak küszöbén

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Adventi gyertyagyújtás és vásár

11/27
15:45

A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkatársai és tanulói
tisztelettel meghívják Önöket
2023. december 2-án, szombaton 16 órára
az iskola előtti térre,
az ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra és adventi vásárra.

Ünnepi gondolatokat mond:
- Varga Balázs atya, Kunsziget plébánosa,
- Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere és
- Farkas Liza, a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI intézményvezetője.
Az ünnepélyen megjelenteket iskolánk első osztályos tanulói és a Szigetgyöngye nyugdíjasklub énekkara köszöntik.
Ezt követően szeretettel várunk minden kedves ünneplőt a piactérre a gyermekek által készített ajándékok árusítására. Az iskola szülői munkaközösségének tagjai forró italokkal, sült kolbásszal, kürtőskaláccsal, az Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum tagjai pedig forrócsokival kínálják a látogatókat. Az Önök támogatását az iskola javára fordítják.
A rendezvényt Kunsziget Község Önkormányzata és a Jaga Étterem támogatja.
Köszönjük, hogy velünk együtt ünnepelnek!

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

KÖZMEGHALLGATÁS

11/20
08:14

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kunsziget Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2023. november 30-án, 17 órai kezdettel közmeghallgatást
tart a Kultúrház nagytermében.

A közmeghallgatásra ezúton tisztelettel meghívom.

Napirend:
1.) Beszámoló Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2023. évi munkájáról
2.) Tájékoztató a 2024. évi célokról, tervekről


Kunsziget, 2023. november 20.

Lendvai Ivánné
polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Módosult a Bursa Hungarica pályázatok beadási határideje

11/03
12:41

Tájékoztatjuk a pályázókat és a csatlakozott önkormányzatokat arról, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése értelmében a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2024. évi pályázati fordulójában a pályázatok beadási határideje 2023. november 7-re módosult.

Ennek megfelelően az EPER-Bursa pályázatkezelési rendszerben a fenti új határidőig van lehetőség a pályázatok véglegesítésére, illetve a kinyomtatott, mellékletekkel ellátott pályázatok önkormányzatokhoz történő eljuttatására.

 

forrás: https://emet.gov.hu/modosult-a-bursa-hungarica-palyazatok-beadasi-hatarideje/

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hősök napja 2023

10/31
18:30

Tisztelettel meghívjuk Önt/Önöket Hősök Napi megemlékezésünkre, melyet

2022. november 3-án
pénteken 17 órától tartunk a templomban.

17 órakor ünnepi szentmisét celebrál Varga Balázs plébános, ezt követően Fehér Imre ny. őrnagy vezénylésével katonai tiszteletadás lesz a templom előtti téren, ahol a hagyományoknak megfelelően kegyelettel emlékezünk az I. és II. világháborúban elesettekre, majd megkoszorúzzuk az emléktáblákat.

Közreműködik a Szigetgyöngye nyugdíjasklub énekkara. Ünnepi gondolatait elmondja Lendvai Ivánné polgármester.

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A HVI vezető határozata a képviselő-testület megválasztandó tagjainak számáról

10/26
14:16

A helyi választási iroda vezetőjének a képviselő-testület megválasztandó tagjainak számát megállapító határozata a 2024. évi a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választására.

A dokumentum itt érhető el >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Október 23-i ünnepély - meghívó

10/17
10:49

Kunsziget Község Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján ünnepi megemlékezésre hívja Önöket

2023. október 20-án, pénteken 14 órára az iskola előtti térre.

Az ünnepi műsorban közreműködnek: a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI színjáték tanszakának tanulói és a Szigetgyöngye nyugdíjasklub énekkara. Ünnepi beszédet mond Lendvai Ivánné polgármester.

Tisztelettel várunk mindenkit.

Kunsziget Község Önkormányzata

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Október 23-i működési rend a GYHG-nál

10/13
18:31

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt érdeklődőket, hogy a cég működési területén a hulladékszállítás 2023. október 23-án ünnepnapon változás nélkül történik. A szolgáltatással érintett címeken a megszokottak szerint reggel hat órára kérjük kitenni ürítésre a hulladékgyűjtő edényeket. 

A GYHG Bartók Béla úti ügyfélszolgálati irodája és telefonos ügyfélszolgálata, valamint a cég által üzemeltetett hulladékudvarok 2023. október 23-án ünnepnapon egységesen zárva lesznek.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Meghívó

10/10
15:14

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő családot a győri Vaskakas Bábszínház Aprók Színháza által bemutatásra kerülő „Síppal-dobbal” című előadásra, mely 2023. október 14-én (szombaton), délelőtt 10 órakor lesz a kunszigeti kultúrházban.
Az Aprók Színházáról: Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három-négy éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra, a kifejezetten nekik készülő játékokra. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket.


Síppal-dobbal!

„Kottafüzet, hangjegyek, ritmusképletek - mi történik, ha életre kelnek? Repülnek a hanggombócok, cikáznak a vonalak, száguldoznak a violinkulcsok. A játszók meg zenélnek, mindennel, amit csak érnek: síppal, dobbal, nádihegedűvel.”


Az előadás a látogató családok-gyermekek számára ingyenes!

Kunszigeti Tündérkert Bölcsőde
Tündérvár Óvoda Kunsziget

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztató

10/06
11:59

TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába járó nem kunszigeti lakóhellyel rendelkező tanulók részére továbbra is biztosítja önkormányzatunk a biztonságos, pontos (késés nélküli) utaztatást, így gyermeke pontosan érkezhet és távozhat az iskolából.

Erre jelenleg lehetőséget az is ad, hogy vannak szabad férőhelyek a buszokon.

Az Ön hozzájárulásának összege, az utazás részösszege:

• abban az esetben, ha a szolgáltatást egy tanuló részére veszik igénybe a hozzájárulás összege bruttó 7.000.-Ft/hó,
• abban az esetben, ha a szolgáltatást a család két tanuló részére veszi igénybe, a második tanuló részére a hozzájárulás összege bruttó 4.000.-Ft/hó,
• ha a családból három gyermek veszi igénybe a szolgáltatást, akkor a harmadik gyermek utazási hozzájárulását az önkormányzat vállalja.

Kérjük amennyiben élni kíván a lehetőséggel jelezze az alábbi e-mail címekre:
[email protected]
[email protected]


Üdvözlettel:

Lendvai Ivánné
polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Kormányablakbusz érkezik Kunszigetre október 9-én

10/04
15:34

A kultúrház előtti térre érkezik a kormányablakbusz 2023. október 9-én, hétfőn délelőtt.

8.45-től 9.30-ig intézhető ügyek - többek között: személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, lakcímkártya, diákigazolvány, parkolási igazolvány. Illetékfizetésre csak bankkártyával van lehetőség.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

10/03
14:53

 

 

 

 

 

Kunsziget Község Önkormányzata az Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködve 2023. évben is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2024. évi pályázatot felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók számára

- „A” típusú pályázat: felsőoktatási hallgatók számára a 2023/2024. tanév második és a 2024/2025. tanév első félévére vonatkozóan (10 hónap)

- „B” típusú pályázat: (3x10 hónap)
Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:
a) a 2023/2024. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;
vagy
b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;
és a 2024/2025. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázat célja:
- Az esélyteremtés, a szociális szempontból hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatási intézmények nappali tagozatán történő továbbtanulásának elősegítése;
- Lakóhelytől távoli felsőoktatási intézményekben való tanulás támogatása, a hallgatói mobilitás elősegítése, főként a kistelepülésekről származó hallgatók esetén;
- A település folyamatos gazdasági, kulturális fejlődésének biztosítása a humánerőforrás állandó és minőségi utánpótlásával.
- Kunsziget község fiatalságának az egyetemen, főiskolán való tanulásának segítése, diploma megszerzése.
- Az ösztöndíj rendszerrel a gazdasági-társadalmi beilleszkedés, komplexitás elősegítése.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. november 3.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://www.bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A részletes pályázati kiírás letölthető a www.kunsziget.hu és a www.emet.gov.hu (Bursa Hungarica) honlapokról.
A pályázatra vonatkozó bővebb információval Jursics Henriett igazgatási ügyintéző (485-040) áll rendelkezésükre az Önkormányzati Hivatalban.

Palyazati-kiiras-A-2024 (klikk)

Palyazati_kiiras-B-2024 (klikk)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Prevenciós rendelés

09/29
13:00

Tisztelt Lakosság!


Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2023.10.09-től az alábbiak szerint alakulnak a rendelési idők:
hétfőn: 13-15-ig
kedden: 9-12-ig, 12-13-ig prevenciós rendelés
szerdán: 9-12-ig, 12-13-ig prevenciós rendelés
csütörtök: 12-15-ig
pénteken: 9-12-ig

Helyettesítés lesz a következő napokon:
2023.10.02. hétfőn a rendelés 14-16 óráig, valamint 10.06.-án pénteken 12:30-tól 14:30-ig lesz.

Üdvözlettel:

Dr. Dobos Marietta háziorvos

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Változik a postapartner nyitvatartási ideje

09/25
16:39

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a kunszigeti postapartnerség szeptember 26-tól 29-ig 12.30-tól 15.30-ig tart nyitva, a továbbiakban a posta technikai okok miatt zárva tart. A Magyar Posta köszöni az ügyfelek megértését.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Szent Mihály-nap - Szüreti Nap szeptember 23-án

09/12
17:25

Kunsziget Község Önkormányzata, az önkormányzat kulturális bizottsága, a falu intézményei és civil szervezetei idén újra megrendezik a Szent Mihály-nap - Szüreti Nap című rendezvényt 2023. szeptember 23-án a falu központjában.

A részletes program leltölthető innen >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Véradás Kunszigeten szpetmber 20-án

09/12
17:23

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Helyi Szervezete kihelyezett véradást rendez Kunszigeten 2023. szeptember 20-án, szerdán 16 órától 19 óráig.

A véradáshoz személyi igazolvány, TAJ- és lakcímkártya szükséges.

Segítségét előre is köszönjük.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Meghívó a Győri Ipartestület fórumára

09/05
08:36

Öttevényen szeptember 11-én hétfőn 19 órakor a művelődési házban Ipartestületi fórumot rendeznek, ahol egyéni és társas vállalkozók részére aktuális jogszabályi előírásokról és Ipartestületi szolgáltatásokról lesz szó.
Kérjük előzetesen regisztráljanak e-mailen ([email protected]) , telefonon: (96/317-624) illetve qr kóddal (elérhető a rendezvényről szóló tájékoztatással együtt itt >>)

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Beiskolázási támogatás - első kifizetési nap augusztus 24-én

08/21
16:33

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy Kunsziget Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött a családokat segítő beiskolázási támogatásáról. Az elmúlt éveknek megfelelően az önkormányzat a családok jövedelmi viszonyára való tekintet nélkül, egyszeri beiskolázási támogatásban részesíti azokat tanulókat, akik:

 • - Általános iskolás korú, a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tanulók, akik bejelentett kunszigeti lakóhellyel rendelkeznek
 • - Általános iskolás korú, gimnáziumban tanulók, akik kunszigeti lakóhellyel rendelkeznek,
 • - 9-12. évfolyamos, középfokú, nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanulók, akik bejelentett kunszigeti lakóhellyel rendelkeznek,
 • - Felsőoktatási intézmény nappali rendszerű képzésében részt vevő hallgatók, akik bejelentett kunszigeti lakóhellyel rendelkeznek
 • - Kunszigeti lakóhellyel rendelkező, általános iskolai tanulmányaikat folytató, de nem a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába járó tanulókat

A támogatás összege a 2023/24-as tanévre 5.000 Ft tanulónként.

A támogatás kifizetésének további feltétele:

 • - az oktatásban, képzésben résztvevő tanulók, illetve hallgatók, jogviszonyának igazolása a támogatás átvételekor.

A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába járó tanulóknak a kifizetéshez igazolást nem kell beszerezniük, mert azt az iskola az önkormányzatunknak megküldi.

A kifizetés időpontja:

 • - 2023. augusztus 24. (csütörtök) 08:30 - 15:00 óráig
 • - 2023. szeptember 7. (csütörtök) 09:00 - 13:00 óráig
 • - 2023. október 17. (kedd) 09:00 - 13:00 óráig.

Felhívom a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy a támogatás kifizetése kizárólag a fenti időpontokban történik.
Amennyiben a támogatást közeli hozzátartozó (szülő, testvér) nem tudja átvenni akadályoztatása miatt, kérjük, szíveskedjenek a meghatalmazás lehetőségével élni! (kérhető az Önkormányzati Hivatalban.)
A beiskolázási támogatás kifizetésével kapcsolatban Magyar Imréné pénzügyi és gazdálkodási előadónál, vagy Horváth Rajmund pályázati referensnél lehet érdeklődni (tel.: 06/96-485-040).

A 2023/2024-es tanévben sok sikert, kiváló eredményeket kívánok.

Meghatalmazás letöltése (klikk)


Kunsziget, 2023. augusztus 21.

Tisztelettel:
Lendvai Ivánné polgármeste

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Augusztus 20-i megemlékezés

08/17
18:08

Kunsziget Község Önkormányzata Államalapító Szent István királyunk tiszteletére 

2023. augusztus 20-án, vasárnap

ünnepélyt tart, amelyre tisztelettel meghívja Önt.

17:00 Szent Lőrinc-templom

 • Ünnepi szentmise és kenyéráldás - celebrálja Varga Balázs plébános

18:00 Kultúrház

 • Ünnepi gondolatok Szent István király ünnepén - beszédet mond Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere
 • Elismerés átadása
 • Erdélyi testvérfalu köszöntő - beszédet mond Karácsony Károly, Nyárádgálfalva polgármestere

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
LENDVAI IVÁNNÉ, POLGÁRMESTER

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

08/17
11:05

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. augusztus 21. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. augusztus 22-23. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Zarándoklat Máriakálnokra

08/14
15:39

A Kunszigeti Polgári Hagyományőrző és Kulturális Egyesület és a Rózsafüzér Társulat közös zarándoklatot szervez Máriakálnokra, a Sarlós Boldogasszony-kegykápolna búcsújára

2023. szeptember 3-án vasárnap.

A 11 órakor kezdődő szentmisét a gyémántmisés dr. Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök, mutatja be. A zarándoklaton többféleképpen is részt lehet venni, így az indulások a kunszigeti templom elől a következő időpontokban lesznek:

 • Gyalogosan: hajnali fél 3 órakor
 • Kerékpárral: reggel fél 8 órakor
 • Autóval/busszal: délelőtt negyed 11 órakor

Távolság kb. 30 km.

Jelentkezési határidő augusztus 29. (kedd), további tájékoztatás: Dobrádi Éva + 36/30-430-1155

Csatlakozz hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát a Szűzanyának, és közösen imádkozhassunk szeretteinkért, községünkért, hazánkért!

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - óvodapedagógus

08/14
11:33

A kunszigeti Tündérvár Óvoda pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör betöltésére.

Részletek itt >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

A Kodály String Duo jótékonysági koncertje a templomban

08/03
16:19

A Kodály String Duo két tehetséges zenésze, Leczky Sebastian és Leczky Marcel már többször adott koncertet a kunszigeti templomban. Ezúttal egy jótékonysági eseményre várnak szeretettel minden kedves érdeklődőt

2023. augusztus 10-én, csütörtökön 18 órára a kunszigeti templomba,

ahol a "Bach és Fiai" ciklus második évadának keretén belül tartanak hangversenyt; felcsendülnek Johann Sebastian Bach és Carl Philipp Emmanuel Bach művei.

A koncert teljes bevételét a budapesti Heim Pál Gyermekkórház javára fordítják.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

07/27
11:15

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. augusztus 2. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. augusztus 3-4. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztatás Védőnő szabadságáról

07/21
09:40

Kedves Lakosság!


Tájékoztatom Önöket, hogy Rammné Domján Katalin védő 2023. 07. 24- 2023. 08. 02. szabadságon lesz.
A fent megadott időszakban nem lesz elérhető az irodában. Azonban a megfelelő és zavartalan szolgáltatás érdekében, a szabadság ideje alatt is gondoskodunk a helyettesítésről.
Kollégánk távollétében helyettesítő védőnő Czakóné Hunti Éva Emese, mely a 30/2350159-es telefonszámon elérhető.
2023. július 28-tól a védőnői szolgáltatás a megszokott módon elérhetőek.


Köszönjük megértésüket és együttműködésüket. Amennyiben kérdésük van a védői szabadsággal vagy a helyettesítéssel kapcsolatban a 0696/485-040-es telefonszámon érdeklődhetnek.

Lendvai Ivánné polgármester megbízásából:
Tisztelettel:

Horváth Rajmund
pénzügyi és pályázati referens

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Álláspályázat - óvodapedagógus

07/17
18:39

A kunszigeti Tündérvár Óvoda pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében  óvodapedagógus munkakör/feladatkör betöltésére.

Részletek >>

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

07/14
10:43

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. július 18. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. július 19-20. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

06/30
13:06

Kunsziget Község Önkormányzata pályázatot hirdet
hivatali adminisztratív teendők és egyéb feladatok ellátására,
Kunszigeten

Foglalkoztatás jellege: munkaviszony
részmunkaidő (napi legalább 4 óra)

A munkavégzés helye: Győr-Moson-Sopron megye, 9184 Kunsziget

A munkaviszony időtartama: határozatlan

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok: hivatali adminisztráció segítése
az önkormányzati intézmények takarítása
küldemények kézbesítése Kunsziget településen

A pályázatok benyújtásának módja: személyesen Kunsziget Község Önkormányzatánál (9184 Kunsziget, József Attila u. 2.)
vagy
e-mailen: [email protected]

Pályázat beadás határideje: 2023.08.31. 12 óra

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások: Önéletrajz,
iskolai végzettséget igazoló okiratok másolata

A betöltendő munkakörhöz tartozó előnyt jelent:

- a számítógépes munkavégzéshez szükséges kompetenciák megléte;
- word, excel, outlook felhasználói szintű ismerete;
- pontosság, precizítás;
- igényesség az elvégzett munka vonatkozásában;
- jó terhelhetőség;


A meghirdetett álláshellyel és a betöltendő munkakörrel kapcsolatos további információ Lendvai Ivánné polgármesternél a 06-30-2269730-as telefonszámon kérhető.


Kunsziget, 2023. június 30.


Lendvai Ivánné
polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

06/28
15:45

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. július 5. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. július 6-7. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Tájékoztató a hulladékszállítás rendjéről

06/26
15:06

2023. július 1-től megújul a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. szervezésében történő hulladékszállítás. 

Kunsziget területén továbbra is a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a kommunális szolgáltatásokat. Július 3-tól a hulladékszállítás rendje a következők szerint alakul:

 • Maradék hulladék (fekete kuka) ürítési napja minden páratlan hét csütörtöke (első ürítési nap július 6.)
 • Bio hulladék (barna kuka) ürítési napja minden hét szombat (első ürítési nap július 8.)
 • A háztól történő, szelektíven gyűjtött vegyes csomagolási hulladékok szállítási napja és gyakorisága nem változik (minden hónap második hétfője, vagyis a legközelebbi ürítési nap július 10.)
 • Közterületi (önkormányzat, iskolák, cégek) és társasházi hulladékok ürítési napja minden hét csütörtök (első ürítési nap június 6.)

A hulladékgyűjtő edényt, kukát az ürítési napon továbbra is reggel 6 órára kérik kitenni az utcára.

A legközelebbi, öttevényi hulladékudvar nyitvatartása: keddenként 12-18 óráig, szombatonként 14.30-tól 18 óráig.

Újdonság, hogy a hulladékudvarokban a beszállítani kívánt hulladékot az udvarban hulladékfajtánként mérlegelni szükséges, ezért a szolgáltató kéri, hogy a hulladékudvarba behozni kívánt anyagokat már válogatva, mérlegelhető formában vigyék a létesítménybe. A mérlegelés biztonsága érdekében a hulladékudvarban egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat. Az utolsó beszállítás a zárás előtt 20 perccel lehetséges. A hulladékudvari beszállítás több időt vesz majd igénybe, emiatt türelmet és megértést kér a szolgáltató.

További információk a www.gyhg.hu weboldalon, a Hulladék112 applikációban és a GYHG Facebook oldalán.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Hirdetmény

06/23
00:00

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet 65. § (3) bekezdésben és a 75. §-ban foglaltaknak megfelelően, a veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében elektronikus partnerségi egyeztetést kezdeményezek a 22075 munkaszámú általános eljárásban módosítandó településrendezési tervvel kapcsolatban.
A helyi partnerségi rendelet, azaz a településfejlesztési és településrendezési valamint a településképi dokumentumok partnerségi egyeztetésének helyi szabályairól szóló Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete szerint a partnereket a településrendezési terv – általános eljárás véleményezési szakasz - módosításokról Kunsziget Község Önkormányzata hivatalos hirdetőtábláján, az E-TÉR által biztosított digitális egyeztetőfelületen, illetve az önkormányzat hivatalos honlapján közzétett hirdetmény útján tájékoztatjuk.
A véleményezési tervdokumentációk:

1. HESZ-t_modosito_rendelettervezet_22075 (letöltés)

2. Kornyezeti_ertekeles_22075 (letöltés)

3. Leiras_alatamaszto_22075 (letöltés)

4. SZT-BEEP_Szabalyozasi_terv (letöltés)

5. SZT-KOZIG_Szabalyozasi_terv (letöltés)

6. Telepulesszerkezeti_tervet_modosito_hat.tervezet_22075 (letöltés)

7. TSZT-1_Telepulesszerkezeti_terv (letöltés)

A településrendezési terv módosításával kapcsolatban észrevételét írásban legkésőbb 2023. június 23. napjáig e-mailben az [email protected] címre vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal (9184 Kunsziget, József Attila utca 2.) címére szíveskedjen elküldeni. A partnerségi egyeztetés alatt (2023. június 6-tól 2023. június 23-ig) a véleményezési tervdokumentáció a Polgármesteri Hivatal (9184 Kunsziget, József Attila utca 2.) … számú irodájában, nyitvatartási időben elektronikus formában megtekinthető.


Kunsziget, 2023. június 6.

Kunsziget Község Önkormányzata
Lendvai Ivánné
polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

nyári rendelési idő

06/19
11:40

Tisztelt Lakosság!
Szeretném tájékoztatni Önöket a nyári rendelési időkről.
A 2023.06.26.-06.30.-i héten:
hétfőn: 9-12-ig
kedden: 9-11-ig
szerdán: 9-12-ig
csütörtök: 13-15-ig
pénteken 12:30–14 -ig (helyettesítés lesz)

A 2023.07.03.-07.07.-i héten:
hétfőn:11-14-ig
kedden: 9-11-ig
szerdán 9-11 óráig
csütörtök: 9-11-ig
pénteken: 11-14-ig
Ezen a héten kedden és csütörtökön 9-11 óráig rendelőben asszisztensi jelenlét mellett, telefonos orvosi elérhetőséget és ellátást biztosítunk, problémák megbeszélése és tanácsadás céljából. Hétfő, szerda, pénteki napokon személyes orvosi rendelés lesz.
Elérhetőségek:
Dr. Dobos Marietta: +20 580 80 57
Némethné Frank Tímea: +20 428 61 03

A 2023.07.10.-07.14.-i héten:
hétfőn: 11-14-ig,
kedd: 9-11-ig
szerda: 11-14-ig
csütörtök: 9-11-ig
pénteken 12:30-14-ig
Ezen a héten kedden és csütörtökön 9-11 óráig rendelőben asszisztensi jelenlét mellett, telefonos orvosi elérhetőséget és ellátást biztosítunk, problémák megbeszélése és tanácsadás céljából. Hétfő, szerda, pénteki napokon személyes orvosi rendelés lesz.
Elérhetőségek:
Dr. Dobos Marietta: +20 580 80 57
Némethné Frank Tímea: +20 428 61 03

A 2023.07.17.-07.28.-ig tartó időszakban az orvosi ellátásban helyettesítés lesz. A helyettesítést
Dr. Markotics Ildikó látja el.
Ebben a két hétben az orvosi rendelés következőképpen alakul:
hétfőn: 14-15:30-ig
szerda: 12:30-14-ig
péntek: 11:30-13-ig
Kedden és csütörtökön 9-11-ig ebben az időszakban, telefonon orvosi elérhetőséget és ellátást biztosítunk, panaszok, problémák megbeszélése és tanácsadás céljából. Hétfő, szerda, pénteki napokon személyes orvosi rendelés lesz.
Dr. Markotics Ildikó telefonos elérhetősége: +20 516 85 55

A 2023.07.31.-08.04.-i héten:
hétfőn: 11-14-ig
kedden: 9-11-ig
szerdán: 9-11-ig
csütörtökön: 13-15-ig
pénteken: 11-14-ig
2023.08.06.-09.01-ig a rendelési idők a megszokottak szerint lesznek.
Egyéb információ:
Időpont foglalás az orvosi rendelésekre továbbra is szükséges.
A 2023.07.17.-07.28.-ig tartó időszakban a háziorvosi rendelőben történő vérvétel a nyári szabadságok miatt átmenetileg szünetel.
Asszisztensi szabadság 2023.08.06.-08.20-ig:
Kérjük rendszeresen szedett gyógyszereik felíratásáról az ezt megelőző időszakban legyenek szívesek gondoskodni.

Köszönjük előre is megértésüket együttműködésüket!
Üdvözlettel: Dr. Dobos Marietta háziorvos és Némethné Frank Tímea asszisztens

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

06/15
19:00

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. június 20. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. június 21-22. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Nyári diákmunka

06/12
20:55

Tisztelt Fiatalok!

Kunsziget Község Önkormányzata szívese látja nyári diákmunkára 2023. július 1-től augusztus 31-ig a 16 és 25 év közötti fiatalokat, akik tanulmányaikat végzik.

Lehetőség van az önkormányzatnál, önkormányzati fenntartású intézményeknél napi 6 óra időtartamú munkavégzésre.

Szakképzettséget igénylő munkakör esetén a bruttó havi munkabér 222 300 Ft, a szakképesítést nem igénylő munkakör esetén 174 000 Ft.

A munkavállaláshoz regisztráció és az önkormányzat által benyújtott kérelem (igény) szükséges.

Kérem, hogy részvételi szándékukat június 15-ig jelezzék az önkormányzatnál, és június 15-e után regisztrálhatnak.

Lendvai Ivánné
polgármester

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

06/11
20:20

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023.június 12. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. június 13-14.napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

06/05
07:38

 

 

 

 

 

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében

óvodavezető
Munkakör/feladatkör betöltésére.


Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): Óvodavezetői feladatok ellátása a vonatkozó jogszabályok és a munkaköri leírás alapján, Az intézmény törvényes működésének biztosítása, gazdálkodási rendjének betartása, a rendelkezésre állló költségvetés alapján az intézmény működéséhez szükséges feltételek biztosítása. A pedagógiai munka irányítása, szervezése, ellenőrzése, a pedagógiai program megvalósulásának biztosítása, az intézményvezetői jogok gyakorlása.

Betöltendő állás szakmacsoportja: köznevelés

Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád): Emberi erőforrási/oktatási, képzési

Betöltendő állás jogviszonya: Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Foglalkoztatás időtartama, munkaideje, munkarendje, formája:
Határozott idő - 5 évre szóló vezetői megbízás, 40 óra, teljes munkaidő (heti 40 óra), Teljes munkaidő

Munkavégzés helye: Kunsziget

Álláshirdető szervezet bemutatása: Kunsziget Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

A munkáltatóval, állással kapcsolatos egyéb lényeges információ (pl. jogviszony létesítés feltételei; próbaidő; illetmény/fizetés, speciális adatvédelmi tájékoztatás, szervezet honlap címe stb.): A Képviselő-testület fenntartja a jogot a pályázati eljárás eredménytelenné minősítésére. 20/B. § (2) A pályázatban meg kell jelölni, hogy a magasabb vezető, illetve a vezető beosztás ellátására megbízást az kaphat, aki a munkáltatóval közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy a megbízással egyidejűleg közalkalmazotti munkakörbe kinevezhető. 20/B. § (3) Ha e törvény alapján a magasabb vezető, illetve vezető beosztás ellátásához pályázatot meg kell jelölni a közalkalmazott által betöltendő munkakört is.

Feltételek, előnyök

Pályázati feltételek:


Jogállásból fakadó jogszabályi követelmények:
Büntetlen előélet
Cselekvőképesség
Magyar állampolgárság
Vagyonnyilatkozattételi eljárás lefolytatása
Erkölcsi bizonyítvány

Elvárt végzettség/képesítés: 6. Felsőfokú végzettséghez kötött szakképesítés alapképzés (Bsc vagy BA), Óvodapedagógusok képzése, óvodapedagógus végzettség, pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség

Elvárt szakmai tapasztalat időtartama (év): 10

Pályázat elbírálása során előnyt jelent:


A pályázat elbírálása során előnyt jelent a szakmai tapasztalat?: Igen
A pályázat elbírálása során előnyt jelent a vezetői tapasztalat?: Nem

A pályázat részeként benyújtandó igazolások, alátámasztó dokumentumok:
vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítése
A Kjt. 20/A.§ (5) bekezdés b) pontja alapján a pályázó a pályázathoz csatolja arról szóló nyilatkozatát, hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul.
3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
hozzájáruló nyilatkozat pályázati anyagba betekintésről
vezetői program
szakmai gyakorlat hitelt érdemlő igazolása
végzettséget, szakképesítést igazoló okiratok másolata

A pályázat benyújtásának határideje: 2023.07.06. 00:00
A pályázat elbírálásának módja: : A pályázókat a Képviselő-testület által kijelölt szakmai bizottság hallgatja meg 2023.07.11. napján.
A pályázat elbírálásának határideje: 2023.07.28. 00:00
A pályázati kiírás további közzétételének helye: www.kunsziget.hu
Állás tervezett betöltésének időpontja: 2023.08.01.
Publikálás tervezett időpontja: 2023.06.05.


 

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

06/01
14:54

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. június 8. napján, a napnyugtát megelőző 1,5 órában.
Pótnapok: 2023. június 9-10.napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

06/01
14:53

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. június 5. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. június 6-7. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Nemzeti Összetartozás Napja 2023

05/28
12:42

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tartandó megemlékezésre és koszorúzásra 

2023. június 4-én, vasárnap 19 órára 

a Szent Antal-kápolnába és a kápolna melletti emlékparkba.

Közreműkdik Zoltáni Zsolt előadóművész és a Szigetgyöngye nyugdíjasklub énekkara. Ünnepi beszédet mond Lendvai Ivánné polgármester.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kunsziget Község Önkormányzata

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Filmvetítés és könyvbemutató

05/28
12:07

Tisztelettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt az Akiket Szent Antal a tenyerén hord című film vetítésére és a Kunsziget története a Szent Antal-kultusz tükrében című könyv bemutatójára

2023. június 2-án pénteken 19 órára a kultúrházba.

Kunsziget Község Önkormányzata

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

05/26
07:43

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. június 1. napján, a napnyugtát megelőző 1,5 órában.
Pótnapok: 2023. június 02-03. napjai, ugyanebben az időben.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hozzászólások: Nincsenek
Olvasson tovább »

Galériák a mai napon

Ügyfélfogadás

Önkormányzati Hivatal
Kunsziget, József Attila u. 2.
tel.: (96) 485-040, fax: (96) 552-056
Ügyfélfogadás:
Hétfő: 13.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 16.00
Szerda: ügyfélfogadás nincs
Csütörtök: 8.00 - 12.00 és 13.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 12.00
 
A jegyző ügyfélfogadása:
Kedd: 13.00 - 15.00

A pénztár nyitvatartási rendje:
Kedd: 8.00 - 12.00
Csütörtök: 13.00 - 16.00

Az adóügyi előadó ügyfélfogadása:
Csütörtök: 8.00 - 12.00

 

Háziorvos

Kunsziget, Petőfi tér 14/A
tel.: (96) 495-029
Dr. Dobos Marietta- +36 20/580-8057
Némethné Frank Tímea - +36 20/428-61-03
december 1-től
 
hétfőn: 13:00 - 15:00 óráig,
­kedden: 9:00 – 12:00 óráig
­szerdán: 9:00 – 12:00 óráig,
­csütörtökön: 13:00 – 15:00 óráig
­pénteken: 9:00 – 12:00 óráig
 
Időpont foglalás:
https://dobos-medical.reservio.com

Vitalitás Fiókgyógyszertár Kunsziget:

Cím: 9184, Kunsziget Petőfi tér 14/A
Tel.: 96/582-028
Hétfő: 10.00 – 11.00
Kedd: 9.00 – 11.00
Szerda: 14.30 – 15.30
Csütörtök: 9.00 – 11.00
Péntek: 10.00 – 11.00
 

Településrendezési eszközök:

Kunsziget Község Településrendezési eszközei itt elérhetők

E-ügyintézés

Felhasználói név:

Jelszó:
Regisztráció | Elfelejtett jelszó?

Társoldalak

Hirdetés

http://www.dkoh.hu